Jump to content

Helena_80

Klubbmedlem
  • Inlägg

    32
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    1

Allt skrivet av Helena_80

  1. Ah okej, så det är även pga av obefintlig bussning som den är svårstartad ibland? Alltså förmodligen inget fel på neutrallägesgivaren?
  2. Hej! Nu behöver jag lite hjälp här... Har haft lite problem att starta vår -67 ibland. Den vill alltså inte kicka igång när P är i. Fick höra att det kunde vara problem med neutrallägesgivaren (neutral start switch). Till saken hör också ett annat problem, som kanske beror på givaren.. I helgen körde jag ut bilen och skjutsade ungarna runt området bara. Under den lilla turen tappade jag drivningen två gånger. Alltså D hoppade ur och hamnade i N. Jag kunde justera detta med växelspaken och den hoppade tillbaka till D. Tog bort damasken och kollade och vi upplever att kuggarna som spaken går över är lite slitna mellan D och N. Kan det helt enkelt vara så att den hoppade in i N pga dåliga kuggar? Eller beror detta problem även det på neutrallägesgivaren? Tycker växelspaken överlag känns lite sådär, känns "glapp". Om vi nu behöver byta den där neutrallägesgivaren så undrar jag om det är mycket jobb/är svårt för såna som oss som inte kan så mycket...? Även de där kuggarna vid spaken kanske behöver ses om och bytas? Och vad tusan heter det om man ska leta på nätet? 20220320_112929.mp4
  3. Ser den bra, även fast jag är lång. Men förstår hur du menar, skulle jag vara lite längre skulle ratten skymma mätaren. Men ja, 15" blir nog ingen stor skillnad, så man kommer nog inte störa sig på det.
  4. Tack för tipsen! Får kolla närmare på dem i vinter Men ratten var snygg iallafall, synd bara att det inte verkar finnas en 14", är sån jag har nu och vill nog helst inte ha större. Men ~3 cm till kanske inte gör så mycket Kikat igen på Moto-Lita, och jag var nog blind förut, för det fanns ju fina läderrattar där också.
  5. Snällt, men har tänkt mig en ratt med metall spokes, samt mustanglogga i mitten. Tack ändå!
  6. Fin ratt, jag vill dock gärna ha en svart i läder. Såg ingen sån när jag kollade Moto-Litas utbud sist. Men jag kanske missade. Dock bra att dom verkar vara av hög kvalitet!
  7. Förlåt för supersent svar! Jag har ännu inte bytt ratt. Det blev liksom inte av och annat mer akut kom emellan. Men ny ratt står fortfarande på listan att fixa. Har lite med att göra att jag inte hittat exakt den jag vill ha heller. Men då var alltså din Grant-ratt inte så där superbra då om jag förstod dig rätt?
  8. Jaha, där ser man, då har jag lärt mig nåt nytt Nu är det fixat iallafall, tog inte ens en timme. Stack in armen och pillade lös stången som går upp till handtaget på utsidan, gängade ner det en aning, och lyckades få tillbaka stången igen, jäkla tur då man inte såg ett skit. Behövde inte ta ut allt Så nu blir det motstånd när man trycker på knappen på dörrhandtaget och dörren öppnas. Det var nog därför den inte gick att få upp när den var låst. Stången hade blivit för mycket uppgängad och den orkade inte hela vägen att öppna "bear-claw" i låskistan. Precis som beskrevs i videon som jag länkade.
  9. Ush då, får hoppas det går smärtfritt då. Får ta en långtur innan ifall bilen blir ståendes ett tag Är väl risk för det... Dörrsidan verkade fräsch tyckte vi när vi tog bort den. Kanske att dom bytt själva skivan som sitter innanför vinylen när förra ägaren slipat bilen plåtren och lackat om den. Men fuktspärr? Är det någon särskild sorts skiva som ska sitta där, för du menar i dörrsidan va? För nu tror jag det satt en vanlig masoniteskiva där.
  10. Tack så mycket för svaret Per! Då kanske vi vågar oss på detta i helgen
  11. Hej. Har en krånglande förardörr på vår -67a. Den har gått i baklås de tre senaste gångerna vi har låst dörren med nyckeln. Har som tur är till slut lyckats låsa upp den. Nu har även själva handtagen både på utsidan och insidan börjat jäklas. Det blir inget motstånd och dörren går inte att öppna. Har tagit bort innerpanelen och stuckit in armen för att kunna fippla med låsmekanismen/låskistan. TROR vi har identifierat felet, som beskrivs i denna video, spola fram till 6 minuter. Frågan är hur vi ska göra för att få ut själva låskistan, behöver vi riva mer eller är det bara att sticka in armen i dörren och ta lös den. Men hur sjutton får vi tillbaka allt rätt sen? Känns ju skitsvårt! Är det någon som har erfarenhet av detta får ni jättegärna komma med tips! s
