Jump to content

Askp

Medlemmar
  • Inlägg

    12
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    2

Allt skrivet av Askp

  1. Jag är glad att jag har både 4hjulsdrift och dubbat på västkusten, för här är det mer is än snö. Tror väl att 400+ HK och bakhjulsdrift blir bäst med dubb.
  2. Min 2019 cab fick kardanaxel utbytt efter problem med vibrationer.
  3. Skulle aldrig tänka mig att kunna montera annat än kända kvalitetsdäck på någon av mina bilar. Speciellt inte mustangen. Vill inte chansa med att spara några kronor och köpa ”lågprisdäck” till mustangen.
  4. Var i Trestad idag och bytte kardanaxel. Kände inga vibrationer på hemvägen.
  5. Det är sant det som prime mover säger, om det är smala däck. Men med de däcken vi har på mustangen kan man få lite andra fenomen pga centrifugalkraften och breda däck enligt Continental. Fick lära om det jag trodde jag kunde om tryck och däckslitage, för enligt dem kan man också få slitage i mitten på slitbanan vid för lågt lufttryck.
  6. Carlie som jag köpte bilen av och tror han hette Adenko i kundmottagningen
  7. Håller helt med dig, för det är ju ägaren som bestämmer. Vi har många här som har kompetens att göra en mycket bra service på sin egen bil.
  8. Var i trestad och har en bit dit så det var lite slökörning/gubbkörning i regn och hagel runt 90 på motorvägen. Har hört och känt det förr också förra sommaren. Så jag sa det till kundmottagaren när jag lämnade in den för service. Sen satte jag mig och tog en kaffe med den trevliga säljaren där. Sen kom kundmottagaren ut och sa att vibrationerna kommer nog från kardanaxeln och de skulle ringa när de fått hem den.
  9. Jag har funderat en del på detta och något som har slagit mig är ju att ju längre garanti, ju dyrare service. Ett alternativ kan ju vara att göra service på en billigare verkstad, för så länge de gör enligt serviceprogrammet och använder minst lika bra produkter och på ett fackmannamässigt sätt, så bör garantin gälla. Sen är ju problemet med vem som skall bevisa det vid ett ev. ras. Service är VIKTIGT och med tanke på vad bilen kostar, så är den värd att vara rädd om. Har sett ett flertal skräckexempel där det köps fälgar för dyra pengar till en muskelbil/prestandabil och sen köps det de billigaste däcken på marknaden. Hur tänker man då???? Sen så säger jag inte att det är ok pris på service alla gånger, men det kostar att ha en bra verkstad med uppdaterad utrustning och kompetent personal. Titta på serviceprotokollet för det finns många mer punkter än bara olja och filter.
  10. Askp

    Bonus malus

    För att kompensera malusen på mustangen köpte jag en xc40 hybrid till sambon med 360:- skatt och ca 25000:- i bonus efter ett halvår.
  11. Har en 2019 can som jag nu efter ca600mil kände vibrationer runt 90km/h men med en annan frekvens än obalans från hjul. Så jag nämnde det på servicen och nu är kardan beställd.
×
×
  • Create New...