Jump to content

Hojåkaren

Klubbmedlem
  • Inlägg

    28
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    1

Allt skrivet av Hojåkaren

  1. Hej! I Lördags var jag och cruisade på stan med ett 100-tal andra. Hade väl cruisat i 1 timma drygt i låg fart då min 1996 Mustang GT Cab började gå oroligt på tomgången så jag for hem. Idag for jag en sväng med den, stannade på ett ställe i 30 minuter och när jag startade bilen så var den orolig på tomgången igen. Jag for iväg och drog ordentligt men den gick hur fint som helst och efter en stund gick den normalt på tomgången igen. Har sökt efter nåt läkage men en sak slog mig då att det har hänt att THEFT börjat blinka varvid den har gått oroligt även när man kört den. För nån dag seda började THEFT blinka och jag fick göra ett par startförsök innan den startade. Nu undrar jag om det är THEFT som spökar. Tändstift ser bra ut men det är som att nåt börjar störa och tomgången blir orolig. Någon som har ett tips eller två
  2. Hej Tack men det löste sig, hittade en höger dörrspegel via Bildelsbasen hos USA Import. Suttit på en -98 och var i gott skick. En liten skada men det går att fixa.
  3. Hej Tack, då får jag jaga vidare.
  4. Hej Råkade köra sönder dörrspegeln på höger sida på min Mustang GT 1996. Hittar ett par stycken på Bildelsbasen, som jag ser det passar en dörrspegel från en -99 Mustang. De ser väldigt lik de som sitter på min så nu undrar jag om jag fattat det rätt. Finns inga nya att köpa förutom en på Dahlems men det var en spegel för vänster dörr.
  5. Hej Igen Jag löste det hittade på ett amerikanskt forum lösningen men en rolig grej hände. Jag lät den gå på tomgång en stund innan jag skulle köra in den i garaget. Döm om min förvåning bildörrarna hade låst sig och med en nyckel endast och den satt i tändningslåset så fick man ta fram kunskapen att ta sig in i en låst bil. Insåg att en Mustangcab var väldigt lätt att ta sig in i, svetstråd och en träkil.
  6. Hej Idag hämtade jag hem Mustangen från vintervilan, den startade direkt. Nu har den stått ute på gården ett par timmar i solen och nu vägrar den starta. Trodde först det var lite kräm i batteriet så snabbladdat i nån timma men den tänder till för att sen vägra starta. Theft blinkar då jag vider om nyckeln. Någon som har en ide om vad som helt plötsligt gjort den tjurig och vill inte starta. Aldrig haft problem med detta.
  7. Hej hade ett liknande problem att vibrationer uppstod vid 90km/tim och uppåt. Lät balansera om alla däcken och då upptäckte man att 2 fälgar var lite vinda. Bytte fälgar och däck vilket resulterade i att vibrationerna försvann.
  8. Uppdatering av mitt problem. Inget fel på oljetrycket det är nu kollat med en separat mätare, utan det är ett elektriskt fel. Glapp någonstans. Har kollat anslutning vid oljetrycksgivare, rengjort och monterat tillbaka kabeln. Efter det så går oljetrycksmätaren upp lite högre än tidigare men efter en testfärd föll den ner och visade på tappat tryck. Slog av motorn och startade igen och mätaren gick upp på lite mer än normalt vid 2200 varv och stått så hela tiden under resten av testkörningen men när jag slår av motorn står mätaren kvar, får vrida på tändningen och av igen då faller nålen ner på 0 tryck så det är dålig kontakt någonstans. Ska demontera mätartavlan och kolla anslutningarna bakom mätaren innan jag djupdyker bland kabelhärvor.
