Jump to content

RiktigaAndreas

Klubbmedlem
  • Inlägg

    22
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    2

Allt skrivet av RiktigaAndreas

  1. Ja, det räcker med en nyckel för att skapa en MyKey. Men för att göra den till admin igen så behöver du en admin-nyckel för att "låsa upp" MyKey-nyckeln igen. Sen om det går lösa för Ford ändå, vet jag inte. Men som vanlig användare så behöver man sin andra nyckel för att låsa upp MyKey-nyckeln till en vanlig nyckel igen.
  2. Har man bara en nyckel/transponder till bilen så går det alltid att lägga till nya nycklar för att sedan göra en MyKey. Jag ville själv ha fler nycklar till min bil och beställde från FordStore. Jag har en importbil, så jag frågade om det verkligen går med en EU-kontroll och det skulle gå enligt leverantören. Det stämde med frekvenser osv. Den "enda" skillnaden var att EU-kontrollerna inte har fjärrstart. Men dom fick det inte att fungera och det var bara konstatera att det måste vara en kontroll för rätt marknad. Så dom fick plocka en från USA och då gick det kanon med allting inkl. fjärrstarten.
  3. Begränsningar kan läggas in med hjälp av "MyKey". Aldrig funderat på om det är standard eller tillval. Har funnits iaf de senaste 8-10 åren (?) som jag hyrt Mustanger i USA. Då är det begräsningar i prestanda, ljudvolym på stereo etc. I manualen till bilen står hur man programmerar MyKey. Man behöver minst två nycklar. Det går (iaf 2015+) att göra en nyckel till MyKey utan större problem. Men vill man göra den till admin igen, så måste man ha en nyckel till.
  4. Jag hade vibrationer runt 80 km/h efter förra vintern. Visade sig vara separation i däcken fram. Två nya däck och allt borta. Var en icke Ford-verkstad som direkt hittade felet. Han kände på däcken det första han gjorde. "Har den stått på betonggolv?" "ja" "känn här" Och så drog jag handen på däckytan och däckets insida och det kändes som stora myggbett på en del ställen. Han slängde på två nya och inte en tendens till vibration.
  5. Kan det ha med telefonen att göra? Har du provat med annan telefon?
  6. Jag tankar alltid bara för en 500-ing. Så för mig spelar inte förbrukningen eller literpriset någon roll.
  7. Stort tack för tipset =) Lossade inredningen idag och hittade en icke standardpryl monterad. Och som tur var står info på den så jag har hittat inkopplingsmanual till den =D =D Nu ska jag bara rita upp ett schema på antingen reläer eller optokopplare så att man istället för manuell omkoppling/omtrådning kan växla mellan USA och EU-style. Har inte hittat att denna enhet har något tillbehör för detta, så det får väl bli någon egen lösning antar jag.
  8. Årets första tur i solen. Nu är det bara köra på :)
  9. Nej. Inget extra monterat separat. Det ligger en liten LED-list innanför respektive baklykta.
  10. Några bilder från säkringsdelen och motorn. Ser inget som ser ut att vara draget i efterhand. Har känt runt lite och kollat under säten osv men ser ingen brytare/omkopplare någonstans.
  11. Ok ska kolla runt :) ska även prova o lossa dom kablar som går löst sista biten och inte via kontaktdon. Svårt att se att dom skulle vara till annat än just led-listerna.
  12. Ska kolla det så fort jag får tid att åka till bilen igen. Är det vanligt att det ligger pålagt något nytt där? Eller tänkte du om någon av dessa går dit? För det ser ut som dom går in i kabelstammen och den är intakt. Den vita försvinner in i härvan, men jag inbillar mig att det sitter någon skarvhylsa på den röda. Eller om det är någon krympslang bara. Så därför är jag osäker på om den ligger skarvad färgrätt i stammen, om det nu ÄR en skarv precis där stammen delar upp sig i två mindre. En till varje lykta. Är dom här bilarna förberedda för drag? Så det kan vara att dom gått på blinksignal för släpvagnskontakt? Och det kanske är som någon sagt, att det kan vara borttaget rent datormässigt. Känns som det isf. vore lättare att bara fimpa + till originalblinkers. Men det kanske skapar felkoder istället.
  13. Ritade en ny bild som kanske förklarar bättre hur det är kopplat.
  14. Ur stammen kommer en röd och vit. Röd till höger lykta o vit till vänster.
  15. Nej jag kan självklart inte veta varför din bror nämnde det. Det jag menar är att jag fått höra liknande ett antal gånger. Typ "vad kostar en ny sån? .... Ok. det var inte farligt vår bil kostar xxxx då är ju nästan samma". Och personligen kan jag bara tolka det på ett sätt. I mina fall får jag väl tillägga då :)
