Jump to content

lars10

Medlemmar
  • Inlägg

    39
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Inlägg postat av lars10

  1. 1990 fixade Walt Hane (före detta Shelby GT350 race förare och vinnare 1966) min 65a Shelby på dynon i

    Evergreen Colorado. Detta var på 7200 feet (2400meter) över havet och originalförgasaren gick otroligt fett.

    Efter en massa byten och justeringar, där han bl.a. satte en koppartråd i power valve restrictionhålen för att göra

    dem mindre blev bilen som en racebil. Svarade otroligt bra på gasen, inga flat spot etc. Var varvvillig som en fyrcylindrig motor.

    Tyvärr funkade det inte efter att vi flyttat tillbaka till Texas utan jag fick gå tillbaka till original med flat spot tillbaka.

    Mvh Bosse CMC342

    Samma erfarenhet har jag när Widenborg justerade (strypa luftflöde) dubbelförgasare (edelbrock) på en förgasarkombination (dubbla) som #96 kör med....

    Mvh LPRacing

  2. Hej klingan.

    Tyvärr har du köpt "shit" enligt mej. Funktionen på dom här prylarna är riktigt dålig, passformen är under all kritik. Jag har/erbjuder att tillsammans med original casterstag ett kit där du använder ledlager (QA 1) får betydligt bättre passform och körbarhet.

    Mvh LPRacing

  3. Long time no hear.

    Hej Janne! Tack för ditt omdöme angående "min gamla musse"! Mycket riktigt, inte Tyskland, utan bilen blev såld till Danmark. Den var 2005 inte i det skick som den är nu, då var den en "sleeper" tänkt för gata och kanske för bana. Det som har hänt efteråt är ganska fantastiskt. Homologoseringen FIA #1510 är mycket intressant. Skillnaden från året innan är enorm. 1968 ger Ford "järnet" för att vinna Trans Am serien. 302 tunnel port motorn gör entre´. Det visar sej att den inte klarar av sprintloppen och de "kniksiga" banorna som t.ex. Lime Rock, Infineon, Wine country o.s.v. Däremot tar man en seger i klassen på Daytona som är en rundbana, och turligt nog är det ett FIA lopp. Här kommer tunnel port motorn verkligen till sin rätt.

    Mustang #96 är byggd helt enligt FIA #1510, och är för tillfället (klingan, kom igen!!) den enda i Europa (eller utanför USA) som har HTP. Strävan från mej och ägaren är att ge ett så riktigt utseende/framförande som möjligt enligt det som gällde då det begav sej.

    Arbetet med att "göra" en bil färdig för race är ingen "dans på rosor". Jag har tillbringat massor av timmar i verkstaden och i datorn för att komma rätt.

    Förra Helgen hade jag en GT 40 http://www.dailymotion.com/video/x3yiyf ... sound_auto. (Inte min, Chris Mcalllister.) med min "motor" som gjorde sin premiärtur på Knutstorp. Bilen är byggd av Kenneth Persson, ritningarna finns hos mej. Bilderna finns på www.rejsa.nu.

    För tillfället bygger jag en Cobra helt enligt FIA htp....

    Ps. GT 40:an!! Det här är verkligen. Så nära du överhuvudtaget kommer en riktig GT 40 du kan!!!!!! Ds.

  4. Skall du göra det med mikrometer, måste du ha en hålindikator. Först mäter du veven med mikrometer, därefter lagret monterat med överfall (du behöver inte spänna till fullt moment, ca 50%), nu mäter du med hålindikator. dia.1 minus dia.2 delat på två, och du har lagerspel!!

    Mvh LPRacing

  5. Allt går ut på extrem nogrannhet när man sätter ihop en motor. Delarna du använder är ochså avgörande. T.ex. att mäta upp och kontrollera ett block ger många timmars "huvudvärk". Att välja kamaxel är en vetenskap i sej själv, allt beror på var, hur bilen ska köras.

    Inget "universalrecept" precis. Men hoppas du förstår....... :?

    Ps. Fina bilder du tagit på #96. Ds.

×
×
  • Create New...