  9. Tack för filmen. Tänkte på en annan amerikansk maskin Harley Davidsson har en del plastskenor runt kamkedjan som slits med åren. Jo elektronik i alla ära men den kan spöka och ställa till det. Framförallt kan det vara svårt lokalisera den felande länken. Jag brukar säja det var bättre förr
  10. Den har inga missljud eller rassel från kamkjedjan och den verkar vara väl omhändertagen av tidigare ägare och 99% rostfri, fin i karossen. Tror den inte har körts så hårt heller. Ska åka till en liten verkstad som drivs av en kille som liksom jag kommer från motorsportens värld. Han ska få kolla oljetrycket innan jag gör något större ingrepp men man blir nojig på ålderns höst när mätare börjar bete sig konstigt mellan varven och att man lessnat på skruvande i motorer Som du skriver så är 4,6l motorn en slitvarg och nu har den nått en aktnings värld ålder. Finns inte så många av gen. 4 Mustanger i min landsända, mest nya Mustanger som rullar efter vägarna och väghållningen kan man diskutera på denna modell. Blir Koni Sportdämpare Gula serien som man kan ställa returdämpningen på sen får vi se hur den beter sig. Tack för återkoppling, kul diskutera motorrelaterade saker än polermedel Faktiskt ett bra forum detta jämfört med alla Facebooksidor rörande Mustanger där man mest visar nypolerade bilar med en massa bling. Själv gillar jag köra omkring på fina småvägar och räds heller ej grusväg om det behövs för att nå en resmål.
  11. Tack för svar Pelle Berglund men jag är lite fundersam att vissa dagar står mätaren still på normalt även när motorn har nått arbetstemperatur och står på tomgång för att någon annan dag visa lägre tryck då oljan nått normal arbetstemperatur, det är det som gör mig lite konfunderad över oljetrycksmätaren. Jag kör med rekommenderad viskositet på oljan för min Mustang. Jag håller med om 10 psi/1000rpm då jag mest cruisar med min Mustang eftersom det är en cab och ingen busbil. Nu kom bilden med på min Mustang GT
  12. Hej! Min oljetrycksmätare beter sig underligt ibland. När jag startar bilen hoppar den upp på normalt direkt och står där även under färd och på tomgång när motorn nått arbetstemperatur. Ibland kan den helt plötsligt falla ner en cm på mätaren. Nu undrar jag kan det vara givaren eller mätaren som strular. När jag slår av bilen så står oljetrycksmätaren kvar i den position som när bilen är igång. För att få den att ramla ner på 0 bars tryck måste jag vrida en gång på tändningen så även gör voltmätaren. OBS!! har olja i motorn och det är inget knack eller annat missljud i motorn, rullat lite drygt 14 000 mil till dags datum samt det är nyss gjort oljebyte. Tänkte byta oljetrycksgivare men börjat undra om det är något elektriskt fel. Dessutom rör sig inte mätaren om man gasar efter den visat på tappat tryck och nu sist körde jag ett par mil och inget hände under resan. Oljetryckslamapn slockanr som den ska och den glimmar inte på tomgång som i en gammal sliten Volvomotor Bjuder på en bild på min Mustang GT som jag haft drygt ett år, bytt fälgar och däck. Kör nu med 245/45/17 runt om tidigare satt det bak 275/40/17 tyckte den blev aningen lugnare efter vägen men än finnsdet förbättringar att göra men huset fick prio i sommar
  13. Som jag fattat så immar det mindre bl.a i bilen. Jag bor i Norrbotten och kör med AC på hela vintern på vår Passat.
  14. Hej Igen Idag har jag åter gjort en ny framvagnsinställning med nya däck och fälgar, blev endast en marginell förbättring men ett fel hittades. Bakhjulslagren är totalslut vilket ingen sett eller uppmärksammas tidigare, det gick att vicka ordentligt på bakhjulen. Styrningen blev lite bättre faktiskt, mer lättrattad. Nu har jag bestämt att det ska åtgärdas väghållningen samt att jag skall byta dämpare runt om av bättre än standard iallafall. Nu ska jag inte köpa det värsta som finns och montera på en bil som är 25 år. Kollar lite i Grufmans katalog och ser att de är hyfsat dyr på det jag behöver. Jag kollade på Hansen Racing men de hade inte så mycket till en Musse av generation 4, däremot hittade jag på Åbergs VTC Parts AB en hel del till vettiga priser. Jag har handlat där förut då jag hade en Chevrolet Stepside. Fortsättning följer.
