Jump to content

Streiff

Medlemmar
  • Inlägg

    84
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    2

Allt skrivet av Streiff

  1. Jag kör med mattgrå Project 6GR 20 x 11"/10" med Pirelli Zero 305/35R20 och 275/35R20. Bra grejer som kanske är till salu snart om dom inte åker med bilen som kommer gå samma öde till mötes.
  2. Har Ferrita axleback på min och är jättenöjd.
  3. Denna köpte jag (och även borttagningen för säkerhets skull) https://www.mekonomen.se/bil/bilvard-och-service/farg-och-lack/bakljusfarg/bakljusfarg-svart-pa4885sv Diskade av dom med diskmedel och torkade med T-röd innan och sen sprayade jag på ett par-tre tjocka lager. Ha dom liggande helt platt så flyter färgen ut och blir spegelblank. Att dutta och ta tunna lager blev lite skrovligt för mig så jag gick för "more is more" istället Reflexen sitter med en hake på ena sida, inskjuten i ett hål, och en V-formad spärr på andra som måste nypas ihop och sen tryckas utåt från bilsidan. Du kommer åt den med handen underifrån men du får ha starka nypor. På ena sidan gick det bra men på andra fick jag ta en liten tång och hjälpa till med. Steeda har levererat bra två gånger hittills, så jag kan inte klaga. Tänk på att dom har en europeisk och en amerikansk sida. Annars har DDesign.nu också vissa Steeda-delar men beroende på delar så lönar det sig inte alltid - dock har dom fri frakt. Å andra sidan har dom lång leveranstid för dom tar hem det från Steeda och sen skickar vidare verkar det som. Nu har kronan stärkts en del också så jämför.
  4. Kör inte bana men jag har monterat BMR LH005 subframe lockout kit, Steeda IRS alignment kit och har Eibach Prokit fjädrarna som nog framgått vid det här laget. Nu har jag även skruvat dit ett Steeda fjäderbensstag fram som faktiskt gjorde mer skillnad än vad jag trodde förutom det estetiska. Bilen är riktigt stabil men visst kanske stötdämparna kan uppgraderas också om man skall köra bana då dom är en smula för svampiga i förhållande till styvheten jag fått till i allmänhet. Innan hade jag en BMW M3 E93 med aktivt chassie så jag må vara bortskämd, men jag är ändå ganska imponerad av ponnyn i nuvarande utförande. Angående de bedrövligt fula reflexerna har jag petat loss och tonat dom svarta med toningsspray från Mekonomen. Har hållt i ett halvår nu utan problem, trots många tvättar så det verkar vara bra kvalitet!
  5. Det är 70,5mm nav och 5x114,3 bultcirkel på S550 GT PP ja. Bak är bultarna för långa med 23mm spacers. Det finns folk som testat att fräsa ur fälgarna lite alternativt kapat bultarna några mm men det hade jag inte gjort av diverse anledningar. Jag har 4 x 25mm spacers liggandes också om du är sugen. Passade i mina ögon perfekt med originalfälgarna.
  6. Jag körde ett tag med 25mm spacers runt om efter min sänkning på Eibach Prokit vilket i mina ögon var perfekt. 23 mm skall vara helt flush sägs det men beror ju även på däcken. Kör du med original GT-fälgar så kan du inte ha 23mm spacers eftersom bultarna då kan toucha baksidan av fälgen om du har otur så då är det 25mm som gäller. Annars har jag kanske en uppsättning 20" 11/10 Project 6GR Seven i satin graphite till salu snart, med ET50 bak och ET 35 fram. Sitter Pirelli PZero 275/35 fram och 305/35 bak. Framtagna just för S550 så perfekt passform även med rätt navhål som inte är lätt att hitta.
  7. Är du säker på det? Manualen har iaf 99 decimaler. Jenkare.... Grader eller radianer... Kanske kan slänga in en storcirkel när dom ändå är ute och navigerar. Hade inne pärlan på service i förrgår, hade 5mm på höger bak och 6mm vänster bak så något snett är det iaf. Sen hur noggrant dom mätte vet jag inte men 2mm på några hundra mil utan buskörning känns inte bra.
  8. Hejsan, Du bör nog justera inställningen ändå då det kan påverkas en hel del. I mitt fall var jag ju faktiskt hyfsat inom toleranserna runt om men då monterade jag även alignment kit och lock-out kit i häcken. Från att faktiskt ha jazzat ut lite åt höger med bakvagnen innan sänkning etc så går den nu spikrakt vid acc, även om den släpper på vått så nog gjorde det skillnad alltid. Nu har jag 11" bak dock så hjulsläpp är ett minne blott Som du säger så kör man med original gummin så det är en smärtfri installation.
  9. Streiff

