Jump to content

Boxcarollie

Medlemmar
  • Inlägg

    4
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Boxcarollie

  1. När luften till färdbromsen på en lastbil "tar slut" så låser sig bromsarna. Därför kopplar man en slang från dragbilen. Dragstången som används i detta sammanhang är ledad i båda ändarna vilket alltså alltid kräver en förare i det bakre fordonet.
  2. Används i många stater i U.S.A. Fungerar förvånansvärt bra men det är klart att det bryter lite i framvagnen. Stadigt fäste och hårt pumpade däck rekommenderas, är knappast lagligt i Sverige utan förare i den bogserade bilen. Såg en gång en stor husbil på väg till Las Vegas med en Jeep dragen med towbar efter samt på Jeepens kula en båtkärra med lagom stor båt! Kördes av en "Little Old Lady" med blåfärgat hår och glasögon med glitter.
  3. En till Capriägare: en -82 Mercury Capri som skall byggas enbart för strippen samt en -80 reservdelsbil. Detta är förutom front, bakdel och skärmkanter samma bil som Mustang och fanns -79 till -86. Delar även plattform ("Fox") med Thunderbird, Cougar, Fairmont och Zephyr samt några till vissa år. Det är ju inte säkert att topparna och blocket på en nästan 40 år gammal motor har hängt ihop hela tiden varför man nog måste kolla vad det egentligen är för gjutnummer då det genom åren har funnits en mängd olika stora förbränningsrum. Det har även funnits ett antal varianter på vipporna mm.
  4. Vad är det för skillnad mellan en 5.0 i en Thunderbird -88 och en Mustang -88?
×
×
  • Create New...