kenta2 October 3, 2010 Report October 3, 2010 Ingredienser (48 portioner/st.)200 gram smör el margarin6 st ägg4 dl strösocker5 dl vetemjölGlasyr3 dl mandel 200 gram150 gram margarin el smör1,5 dl strösocker2 msk vetemjöl2 msk mjölkGör så här 1. Smörj och bröa en långpanna 30x40 cm.Smält matfettet till kakan.Låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt. 2. Rör ner matfettet och sist vetemjölet.Häll det i långpannan.Grädda i ca 20 minuter i 180 grader. 3. Skålla och skala mandeln.Hacka den.Blanda ingredienserna till glasyren i en panna.Sjud glasyren på svag värme.(Den får inte koka då sockra den sig) 4. Ta ut kakan och bred snabbt över glasyren.Sätt in den igen och grädda kaka färdigt.Ca 18-20 minuter. 5. Glasyren ska då ha en ljus brun färg.Låt den svalna något.Skär den sedan i 48 stycken bitar. Citera
Jonasm October 7, 2010 Report October 7, 2010 Höpp höpp stop nu va..du GLÖMDE whisky. Blir för jäkla gott i sockerkaka Citera
kenta2 October 10, 2010 Author Report October 10, 2010 he he whiskey sa de till . De var min fru som skulle jäklas med mig här på forumet och la in receptet men jag ska hällsa att hon glömde whiskey Citera
Bobbe cmc 2103 October 10, 2010 Report October 10, 2010 he he whiskey sa de till . De var min fru som skulle jäklas med mig här på forumet och la in receptet men jag ska hällsa att hon glömde whiskey LÄMNA ALDRIG UT LÖSENORD TILL FRUGAN!!(vem vet vad hon hittar i datorn?!) Citera
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.