Jump to content

BigShadow

Klubbmedlem
  • Inlägg

    95
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    12

Inlägg postat av BigShadow

  1. Jag tycker att den största vinsten var att montera BMR's Cradle Bushing Lockout Kit, Level 2 (artnr CB005).

    Att få detta fixat var som dag och natt för bakvagnens beteende. Slippa wheel-hop och att bakvagnen inte längre kunde röra sig i sidled (10 cm kändes det som) vid hård acceleration... 

    Se video på länken: https://www.bmrsuspension.com/?page=products&productid=1543

    C:a 1:30 in i videon visar de skillnaden mellan original och när lockout-kitet är monterat.

    Ps.Sen har jag gått över till Michelin PS4S däcken, som håller längre och ger bättre grepp än original Pirelli P-Zero.

  2. Kul att kunna köpa bil i USA! 😉

    Smaken är ju som baken, men eftersom du önskar synpunkter, kommer mina här:

    - Jag skulle ha valt Handling Package också, mest för att jag tycker de fälgarna är så snygga, men också för att jag gillar vinge på bakluckan.

    - De flesta gillar ju svart, men jag har svårt att hålla mina bilar rena, så jag vill gärna ha en mer förlåtande färg. En som ger bra accent till alla mörka detaljer (utan att sticka för mycket i ögonen) tycker jag är fighter grey, se bilaga.

    Lycka till oavsett val!

     

    Skärmavbild 2021-05-08 kl. 13.04.10.png

  3. Det där med ljudet beror ju på tycke och smak... När jag hämtade ut min nya 2016 GT så tyckte jag att den knappt lät nåt, så det jag ju tvungen att göra nåt åt. Till att börja med köptes Borla S-Type Cat-Back system. När jag sen tyckte att det behövdes lite mer ljud, så skaffade jag en H-pipa. Och nu är det perfekt. Ibland när man ska iväg tidigt på morgonen, tänker man att det skulle varit bra med ett ställbart system... 😉  Men sen glömmer man det, för när man startat bilen är man alert och glad! 

    Skickar med ett klipp, men ljudet skär sig ofta på film så man bör helst lyssna på riktigt innan man bestämmer sig. Nu finns det ju ett antal bilar att lyssna på, men det var värre 2016 när det knappt syntes några Mustanger av denna generation på de svenska vägarna.

  4. Nu när du har köpt vinterdäck är det bara att prova på! Det går bra att köra på vintern. Regn/snöläget gör att det blir lugnare, men man gasar ju inte lika mycket ändå som på sommaren med torrvägbana och bra däck. Jag finkör bara då och då på vintern när det är finväder, men känslan att starta motorn och höra ljudet är lika härligt varje gång!

  5. 13 timmar sedan, Jonathan said:

    Kollade lf, med helförsäkring skulle jag behöva betala drygt 2600kr/mån. 

    Har en Mustang GT cab 2016. Trots att jag bor i villa och snart fyller 50. Vad beror det på? 

     

    Försäkringsbolagen kanske har en slumpgenerator när premien tas fram...

    Jag har en GT 2016 Fastback som är försäkrad hos Ford (via IF) och betalar 6400 per halvår för helförsäkring med: 1500 mil, stor bilextra och drulle. Bor i villa i Stockholm och är ingen ungdom...

  6. Tack! 🙂  Innan jag bestämde mig, så oroade jag mig för att borra i luckan och för utseendet, då det inte fanns nån annan i Sverige att kolla in på riktigt. Men sen den kom på plats kan jag inte tänka mig bilen utan den... Och en annan bra sak är att den är stadig i höga farter (och inte fladdrar, som vissa andra vingar...).

  7. Norell & Nilsson kan verkligen rekommenderas. De gjorde ett mycket bra jobb med min vinge. De klagade över bristfälliga monteringsanvisningar från Steeda, men både montering och lackjobb blev mycket lyckat.

     

    IMG_2362.jpg

    IMG_2365.jpg

    • Like 2
    • Thanks 1
  8. Hej igen Martin,

    Fick häromdagen själv ett kostnadsförslag från Upplands Motor på motsvarande service, så jag antar att du har ny bromsvätska i ditt bromssystem 😉:

    "...Jag har lagt upp en 4år/6000 mila service nu. I den servicen ingår: Olja och oljefilter till motorn, tändstift, kupéfilter, kontroll av kaross och lack, bromsvätskebyte och cirka 30 kontrollpunkter.  Servicen i sig går på 9033,03:- "

     

  9. Apropå "gladgasa" kan man ju också fundera på vilken typ av växellåda man vill ha.

    Själv valde jag manuell låda till min GT -16. Under vintern jag väntade på bilen, började jag undra om det var rätt val, då jag bara kört automatlådor under 25 års tid...

    Men det visade sig vara helt rätt för mig! Precis som Peter säger i sin video, så blir man barn på nytt!

    Att växla Mustangen manuellt är så kul då bilen svarar så positivt, som att den säger "kom igen, dra meeeeer på växlarna"....

    Visst, jag blir ju inte snabbast i en drag-racing tävling, men jag har grymt kul. 

    Det blir mycket mer en känsla av att "köra" Mustang än att "åka" Mustang (och då har jag provat både 6- och 10-växlade varianterna). 

    Men smaken är ju bekant som baken... 😉

  10. Jag kör på 2,2. När jag skaffade nya sommardäck bak hade däckfirman pumpat i 2,5 men då blev den alldeles för studsig, så rekommenderat tryck funkar utmärkt!

  11. Det ska inte vara nån fara alls att köra en månad till. Jag har en GT-16 och råkade ut för dessa meddelanden med 600 mils intervall. När jag pratat med Upplands motor fick jag en programvaruuppdatering vid förra vårens service och nu har jag 50% kvar efter vintern (tidigare vintrar var den nere på noll, trots att jag t.o.m. gjort dubbla oljebyten de två första åren....). Så de verkar har skruvat till algoritmen att inte värdera (uppställnings-)tid lika negativt...

×
×
  • Create New...