    fälgar

    Nja det är jag nog inte så sugen på, men en diskretare Foose-spoiler kunde kanske vart något för framtiden!
  10. Streiff

    fälgar

    Hade på p6gr först men tyckte det blev bättre med den svarta accenten med muttrar o sidoemblem.. tryckte loss en häst när jag tog av dom från originalhjulen men dom är bara att knäppa på plats igen... går säkert att säkra på baksidan med epoxi eller liknande.
  11. Streiff

    fälgar

    Då har jag äntligen fått mina Project 6GR Seven i satin graphite med Pirelli Zero 275/35R20 & 305/35R20 monterade. Jädrar i gatan vad snyggt det blev om jag får säga det själv!
  12. Ja klart det är 2,2 bar, sorry. Har du XL skall du ligga ännu lägre enligt tabell. Många tycker olika saker men ingen verkar ha ett klart svar. Mailade Pirelli och fick som svar att ”Pirellis rekommendation är biltillverkarens rekommendation.”
  13. Dom du pratat med kanske har gått på den europeiska tabellen som listar load-index och utgår från ca 2,9 bar. Det är ju relevant om din bil väger exakt så mycket som däcket klarar vid det trycket LI=104 innebär då 900kg / 2000 lbs vid 2,9 bar / 42 PSI. Baserat på standardhjulen vi har (LI=101 @ P=32 PSI) så har du en last (eller önskad motsvarighet av Ford för prestanda/komfort) på bakaxeln på 1642 lbs, alltså ca 200 kg mindre än du pumpat däcken för. För att få 1642 lbs vid 42 PSI bör du ha ett däck med LI på... ja tabellen går inte ens så högt. Men med LI 98 har du 1653lbs vid 38 PSI vid 2,6 bar. Jag är ingen expert men bilen väger ju inte mer för att man har större däck. Sedan får man väl kanske ta i beaktning profilen på däcken etc men 3 bar är ju rätt högt. Går man (i mitt fall) på original 32 PSI så är jag ju lite över det tabellen säger. Att det skall vara så svårt att hitta facit
  14. Nu insåg jag att jag gjort en liten miss, tabellen är nog inte helt korrekt, eventuellt lite gammal. Har ett annat ark (från 2015) med både standard och XL (mina nya framdäck är XL) och landar då på 30 PSI (2,07 bar) på framdäcken och 29 PSI (1,99 bar) på bakdäcken. Det låter mer rimligt än 26 fram och 28-29 bak som jag fick med den ovan delade tabellen. Detta är ju en utgångspunkt, men med tanke på att jag byter från Pirelli Zero till Pirelli Zero bör förhållandet vara det samma då däcken ju bör ha samma karaktäristik (förutom XL på framdäcken).
  15. Bredare däck skall normalt sett ha lägre tryck än smala för samma last. 3 bar är ett jädra tryck och däcken borde se ut som ballonger...?
  16. Ja trycken anges väl normalt i kallt tillstånd och original är det ju 32 PSI vilket väl är 2.3 bar om jag inte minns fel. Du har samma däckdimension / load index?
  17. Tjenare. Jag är på väg att smaska på en uppsättning 275/35R20 102Y fram och 305/35R20 104Y bak och undrar vad för tryck jag skall köra med. Baserat på följande tabell och original 32PSI med 96Y fram och 101Y bak så får jag fram att jag skall ha 26 PSI fram och 28-29 PSI bak enligt följande standardtabell. Detta låter lite lågt i mina öron, men samtidigt bör ju lägre tryck följa med bredare sulor så jag kanske är på rätt spår?
