Jump to content

Problem med ej fungerande blinkers..


cmc2200

Recommended Posts

Hej alla, jag har "tappat" blinkersfuktionen helt å hållet på men Mustang 66:a cab. Jag testade att byta blinkrelä men det är fortfarande ingen fungerande blinkers varken fram eller bak. Jag har grejat hela helgen och letat fel.

1) Det kommer ström från "startnyckeln" till reläet (gul kabel) ok alltså. Kollade blå kabel och den har kontakt upp i omkopplaren under ratten..

2) Blinkersomkopplaren är bytt till helt ny förra året (spaken hängde inte kvar)..

3) Om jag samtidigt trampar ner bromsen och blinkar höger eller vänster slocknar den ena sidan bak och vise versa..

4) Inget lyser, varken bak, fram eller indikatorlampor.

5) Jag har kollat alla säkringar och alla är ok. Jag har kollat alla jordningar vid lamporna och allt verkar ok..

Vad tusan kan det vara för fel. Var ute på en vända förra veckan och plötsligt slocknade alla blinkers... indikator lampor och både fram och bak... trodde först det var reläet men icke, testade med annat som fanns att köpa på Mekonomen men lika dött ändå?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Har kollat ett kopplingsschema nu och det står att det ska finnas en 15 amp. "circuit breaker, internal in light switch" ... kan det vara den den är fel på?

Link to comment
Share on other sites

Det kan det vara. Mät spänningen på den. Om du har spänning på ena sidan,

men inte på den andra, då är den trasig. Nu är väl circuit breaker en slags

automatsäkring. Men den kan ju gå sönder ändå.

Lycka till!

Mvh.

P-O

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tydligen har inte "circuit breaker" nåt med blinkers att göra..

Tillbringade ytterligare en lördag att felsöka. Tog av ratten och mätte varenda kontakt i omkopplaran mot "kopplingkontakten" och det är inget avbrott där heller. Rev loss instrumenteringen och bytte alla lampor där samt kollade alla kablar och jordningar.. Bytte mot ett annat relä, mätte så det kommer ström dit och från.. kollade jordningarna vid alla lampor fram å bak (igen..), allt verkar ju ok! men lika förbaskat är det heldött. Jag har elschema och tycker att jag kollat ALLT. Finns det nån som har nåt tips vad vad jag mer ska kolla eller testa, vad tusan kan det vara??

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hej hopp, hittat felet! Det var omkopplaren till blinkersspaken som går genom rattstången som nu är bytt. Skumt att det blev fel på den igen.. Dock blinkar det svagt på höger sida och starkt på vänster.. vad kan det bero på tro? Nån som har nåt förslag?

Link to comment
Share on other sites

Hej, tack för tipset. De är rengjorda och snygga. Men nu är problemet slutligen helt löst. När jag alltså blinkade höger så blinkade det väldigt svagt höger sida både fram och bak, nästan ingenting. Satt i bilen och funderade så att säga "out of the box" satte på radion (som sitter i handskfacket) och drog på en rocklåt :) och testade att blinka höger och radiodisplayen blinkade också! Bröt strömmen och kollade vad tusan det som tjuvdrog ström där?? Noterade att det hängde ner kablar med samma färger som från kopplingskontakten till blinkersen..? och döm om min förvåning, där under (vid handskfacket) är det alltså framdraget en byglad kontakt, troligen avsedd för varningsblinkers, drog ner den i kupen så den hängde löst och voala allt fungerade som det skulle! Den kontakten har på utsidan bygligen friligande kontakter och dessa låg alltså mot plåten och tjyvdrog ström förmodligen har detta också orsakat problemet från början! Isolerade denna bygling och satte tillbaka kontakten där den satt. Klart!

Hoppas att denna story kan hjälpa nån mer stackare som felsöker blinkers.

Sommaren räddad, crusa lugnt tack för mig :)

Link to comment
Share on other sites

Logga in för att kommentera

You will be able to leave a comment after signing in



Logga In Nu
×
×
  • Create New...