Jump to content

Mineral Grey GT

Medlemmar
  • Inlägg

    20
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Mineral Grey GT

  1. Mitshu....Evo 8??? Vad är det? En bil? Låter som en risbrännande pruttmoppe men aldeles för få cylindrar.
  2. Och här kommer hyrbilsversionen, GT 500H: Skämt å sido, rykterna säger att endast 7500 skall byggas. Gäller att sätta upp sig på väntelista innan mars månad är slut om man vill ha en.....
  3. Tyvärr har dom tagit bort massa information när dom uppgraderade sin hemsida. Det går också bra att ringa och fråga, dom ger bra hjälp och tips via telefon.
  4. Ännu enklare är att fästa dom med dubbelhäftande tejp på tex kofångaren.....
  5. Tycker att aktern påminner om en 70-71 'cuda. Spoilern ser ju inte klok ut! Påminner om det som pizzabagarna körde om kring med på sina mercor i slutet av 80-talet.
  6. Förstår inte riktigt vad du menar? Blir försäkringen dyrare om du importerar själv eller köper på blocket???
  7. Jag har käpt av en firma som heter Carson exports. Det är en "bilskojare" i Halifax på kanadas östkust som är helt inriktad på export till europa och australien. En fördel med denna handlare, förutom att dom fixar frakten, är att man inte behöver bekymra sig över amerikansk/kanadensisk skatt/moms eftersom dom har rutiner för att återkrava detta på exportbilarna. Annars är kanadensiska bilar lite dyrare än amerikanska just nu, trots de senaste veckornas dollaruppgång. Halifax är sista angöringshamnen för bilbåtarna till europa vilket innebär att frakttiden blir ganska snabb till Göteborg. Carsonexports säljer normalt nya bilar för MRSP (fords rekommenderade listpris) INKLUSIVE frakt till Götet. Du kan gå in på www.ford.ca och kolla vad det kostar med dom options du vill ha.
  8. Jag har beställt en GT från Kanada. Anledningen är att jag hittat en firma som jag litar på och som fixar frakten till göteborg. Annars är det numera ok med dominerande miles skala på hastighetsmätaren. (tidigare var man tvungen att tejpa över miles-siffrorna vid besiktningen) men numera har bilprovningen slutat med dessa tokigheter och godkänner alla bilar med dubbel gradering mph och km/h. Förutom bullerprovet /intyget är det bara parkeringsljus och blinkers som behöver fixas så vitt jag vet.
  9. Nej, det är inte alls svårt att få en 2005:a godkänd. Anledningen till att jag letar efter rätt dekra-avdelning är att det skall bli billigare! Annars kan man alltid köpa ett dekra intyg av "gråimportörerna" tex exclusive cars som tar 3500 kr dvs lika mycket som ett bullerprov i strängnäs kostar. Skulle gissa att intyget kostar max 1000 kr om man bara kunde hitta rätt avdelning.... :mrgreen:
  10. Alla 2005:or som finns i sverige (än så länge) är regbesiktigade med DEKRA-intyg.
  11. Jag tycker att fastbacken är mycket snyggare. En cab köper man av andra orsaker än utseende.
  12. Nej, efter att bilen godkänts vid regbesiktningen borrar dom in en orange blinklampa i backljusets reflektor, vilket godkänns vid dom vanliga årliga besiktningarna samt av Harry. :mrgreen:
  13. Ja, men inte förrän EFTER registreringsbesiktningen. För att bilen skall gå igenom med de förenklade eget-bruk reglerna får inte bilens orginalljus vara ändrat! Man får lägga till extra lampor, tex vitt parkeringsljus och oranga blinkers bak, men INTE ändra på några av bilens orginalmonterade "ljusanordningar" (som bilprovningen kallar det). Detta är något som kollas vid reg. besiktningen. När bilen väl blivit godkänd på regbesiktningen kan man ta bort dom ditmonterade parkeringsljusen och bakre blinkersen och montera in en orange lampa i backljuset och en vit parkeringslampa i strålkastaren eftersom detta godkänns vid dom vanliga årliga besiktingarna!!!
  14. Exclusive Cars (och dom flesta andra) sätter dit en orange "besiktningsblinkers" med dubbelhäftande tejp på bakljuset vid regbesiktningen.
  15. Vid privatimport för eget bruk är det enklare att få en bil godkänd i sverige. Det finns inget krav på att du måste behålla bilen en viss tid, dock kan du bara "eget bruk-" importera en bil per år med de förenklade reglerna. När bilen kommer till sverige måste du betala 10% tull på bilens inköpspris (kvitto) och fraktkostnaden till sverige. Sedan måste du betala ytterligare 25% moms på alltihopa (inköpspris, frakt, tull) Sen får du betala regbesiktningen och skrotpremie, tot ca 4000 kr. För bilar nyare än 1996 måste man ha ett intyg vid registreringsbesiktningen på att bilen uppfyller EU:s bullerregler. Intyget skall vara utfärdat av tillverkaren (tyvärr utfärdar inte ford sådana intyg) men även intyg från tyska bilprovningen (TUV eller DEKRA) godkänns. Om man inte har ett sådant intyg kan man i stället göra ett bullerprov på bilprovningen i strängnäs. Är dock inte 100% säker på att mustangen klarar detta med orginaldämparna, så det enklaste är om man kan fixa ett intyg i stället!
  16. Jag har en 2005:a på ingående och vill slippa att åka till Strängnäs för att göra ett bullerprov. I stället kan man ju använda ett intyg från tyska DEKRA eller TUV. Någon som vet var man får tag på dessa intyg? Enligt uppgift skall det vara någon avdelning hos DEKRA i Berlin som skriver ut dessa intyg, men jag har inte lyckas hitta rätt avdelning/kontor i Berlin. Någon som har en mailadress eller telnr till rätt avdelning?
  17. Det behövs inga intyg när man privatimporterar. Privatimport=enklare regler, max 1 bil per år!
  18. Någon mer än jag som är sugen? Dollarkursen är ju helrätt!
×
×
  • Create New...