Jump to content

Recommended Posts

Ingredienser (48 portioner/st.)

200 gram smör el margarin

6 st ägg

4 dl strösocker

5 dl vetemjöl

Glasyr

3 dl mandel 200 gram

150 gram margarin el smör

1,5 dl strösocker

2 msk vetemjöl

2 msk mjölk

Gör så här

1. Smörj och bröa en långpanna 30x40 cm.Smält matfettet till kakan.Låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt.

2. Rör ner matfettet och sist vetemjölet.Häll det i långpannan.Grädda i ca 20 minuter i 180 grader.

3. Skålla och skala mandeln.Hacka den.Blanda ingredienserna till glasyren i en panna.Sjud glasyren på svag värme.(Den får inte koka då sockra den sig)

4. Ta ut kakan och bred snabbt över glasyren.Sätt in den igen och grädda kaka färdigt.Ca 18-20 minuter.

5. Glasyren ska då ha en ljus brun färg.Låt den svalna något.Skär den sedan i 48 stycken bitar.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i denna tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...