Jump to content

Nya importregler


mhdin

Recommended Posts

Vänta med importen!

Från och med den 1 januari 2014 ändras kraven för att ett fordon ska räknas som ett samlarfordon vid import till Sverige. Om ett fordon uppfyller kraven för att räknas som ett samlarfordon innebär det tullfrihet och endast tolv procent i moms.

Förändringarna som träder i kraft vid årsskiftet innebär att ett fordon endast måste uppfylla tre krav för att få räknas som ett samlarfordon. Ett fordon ska vara:

...

I ursprungligt skick, utan omfattande förändringar av chassit, styr- och bromssystemet, motor med mera

Minst 30 år gamla

Av en modell eller typ som inte längre tillverkas.

Övriga krav som i dag finns i de förklarande anmärkningarna till Kombinerade nomenklaturen (FAKN), kommer att anses vara uppfyllda om fordonet uppfyller de tre ovan nämnda kraven.

Observera att det är taxebestämmande dag som avgör vilka regler som ska tillämpas för din import. Taxebestämmande dag är den dag Tullverket får din tulldeklaration. Läs mer om de nya reglerna på sidan om Samlarfordon.

Fakta

De nya reglerna som börjar gälla den 1 januari 2014, hittar du i den kompletterande anmärkningen till kapitel 97 i den Kombinerade nomenklaturen (tulltaxan) som publiceras av EU den 31 oktober 2013. EU har i och med detta ändrat tolkningen av domarna från den Europeiska domstolen. På grund av detta försvinner texten i de Förklarande anmärkningarna till KN (FAKN) den 31 december 2013.

Kombinerade nomenklaturen (tulltaxan) (den kompletterande anmärkningen hittar du på sidan

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Logga in för att kommentera

You will be able to leave a comment after signing in



Logga In Nu
×
×
  • Create New...