  15. Tack för den tabellen, tar med mig den när de ska ställa om framvagnen så får vi se.
  16. Yes hojen var rå och ett härligt sound ur Van Hinespiporna men inget för besiktningen för de förstår inget.. Ja gumman sa när hon såg besvikelsen när jag klagade på väghållningen, hon sa men ska man inte bara crusia med den när hon vet vad jag gillar då hon inte är med. Ja jag ska inte röra den så mycket men väghållningen ska få sig en översyn till det bättre iallafall, intressant med bakaxelutväxling. Det måste jag titta på. Han som justerade framvagnen sist sa att han for ut och testade och upplevde att bakvagnen levde ett eget liv på dålig väg och så är det. Jag har sett dina inlägg på detta forum och upplever att du vet vad du skriver om så jag kanske får återkomma och få lite input framöver. En sak är att det är bytt avgassystem med mer buller iallafall. ska ut en sväng i helgen sen ska den in på framvagnsinställning och sen får den vintervila ett tag i ett varmt garage. Får skaffa på mig dämpare m.m och sen starta projekt väghållning. lev och Må.
  17. Ja allt går nog att lösa och frågan vad man vill kosta på "gammeln". Den är helt i originalskick faktiskt. Ej sönderskruvad men dämpare m.m har nog hängt med ett tag dessutom tror jag inte den har busats med överhuvudtaget av övriga skicket. Jag har skruvat en hel del i bilar, bytt motorer, renoverat, trimmat men aldrig i en V8 och på ålderns höst (70 bast) så har det intresset svalnat lite. men en del skruvar jag gärna med till en viss gräns. Väghållningen är a och o men visst förstår jag att bilens konstruktion är föråldrad. Besiktningsmannen på Opus visade på en del saker eftersom han visade sig ägt en likadan en gång i tiden. krocka inte sa han för de har en väldigt svag konstruktion, lilla minsta smäll gör bilen ramsned sa han och pekade på den klena konstruktionen fram. Jag börjar med framvagnsinställning en gång till samt att se hur bakaxeln står i förhållande till framvagnen. sen får jag se åt vilket håll jag går men någonting blir det till en rimlig kostnad på en gammal bil men ditt tips om styrväxeln ska jag kolla upp mera och gå igenom alla bussningar som jag funderar på om jag ändå inte ska offra några kronor på. Skummar av marknaden på nyare Musse men ser i forumet att många klagar på väghållningen även om jag uppgraderar till 2005-2008. Jag har gärna en cab då jag kört hoj en stor del av livet..där jag faktiskt hade ställbara dämpare bak på sista hojen som var uppskrämd lite samt sänkt bak och lite annan godis.. Bjuder på en bild på den.
  18. Per Berglund jag håller med dig att riktig nöjd kommer jag aldrig bli. Tävlade i folkrace i 17 år och där lärde man sig en del knep för att få bilarna att ligga bra efter banan med enkla små knep men tror inte det funkar på en 96:as Mustang GT Cab. En kompis som hållit på mycket med jänkare förr sa när jag funderade på köpa bilen jag har just nu att jag kunde lika gärna köpa en Volvo Amazon för det var samma känsla att köra Nåja jag får se vad framvagnsinställningen ger sen får jag ta det därifrån och vem vet kanske jag återgår till hojlivet för där är det bara 2 hjul att hålla reda på Nåja skämt och sido får väl glida omkring i 90km/tim för där går den lugnare efter vägen, men jag ska byta dämpare runt om för bak är de lite sletna och ta det därifrån. Jag gogglade lite om styrväxel också. Några har bett mig montera spacers runt om men jag tror inte det bidrar så mycket då hjullager påfrestas lite mera med dessa och som du skriver Passat 4WD är rena lokomotivet efter landsvägen även vintertid..
  19. Ja tanken att det var däcken som kunde ställa till det men sitter idag Michelindäck, funderade ett tag på om spacers kunde bidra med något men de påverkar ju slitage på hjullager och nav så jag slog det ur tankarna även om det skulle se coolt ut. 245/45/17 är det inte original på bilen som ny? Jag får se vad en ny framvagnsinställning ger då jag upplevde att ratten inte stod rakt vid färd rakt fram. Lustigt kan jag tycka att byter man fälgar och däck så ändras helt plötsligt framvagnsinställningen, men med de gamla fälgarna samt bredare däck bak och med förra framvagnsinställningen var den hyfsat bra inte som nu. Vid 90km/tim går den relativt lugnt men börjar man åka fortare och vägen är spårig är det 100% uppmärksamhet.
