Jump to content

Yami

Medlemmar
  • Inlägg

    9
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Medlemsinformation

  • Stad
    Helsingborg
  • Yrke
    Lite allt möjligt
  • Intressen
    Hus, motorcyklar, nu bilar också

Senaste Profilbesöken

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Yami's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

1

Omdömespoäng

  1. Tack. :-) Tog mod till mig i förmiddags och lyfte den via främre tvärbalken under motorn. Kändes bra och pallbockar kom på plats. Nu skall jag bara fatta mod o kravla under bilen. :-)
  2. Jag har inte strippat bilen, bara en lånad bild. Jag har motor o allt imonterat så lyfta den varsom vågar jag inte. Är ute efter om det rödmarkerade är bra lyftpunkter för en domkraft så jag får upp bilen på pallbockar. Behöver komma under o felsöka motorproblem. Har inte tillgång till pelarlyft eller grop. Jag kanske är lite mesig på den här punkten men vill inte riskera att gå igenom karossen.
  3. Vet ju så pass att man får vara försiktig när man skall hissa upp och sätta bilar på pallbockar. Har läst någon annan tråd här i forumet om just lyftpunkterna på våra mustanger men hittade inga bilder. Jag tror att de röda områdena jag ritat ut (lånade din underredsbild backman, hoppas det inte gör något) som går längs med bilen är det som heter rambalk och är ok att använda till lyft och pallning. Kan ni verifiera detta? Dessutom har jag markerat balkar som går tvärs över bilen, är dessa ok att lyfta i också? Bak skall ju inte vara något problem då bakaxeln ser stabil nog ut.
  4. Nu är den hemma. Tvättning och felsök står på schemat. Såg nu att den haft 18 ägare före mig sedan -71 så kanske någon här vet något om den?
  5. Kommer inte under bilen där den står utan garageutrustning. Den blir bärgad hem i nästa vecka. Då får jag dessutom mer tid att felsöka. Ni får gärna tipsa om kapell som inte blåser av så lätt, bilen måste stå ute tills den är igång, besiktigad och eventuella besiktingsupptäckter reparerade.
  6. Det är en automat. Men jag går inte på den minan 2 ggr. Hade en Merca 450 SE automat för många år sedan, där hände just det. :-) Men det finns kanske en möjlighet att bilen ligger i ofrivillig drive, jag menar, att drive läget på något sätt hakat upp sig. Dessutom har bromsarna satt sig lite ovanpå allt elände. Hade tänkt att motorn skulle hjälpa till att få dem att släppa så jag får ut bilen ur det minimala garaget. Nu kan det bli svårt att avgöra när man puttar på bilen om det är bromsarna som håller emot eller att den ligger i ofrivillig drive (om det nu är möjligt). Hann inte med att kolla spänningen på kabeln från startreläet till startmotor idag. Återkommer.
  7. Tack, jag hittade en bild på nätet där det visas en bild på startreläet strax bakom batteriet. Iofs en 65a Mustang men det verkar se rätt lika ut vad jag kommer ihåg från min titt. Bara att följa tåtarna så hittar man kanske startmotorn också. Skall kolla spänningen ut från startreläet imorgon kväll så får vi se. Jag hoppas ju att felet ligger där, annars är jag utan fler ideér så här långt. Spännande. :-) Återkommer med info hur det går.
  8. Hej, Jag har en nyinköpt Mustang Mach 1 -71a som först bara gick igång på startgas men sedan dog omedelbart. Det visade sig att det var stopp någonstans i bränslerören. En bypass av dessa löste problemet. Nu kommer alltså soppan fram igen men då fungerar helt plötsligt inte startmotorn längre??? Inte ens ett klick hörs från den (förutom soppapumpen så är det helt tyst inifrån motorrummet när tändningen slås på). Lite pinsamt men jag är ny på bilmekeri så jag har ingen aning om var grejerna sitter i motorrummet. Så, någon som kan ge mig lite input var jag hittar startmotorn och startreläet? Alla säkringar på platsen över fotpedalerna/under ratten ser hela ut. Där bör väl vara lite spänning på startreläets kabel till startmotorn om reläet är intakt när tändningen är påslagen? Vad mer/hur kan man annars felsöka det här problemet? Finns det någon mekhandbok till de här gamla Mustangerna? Tacksam för all info/tips ni kan komma med. Mvh Tomas
  9. Hej, Har äntligen slagit till och köpt mig en Mustang. Pysslar normalt sett mycket med gamla 80-tals hojar med kick. Dock har jag haft ett gott öga till amerikanska muskelbilar i många år men aldrig kommit till skott. När nu ett erbjudande att köpa en Mach 1 dök upp gällde det att slå till snabbt. Kanske för snabbt för jag får inte igång den. :-( Den är inte i så dåligt skick som bilden kanske ger intryck av men visst finns det grejer som behövs åtgärdas. Kommer kolla lite med er om ni har några tips angående startproblemet jag har i teknik delen snart.
×
×
  • Create New...