  18. Trevligt, hur sitter dom fast? Men till originalfrågan; man behöver alltså inte sidoreflexerna (eftersom man kan tejpa över dom röda på besiktningen)? Jag kan alltså tryggt tona dom eller göra något annat kul?
  19. Ja dom har jag sett, är ju dock inte tillåtet med rött ljus eller reflex så tänkte köra sotat bara. Behöver ingen röd lampa där heller så vill mest få bort det orangea men det är då alltså ok utan gul reflex?? Du vågar dig på baklyktorna också?
  20. Jag har en fundering angående den inte så vackra sidomarkeringsreflexen som sitter på bakre kofångaren. Är denna verkligen nödvändig? Kan man med gott samvete tona den svart eller hitta på något annat kul som inte sticker så i ögonen? Enligt Transportstyrelsens Författningssamling TFS 2013:63 står det nämligen på sidan 140: "106 § Bil vars längd överstiger sex meter ska ha sidomarkeringsreflex/- reflexer som vid belysning återkastar orangegult ljus åt sidan. Släpvagn ska ha sidomarkeringsreflex/-reflexer som vid belysning återkastar orangegult ljus åt sidan." Enligt denna definition är det inte ett krav (bilen är 4783mm) utan jag misstänker att den orangea reflexen helt enkelt är en tillåten ersättare till den amerikanska röda markeringen för att fylla hålet i den standardiserade kofångaren. Har jag fel? För övrigt kan jag vid en snabb googling inte se någon motsvarande markering på exempelvis BMW 7-serien som ju är hyfsad pjäs.
  21. Ja Pirelli har jag ju idag på mussen men är inte enormt imponerad, speciellt i kallare temperaturer som du säger. Hade det på en Mercedes men tyckte dom funkade bra där, inte samma kraft där dock. Vad jag hört är att Mercedes är plattare än andra i rullbanan... Vissa säger att man skall gå för BMW-spec... Ja klok blir man inte.
  22. Jag fyller på den tråden med en fråga... Tänkte byta till Michelin Pilot Sport 4S då jag var riktigt nöjd med Pilot Sport 3 jag hade på en M3a. Har däremot snart gått vilse i djungeln av däckmärkning och undrar lite över de sista beteckningarna. När jag söker hittar jag Pilot Sport 4S * MI. eller 4S *. Vad jag förstår är stjärnmärkningen BMWs OE-modell och MI har jag för mig att jag snubblade över var Maserati. Spelar detta någon roll? Är dom annorlunda i uppbyggnaden än "vanliga"? Märkningen på däcksiter är minst sagt förvirrande då vissa med EXAKT samma beteckning står bredvid varandra, med olika pris, olika bränslemärkning (C / E ) och prestanda på vått underlag (A / B)...
  23. Streiff

    fälgar

    Nej där har jag tittat redan. Verkar inte vara vanligt med 70.5mm navmått utifrån vad har hittat. Är ju en del folk här som bytt hjul, så hur har ni gjort? Edit: kanske duger med 70.6 för att få hjälp att centrera hjulen skapligt. Dom dras ju ändå fast och hålls av bultarna/friktion även om navet inte skadar om det hjälper till.
  24. Streiff

    fälgar

    Har någon tips på vart man kan hitta centrumringar? Vi har 70.5 som navmått men hittar bara 70.6 eller 70.3.
×
×
  • Create New...