  16. Jag får ordna det i veckan. Jag har letat runt men inser att jag inte tagit någon. Minns jag rätt så var det bara en ensam gul ledare som kom ut ur tätmassa och är ansluten till bef. kabelstam. Övrigt som är modifierat är bara, vad jag vet, att det sitter sidoblinkers på framskärmarna. Sen vet jag inte om det är tillbehör eller eftermonterat för EU-krav, att det är strålkastarrengöring. I övrigt ska allt vara original. Fjärrstart, framlyktor, sidospeglar osv.
  17. När jag tänker efter så har jag inte ens försökt o fimpa den nya tråden. Finns det ombyggnader som är så simpla att om jag kapar denna nya tråd, så fungerar ordinarie blinksekvens och LED:ar igen?
  18. Rent tekniskt vet jag tyvärr inte. Jag tänkte ge mig på det förra året och tänkte att dom "har väl" petat in en LED-list i lyktan och anslutit den till blinkerssignal och kopplat bort ordinarie tråd. Men så lätt var det inte. Jag demonterade en lykta och det ser bara ut som dom borrat ett litet hål och stoppat in listen och sedan anslutit en extrakabel in i stammen. Och tätat hålet. Jag frågade en bilverkstad och han trodde att det kunde vara så att dom har programmerat om nåt bara i "datorn". Så jag vet tyvärr inte hur dom gjort ombyggnaden.
  19. Hej, skaffade en Mustang 2015 cab för ca 1.5 år sedan. Har egentligen aldrig varit bilintresserad på det sätt som de flesta verkar vara här :) Att det blev just en Mustang har väl att göra med att vi varit en del i USA och har då hyrt Mustanger och Camaros på resorna. Och vid något tillfälle så bestämde jag mig för att om man nu ska köpa en bil att åka runt i hemma för rent nöjes skull, så vore det skoj med en Mustang cab (då jag gillar Mustangen mer). Så sagt och gjort så började jag kolla runt och hittade någon som precis plockat hem Mustanger från Florida och dom hade en som stämde överens med vad jag letade efter. Kriterierna var egentligen ganska få, då jag inte är någon expert på området. Jag ville ha en vit bil, cab, automat och så skulle bilen ha originallysen fram och bak. Det var väl egentligen vad jag tagit reda på :) Jag hade hört förr att det kunde skilja just på lyktorna på bilar sålda i USA vs sålda i EU, framförallt bak, så det var därför en av sakerna jag googlade och såg att det är skillnad på USA och EU. Sedan fick jag även lära mig att EU inte heller har lyktorna med LED(?). Och det var väl en detalj jag tyckte var snygg. Den fanns även på en eller flera tidigare modeller och var något jag tyckte var lite kul/annorlunda. Hur som helst. Det har blivit en del roliga mil att bara glida runt. Mest med vovven. Sambon tycker tydligen mer om att cruisa runt bland apelsinodlingar och amerikansk landsbygd. Så det blir mest jag och hunden som glider runt lite. Gick häromdan med i klubben och registrerade mig här i forumet. Så jag antar man kommer se om man kan dyka upp på några träffar etc. och se vad folk har gjort med sina mustanger. Med vänlig hälsning Andreas Öhr Östergötland
  20. En inte allt för ovanlig kommentar. Det spelar ingen roll om hans V60 så kostar 5 miljoner. Det är ändå en vanlig personbil för att åka och handla med. Ingen körglädje. Ingen kvalitet. Så vad har det för relevans vad priset är i jämförelse med någon annan bil? Aha, han tror kanske att hans bil då är 60k mer rolig bil än Mustangen? Ok.... Annars är ju även vanligt med "jaja, jag hade också skaffat en sån om det inte vore för att vi behöver två kombi i dagsläget.För Mustang är ju inte så dyra. Vår Volvo kostar typ lika mycket". Jahopp.. Där ser man.... Även här ser man avundsjuka och massa förklaringar på saker man inte ens frågat om eller bryr sig om. I det senaste av dessa kommentarer så tänkte jag bara, varför bryr du dig ens att försvara att du inte har råd med en bil för. Personen i fråga är överbelånad i sitt hus och enda möjligheten till bil är en tjänstebil. Så förstår inte varför en del ska ens öppna mun när "alla" i närheten ändå vet hur det förhåller sig. Nej han kunde inte valt en Mustang om han ville. För det får han inte välja som tjänstebil.
  21. Hej, jag har en 2015 som är importerad. Enligt bilens specifikation så är det sekventiella (?) blinkers. Vid import/registrering har det lagts in led-stripes i lyktorna för att blinka gult. Och det som annars blinkar rött i steg, är avaktiverat. Vet någon om det är någon sak som bara behöver programmeras? Jag har kollat på kablarna men ser inget som verkar bortkopplat. Har sett att det finns något tillbehör för att skapa sådant blink, är det möjligen så som det sitter på original också och att man tagit bort detta rent fysiskt vid importen/registreringen och det räcker med att skaffa sådana istället? Jag hade förhoppningen att man skulle kunna ha en snabb omkopplingsmöjlighet. Sedan har jag prioriterat att använda bilen på sommaren, än att forska kring detta. Men nu tänkte jag att jag skulle ta tag i det.
×
×
  • Create New...