Jump to content

Laddnings problem


 Share

Recommended Posts

Ja då man va på vårmönstring lade laddningen av :evil:

Problemet är fixat dålig kabelsko vid generator så där hade det blivit en mindre härdsmälta fick byta plusstiftet som kommer ut ur generator plus en ny kabelsko så nu laddar vi 14,5 volt :P:P:P:lol::roll:8)

Link to comment
Share on other sites

Mät på utgående kabel från generatorn med en multimeter och kolla spänningen där! Nu vet jag inte exakt vad du ska ha ut från den men kan gissa på mellan 12,5-15 volt kanske mer beroende på hur laddat betteriet är. Bra spänning där så är det bara att mäta på ladningsrelät om du nu har ett löst sådant.? Annars sitter det på eller inbyggt i generatorn med då borde du ha låg spänning från den. Lycka till :roll:

Link to comment
Share on other sites

Nu är jag inte 100% säker men generatorn bör ladda utan ladningsrelät. Det enda relät gör är att se till så att det inte kommer fram för hög spänning till batteriet/bilen. Vi fick byta relät på vår 67a. Har du mätt och kollat vad generator ger ut för spänning? Som sakt jag är inte 100% säker men om jag inte mins fel så bör det vara så.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...