Jump to content

Jan Ekström

Medlemmar
  • Inlägg

    40
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

About Jan Ekström

  • Födelsedag 1966-12-03

Medlemsinformation

  • Stad
    Vellinge
  • Yrke
    Lager
  • Intressen
    Aktier, foto, bilar

Jan Ekström's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

0

Omdömespoäng

  1. Jag har pratat med Tord Jönsson i Eslöv och som var med när Kjell Påver byggde om bilen. Dessa trummor ska INTE sitta på min 65'a HP GT, utan dessa kommer från en Ford Falcon enligt Tord. Tackar för alla inlägg och utförliga svar från er alla.
  2. Jag har en fråga.... Jag har en Fastback 1965 HP GT som jag håller på att renovera. På denna bilen sitter det original en Ford 9" axel, men är det någon som har koll på om det även satt större trummor med kylflänsar på denna modellen..?? Motor, låda och bakaxel är original från fabrik, men tidigare ägare byggde om den som en Shelby GT350 clone och misstänker att dom satt på större trummor från en Lincoln eller någon annan större Ford bil, eller är det så att GT HP modellen hade andra trummor? Bifogar bild på trummorna som satt monterade på axeln när jag rev bilen.
  3. Tips..... Jag hade samma problem med min Mustang 1965'a, där den vibrera runt 90-100. Jag ballansera hjulen, kardanen, bytte knutar och allt man kunde tänka sig. Men jag hittade felet till slut, det var så att bussningen i växellådan var slut och det var för mycket glapp i yoken. Så mitt tips är att byta bussningen i struten och kolla så denna är frisk och fin. Efter jag bytte denna, så försvann ALLA vibrationerna, som jag haft i flera år tidigare.
  4. Hittade gamla bilder som jag har skannat in och lagt upp i klubbens galleri. Lägger upp löpande. Länk: http://www.mustangclubsweden.org/album.php?albumid=233
  5. Här kommer lite bilder från helgens arbete, golvet är borta nu och det är en massa jobb med att rensa bort gammal plåt.
  6. Har lagt upp tre video på min Mustang renovering. Fler delar kommer då projektet går framåt. Del 3: Äldre delar.... Del 2: Del 1:
  7. Du har sommaren passerat och det har varit lite paus på Mustang renoveringen, mycket aktiviteter under sommaren. Men nu har vi tagit nya tag och ska försöka komma vidare med mitt projekt. Här kommer bilder från i dag och det går framåt. Mitt mål i veckan nu är att kapa ut golvet, slipa svetsar och så får vi se om tiden räcker till. Har även klippt ihop en ny video och lagt upp på Jotub, del 3. Del 3: Äldre video finns på följande länkar om ni missat dessa. Del 2: Del 1:
  8. Jag har mätt upp min bil och kommit fram till att den är rak, slår bara på någon millimeter. Så jag har byggt fästena efter MIN bil, så dom nya plåtarna hamnar på samma plats, tror detta är nog den mest vettiga vägen för mig att gå.
  9. Kommer några bilder från dagens arbete... Vi testar det nya tornet för att se hur det passar.
  10. Jag håller på att renovera min Mustang 1965 Fastback och ser att det sitter en extra plåt uppe på fjädertornet. Har beställt ett nytt fjädertorn och ser att denna plåten finns inte på den nya plåten. Någon som kan hjälpa mig svara på mina frågor? 1. Det ser ut som att någon skurit av plåten, att den fortsatt på något vis, har det varit en USA bil? Så stagen varit svetsade fast på tornen, är det så original? 2. Det är en äkta GT HP Mustang, så är detta någon förstärkning från Ford på GT HP modellen? Någon som känner till dessa plåtar, se bifogade bilder... Någon som har en 1965 Fastback, hur ser det ut på eran bil osv..??
  11. Det går sakta, men lite framåt... Har nu fått det mesta i plåt till bilen och hämtat hem en ramjigg som bilen står på. Ska bara svetsa fast den och staga upp den i ramjiggen, så ska vi börja med att byta all plåt som är kass. Ska försöka ta lite bilder på det hela och lägga upp...
  12. Såja, nu var den tillbaks från blästraren, även grundmålad, snabba ryck... Kom fram lite mer rost och sen kom alla gamla lagningar fram, ser inte för bra ut. Så det blir till att byta en hel del plåt i bilen, om man ska ha det bra.
  13. Lite nya bilder..... Mustangen på väg till blästring och Göran hjälper till att lasta med kranbilen.
  14. Bild på det eftertraktade chassi nummret....hehe
×
×
  • Create New...