  20. Gokväll. Har en Mustang GT Cab -96 som jag upplever har usel väghållning. Enormt känslig för spår i asfalten och då jag bor i Norr så nöter ju dubbdäcken rena dikena i asfalten och där kan den vara rent utav jobbig i farter över 100km/tim. Jag har gjort framvagnsinställning nyligen och balanserat om däcken vid samma tillfälle där det visade sig att 2 fälgar var lite skeva och de jag trodde var obalans kom därifrån. NU har jag nya fälgar och däck men slingrigheten finns kvar. Har nu runt om 245/45/17 mot tidigare 245/40/17 fram och bak 275/4O/17. Visserligen är bakdämparna dåliga och ska byta men det kan inte vara hela problemet. Bilen är nybesiktad felfri, inga anmärkningar på någonting i framvagnen. Har beställt ny framvangsinställning då jag upplever ratten inte står rakt utan en tendens till vänster. Pratat med några som haft denna modell gen4 och upplevt lite av detta problem men det måste finnas någon lösning och Nej jag vill inte sänka den. Jämför man med en Volvo från samma årtal går de ju bättre efter vägen. Har nån samma erfarenhet om Generation 4. Bilen i övrigt är i mycket gott skick, 99% rostfri och välvårdad invändigt samt allt el fungerar men idag åkte jag mellan Luleå och Boden och kom där det var rejält med djupa nernätta diken och höll på åka in i mitträcket, höll väl ungefär 110km/tim men med vår Passat 4WD märker man knappt dessa spår, går mer som på räls.
  21. Ja jag pratade med en Cadillacägare igårkväll och han sa att på en del jänkare sitter innerbelysningen på ljusknappen, och det var så enkelt. Jag måste i ett förvirrat tillstånd vridit den fullt åt vänster Tack för elschemat, kan vara bra att ha.
  22. En lite dum fråga. Innerbelysningen i min Mustang GT Cab -96 ville inte slockna när jag stängde förardörren. Försökte lokalisera brytaren för den sitter väl i anslutning till dörrarna. Jag gav upp och kopplade ur belysningen tillsvidare. Någon som har ett tips?
  23. Hej! Jag är en gammal hojåkare som lade hjälmen på hyllan i Juni i år efter en massa år på hoj. Jag började titta på nån cab och fick syn på en Mustang GT 1996 till salu i min hemstad. For och kollade på den och slog till. Nu är det så att saknaden av hojlivet med den gemenskap som finns i de leden och alla turer korta som långa fick jag en tanke. Jag har en hojrunda som uppkallats efter mig "Lelles Runda", en sväng på lite drygt 30 mil. Startar i min hemstad Boden via Vuollerim (Spegeldammen ett givet besök) sen vidare över Porsi-Messauredammen och ett kort stopp på dammen. Den är mäktig. Efter det rullar det på mot Jokkmokk där en bit mat brukar smaka bra innan hemfärd mot Boden. Tänkte då att va tusan det skulle väl passa Mustangägare att köra min runda. Vad säjer ni, finns intresse+ Har haft kontakt med en och han tyckte det var en bra tanke. Jag gillar att cruisa omkring och denna väg är bra med inslag av kurviga avsnitt samt att fruar, sambos, väninnor kan följa med.
  24. Hej! Jag blev ju ägare till en gen 4 Mustang GT 1996 och har ägt den nu i 3 veckor. Fixat lite småfel, luftat ur kylsystemet efter hjälp från detta forum, Nu funderar jag över insuget som vad jag förstår original är helt i komposit. Kollade på min men det verkar bytt till den uppdaterade versionen. Bifogar en bild och mitt liknar det vänstra insuget på bilden så det kan ju vara positivt.
  25. Fyllt på kylarvätska, masserat övre kylarslang. Kört en sväng på 1 timma och se nivån var oförändrad så det måste varit luft. Gasade och kollade, nivån skjönk max 1 cm i expansionskärlet, så fort jag släppte på gasen så återtog den samma nivå. Smakat på kondensvattnet, smakar mest sot så jag hoppas det var bara luft i kylsystemet. Får hålla koll lite extra.
×
×
  • Create New...