Jump to content

Julle

Medlemmar
  • Inlägg

    65
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    7

Julle last won the day on 28 juli 2018

Julle had the most liked content!

Medlemsinformation

  • Stad
    U-valla
  • Yrke
    Ingenjörsbemaning i sverige och Norge
  • Intressen
    Motor

Kontaktvägar

Senaste Profilbesöken

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Julle's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

24

Omdömespoäng

  1. Imponerad/Avundssjuk! 2018 GT A10 original på allt utom en sänkning. 10.1 L/km vi 6,5 mil pendling i laglig fart. 4 av dessa milen är motorväg. 1 mil 100kmh, 1 mil 80kmh. 3-4 av milen är kö/kolonnkörning med lite ryckighet och plötsliga inbromsningar.
  2. 9” x 19” fram och 9,5” x 19” bak gäller för svensksålda 2018 och samma dimensioner på CP4-fälgar. 18” går inte på Brembo-bromsarna i Performance pack.
  3. Aah, stupid F-ck! Jag hade ju inte like’at eller tryck följt honom på FB eller YT! Har inte FB eller YT men fick ta frun till att logga in å like’a å då kom filerna fram...... då så, då får vi se om jag inte ska få till det....
  4. Detta va en del mer tricky än jag hade tänkt mig! Provat både amerikanska, tyska engelska och danska linken och alla säger att jag har det senaste kartorna m m så jag får bara en mindre generell uppdatering att ladda ner som är 2,6Gb zippad. Jag har gått från Build 17276_PRODUCT till Build 18025_PRODUCT med den uppdateringen. Sen visar bilen att jag har kartor F6.1 och inte F7 som en del verkar ha lyckats få ner och in. Jag har heller inte fått Sync V3.03 utan endast V3. USB-stickan är exFat och 128Gb med USB3.1 och 130MB/s, ett Sandisk ultra fit, som köptes för ändamålet och som funkade till den lilla uppdateringen jag erbjöds av Ford. Gör jag något fel eller har Ford plockat ner uppdateringarna nu?
  5. Går det fixa någon form av omröstning här? Min bil ruskar ordentligt på sig när jag gör enligt beskrivningen ovan. Bil: 2018 A10 Jag kör ju bilen som vardagsbil och fram till nu har det inte vart en grej men nu när semestrarna är över och rush hours-trafiken är igång på riktigt så börjar det bli väll påtagligt. Pendlar in till Gbg norrifrån varje dag så hamnar i Tingstadstunneln- och Kungälvs-köerna å då är det nedbromsning till 60-65-70 och upp till 80-90 flera gånger per morgon och eftermiddag så det är frekvent man känner av det. Har tid bokad för felsökning men har ju lite lust att få lite luft utpyst och sen bli hemskickad så att detta blir en oändlig följetång där dom gör ”menlösa” småjusteringar som inte kostar några pengar. Har någon i Sverige fått problemet löst av Ford via garantiåtgärder eller ”tröttar” Ford ut en med småfixar som inte löser problemet så att man får man pynta upp 15 papp för ny kardan ur egen ficka för att lösa saken? Har någon haft samma issue men fått förbättringar genom andra åtgärder än kardan? T ex byte till Steeda eller BMR bussningar eller annat?
  6. Osäker exakt hur du menar här men den tar i alla fall längre tid på sig att få i nya läget när man hoppar mellan D, R och N än andra bilar jag haft innan. Just det, min låda kunde ha lite roliga grejer för sig de 2 första veckorna men det räknar JC med var adapteringen som inte va ”färdig”. Nu efter 2 månader är den väldigt solid å konsekvent.
  7. Visst är det så! Någonstans innerst inne har man ju en exhibitionist i sig, annat väljer man inte denna typen av bil. Det som är så synd men det som hände ovan är att jag bor 600 m bort och inte vill få stämpeln om fortkörare, min bil är helstripad med företagslogotyp å www. Jag kör alltid lugnt där. Det är inte boenden utmed vägen men det finns bortom ett mindre grönområde och där bor en del barn och 2 kompisar till min dotter. Men som du säger, man får njuta av den grymma bilen och tänka sig för ett par varv extra bara!
  8. Ja det är något som jag märkt att det är fler ”som tycker något” om bilen med Mustangen. Märker det också i trafiken, det är fler som gör tvära filbyten in framför en och fler som svänger ut tight i korsningar framför en m m. Pendlar 6,5 mil till jobbet varje dag och märker direkt skillnaderna om jag åker familjekombin eller Mustang. Men dom kommer liksom inte åt mig, jag myser där i mustangen å fipplar lite med avgasljudet å alla andra menyer och lyssnar på pod i stereon som jag tycker är kanonbra som standardstereo. Grymma 45 minuter som start på dagen! Har och har haft ett par 60-talsbilar innan (camaro & pickup) och det är reaktioner med dom bilarna med men faktiskt mindre bland ”vanligt” folk! Camaro. Som jag hade som var riktigt fin fick jag aaaaldrig en sur min emot, bara positivt.
  9. Ah, häromdagen blev jag utskälld av ett par hundägare. En lady skrek friskt. Kom på en 50-sträcka i typ 30-40 för det är precis efter en parkering till en golfbana, utmed driving rangen å ett par farthinder. 2 grabbar i 10-årsåldern hoppar, vinkar å rappar med gashanden. Har dottern med i bilen också så gasar till för att det skulle mullra lite. Hann upp i 50-60 innan jag släppte, har automat så kan inte frikoppla å rappa. Kommer sen en kurva å i den är det 3 hundägare samtidigt! Inget naturligt ställe å få men det händer ändå rätt ofta och det va dessutom 2 bilar parkerade i kurvan. 2 av hundägarna kliver ut i vägen å en av dom är damen som tuggar fradga. Fick åka slalom mellan dom. Så en baksida med en rolig bil med härligt morr. Körde inte för fort eller fort för stället men bilen vrålade ju till innan kurvan så de trodde säker jag körde vansinnigt fort.
  10. Är det någon som fått hjälp vid vibrationer i kardan? Alltså där det inte hjälpt med andra däck? Vilken åtgärd blev det? Hur kom dom fram till kardan?
  11. I See, kanske denna kan ha några tips då? https://youtu.be/j8r0lUr13qA
  12. Tjena, stänger du av Apple CarPlay så kan du skjuta upp Waze på bilens skärm. Kom på detta av en slump när jag stängde av CarPlay för jag fattar inte hipen runt CarPlay. Är det bara att man får upp en 1/10 av telefonens funktioner på bilens skärm samtidigt som telefonen blir svart och oanvändbar? Eller missar jag något här? Visserligen är det inte flawless med Waze, gör du något med telefonen så att Waze bara är i bakgrunden på telefonen så visas skärmen nedan. Waze stödjer inte CarPlay.
  13. 1,4 i stan! Ligger på 2,5-3 vid silkeslen stadskörning...... tankade precis utmed en större gata i Malmö. Gatan är spikrak och otrafikerad nu på kvällen. Första rödljuset va bara å rulla ut från tappen å fram till det150m. Bilen stod på 1,6. Acceleration upp till 50 å jämn fart fram till nästa, bilen står på 1,9. Igen acceleration til kanske 40 innan högersväng in till hotellet och lite tvekande krypkörning för att hitta entrén. 15 sekunder på tomgång å bilen står på 2,4.....
×
×
  • Create New...