  12. Tack för svaret! Jag litar helt på dig, du verkar vara en kunnig typ Då låter jag bli att köpa denna ratt och letar nåt bättre!
  13. Hej! Funderar på att byta ratt då ratten vi har dels är glapp i signalringen eller vad det heter, så tutan funkar inte. Dessutom är ratten som sitter där nu lite trasig (söm som släppt) och ful. Se bild. Min fråga är, är det mycket svårt att byta om man inte är supervan att meka? Behöver man en rattavkrängare (heter det så?) ? Och min sista fråga, vet någon om denna ratt kan vara okej att beställa? Har sökt runt men inte hittat en sån jag vill ha förutom denna. Se länk.. Tipsa gärna om ni vet något annat ställe att beställa en liknande som denna. https://www.ebay.com/itm/NEW-1965-1969-Mustang-Black-Steering-Wheel-Grant-13-1-2-with-chrome-spokes-/121954963713?_trksid=p2385738.m4383.l4275.c10
  14. Uppdatering! Så här gick det. Bromsarna fixades för en månad sen och har inte haft problem sen dess, har kört mycket. Vi bytte förstås hjulcylinder, bytte plats på backarna för de satt ju spegelvänt. På andra sidan satt dom dock rätt. Sen satt "automatic adjuster spring" i fel hål på båda sidorna upptäckte vi. Den satt fäst i det lilla nedre hålet på själva backen, istället för det övre hålet som är lite större. Så den var inte så spänd som den skulle ha varit. Hoppas nu att allt är som det ska! Vill inte uppleva att tappa bromsverkan igen! Och angående "shoe retracting assist spring" satte vi aldrig dit någon, vi ringde och pratade med Rolands Mustang parts och han visste inte helt säkert om den var viktig, men eftersom den inte finns med i dagens fjädersatser så behövs den troligtvis inte. Det var kul att kunna fixa det här själva iallafall, säkert en busenkel sak för er erfarna men för oss som aldrig har mekat har vi fått ett uns mekar-självförtroende. Får se om vi vågar oss på lite lätt trimming i vinter
  15. Då vi har en V8 är det alltså 10" trummor. Därmed fattas fjädern. Då får vi börja leta en sån då, och vänta med att byta cylinder.
  16. Jag förstår. Men vad tänker du om bilderna från manualen, att det inte ser ut att finnas en fjärde fjäder på 9" trummor? Behövs det inte på dom för de är till svagare bilar eller? Om vi jämför hur våra bromsar ser ut med bilderna från manualen ser dom ut att vara 10". I manualen står det att Mustangen kan ha Power disc, Power drum och Standard drum. På pedalen på vår bil står det Power brake, vet inte om det betyder att vi har Power drum då och därmed 10"... Så ja... vette tusan hur det ska vara. Vill verkligen inte vara med om tappa bromsverkan helt igen, det var inte kul! Undra vart man får tag på en sån fjäder då? I de satser jag sett hittills har den inte funnits med.
  17. Jo jag har förstått att det bara är fram som det ska vara en "shoe retracting assist spring". Det är fram som detta gäller.
  18. Men enligt denna sprängskiss ser det ut att vara en sån.... suck... vad är rätt egentligen....?
  19. Mm jag förstår principen... men jag blir jätteförvirrad nu.... har laddat ner manualen för denna årsmodell från länken som jag fick ovan av Per Berglund. Enligt den ska det inte vara en fjäder på 9 tums trummor, men på 10 tums ska den sitta där. Vad jag ser utifrån bilderna i den iallafall... har inte hunnit läsa texten än. Se bilderna nedan. Vet inte vad det är för storlek på trumma på vår bil dock, vi får mäta. Sen hittade jag det här i ett forum där dom diskuterar detta. https://www.vintage-mustang.com/threads/brakes-springs-question.312372/ där kommer dom fram till att det inte behövs någon fjäder och att på de flesta
  20. Tack för länkarna! Superbra att ha manual, laddar hem den!
  21. Hehe tror inte jag vågar mig på att börna nåt mer
  22. Jo det har du rätt i. Har redan fått en repa på framkanten på huven, uppstod när jag parkerade på jobbet... nån klåfingrig typ har vart på den tror jag då det var handavtryck i allt pollen som hamnat på bilen
  23. Hm... ja på bilden ser det ju onekligen ut så. Men jag läste i denna tråd och där säger nån samma sak som dig, att den fattas medans några säger att det inte ska vara en sån fjäder Pinnen finns, den lossnade när vi var där och pillade.
  24. Tack! Kan hålla med om däcken! Får bli nångång i framtiden.. Lacken är inte heller den bästa, syns dock inte på den här bilden. Förra ägaren har garagelackat den, och ja... det blev väl inte som han hade tänkt. Men den duger för oss tycker jag
  25. Aha ok! Men om det är självjusteringen som inte fungerar som den ska, hur kan man kontrollera det?
×
×
  • Create New...