Jump to content

seppo

Medlemmar
  • Inlägg

    27
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

seppo's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

0

Omdömespoäng

  1. Vad jag tror annonsören försöker säga är att bilen är återställd till de specifikationer bilen hade vid leveransen 1966, men inte med originaldelarna, utan med t.ex nyare 289:a, bytt bakaxel, ny inredning med rätt kod o.s.v. Tycker att det är en ärlig annonsör som inte försöker mörka något. Förmodligen är väl priset också satt i förhållande till att det inte är en äkta matching numbers bil.
  2. För ett antal år sedan råkade jag ut för ungefär samma sak. Jag hade parkerat min Chevelle -69 invid trottoaren i ett bostadsområde. När jag kom tillbaka till bilen stod den med baken och blockerade trottoaren och hela fronten var så intryckt att det inte gick att köra bilen från platsen. När jag stod där och undrade vad jag skulle ta mej till, kom en polisbil körande på vägen. Jag hoppade ut på vägen och stoppade den. Polisen tog lite färgprover och skrev en rapport. De berättade att de vet vilken bil som frontat min cheva, för den stod några km. bort i en stolpe och föraren hade varit full. En bärgningsbil hämtade min bil och körde den till verkstaden och efter kanske en månad eller så fick jag tillbaka den med ny front m.m. Det kostade mej inte en spänn fast fyllot hade nog ingen försäkring eftersom trafikskadeföreningen betalade hela kalaset. Så UFFEG, det ordnar sig fast det kan se jävligt ut och massa papper hit och dit. Men ta det lugnt, för fyllot kommer att få sitt straff förr eller senare, på ett eller annat sätt. Viktigt för dej själv att du har rent mjöl i påsen i fortsättningen också. Lycka till med allt besvär önskar en som lider med dej!
  3. Färgkoder är en djungel har jag konstaterat. Sökte efter färg till min -92 GT. Lyckades till sist genom att använda en sida som heter www.AutoColorLibrary.com Hoppas den kan komma till användning för andra också. Lycka till!
  4. Tack 1096 för ditt svar. Visste inte att det behövs ett speciellt verktyg för listerna. Skall forska lite om det i vinter då jag SKALL ta bort listerna för att putsa och vaxa under dom. Ha det bra!
  5. Jag var till södra Tyskland och hämtade en 5.0 GT-92 Hatchback. Den har all utrustning utom läderklädsel. Nu är jag uppe i 3000 mil efter 2 somrar. Det var en 72 år gammal man som ägde bilen, och den hade stått mest i garage hela tiden.Fick ge 70000 Skr. Är mycket nöjd med bilen och så har den automat också,som jag ville ha. Min Förra Musse var en 88 cab med manuell låda som jag ville byta till en sådanhär som jag har nu. Mycket mer användbar bil denhär Hatchbacken. Tycker jag. Cabben har ballhetsfaktorn, men det är det enda jag kan komma på.
  6. Har lagt märke till att listerna runt bakfönstret inte sitter perfekt. När jag kör med högtryckstvätten runt listerna kommer det varje gång massor av skit ut. DESSUTOM BÖRJAR MAN SE TENDENSER TILL MISSFÄRGNING AV LACKEN RUNT BAKRUTAN. Jag skulle behöva slita loss listerna, men vågar inte bara sätta igång och bryta med en liten kofot. Sitter hållarna skruvade från insidan, eller är det bara att bryta? Är det någon som vet hur man får loss dem? Tacksam för lite tips.
  7. Den har haft 7 ägare sedan importen, varav nuvarande haft den sedan 2003-05. Bifogar även 2 halvtaskiga bilder på bilen... Kul att se din Musse för den liknar nästan på pricken min GT-92. Jag har sollucka i glas och originalfälgarna, men exakt samma färg som du har. Undrar bara hur du har fixat det svarta fältet i fronten och den galopperande mustangen. Tycker att det förfinar frontens utseende en hel del. Helst skulle jag vilja ha LX:en luftintag, men det kräver väl huggmejseljobb? Jag har automat i min. Nu har den gått drygt 3000 mil sedan ny. Jag köpte den av en 72 år gammal man som har haft den stående i garage mest hela tiden. Fick ge 70000 SKr för den i södra Tyskland. Är mycket nöjd med bilen.
  8. Har aldrig hört uttrycket "EU-gas" Iaf, på 93 och tidigare använde man R12A (freon) i Mustangen, bättre kyla men, väldigt dåligt för miljön...(finns inte längre att tillgå i Sverige, på lagligt sätt) 94 började man med R134A, som är en miljövänlig gas. Ett system som är byggt för R12 måste byggas om för att kunna använda det nyare Finns några som har bättre koll än jag, men en början iaf... köldmedlet. En del påstår att man måste byta hela systemet, en del säger att packningarna och torkfiltret räcker.En del påstår att det funkar som den är.... (torkfiltret ska man tydligen alltid byta ut dock) Har samma problem på min 5.0GT-92. För ett år sedan kollade jag hos Hansen Racing och dom hade en ombyggnadssats till Mussen så att man kan använda den nya gasen R 134 A utan några större ombyggnationer. Satsen innehåller typ torken och olja till kompressorn. Satsen kostade då under tusenlappen. Idag är det väl marginellt mer. Måste fixa min under vintern, då denna sommar som var, var verkligen en AC-sommar. Som tur var har jag en original sollucka till hjälp för att få ut värsta hettan. Nästa sommar kanske blir lika het igen p.g.a. växthuseffekten.
  9. Alexx. det råkade bli ett nytt ämne av mitt inlägg till dej. Kolla på Dino vad jag skrev.
  10. seppo

    Dino

    Försök att fastställa om det är bränslefel eller tändningsfel. När motorn är igång så lyft bort en tändhatt åt gången på de cylindrar som inte funkar och kolla om det kommer gnista eller inte. Du kan använda ett gammalt stift som du vet funkar och lägga den så den får jord. Sedan kan du ta startgas och spruta ner i förgasarhalsen till de cylindrar som inte funkar och kolla om det blir skillnad. Då vet du om det är bränslesystemer eller tändsystemet som spökar. Då blir fortsättningen på felsökningen lättare. Byta plats på förgasare låter jobbigt. Lycka till.
  11. Husse. Jag är inte världsmästare på framvagnsgeometri, men jag har alltid trott att om framhjulen "plogar" är det negativ toe-in. Om dom står utåt i framkant är det positiv toe-in. På camber är det också om hjulen lutar inåt (i överkant) är det negativ camber, och lutning utåt är positiv. Det finns säkert någon i forumet som vet säkert och kan kommentera vilket som är rätt. Ha det bra!
  12. Skulle tippa på att din musse har toe-in ställd utåt istället för inåt.(positiv toe-in) Då käkar den däcken på insidan som du beskriver. Annars är det negativ camber (hjullutningen inåt på överdelen av hjulet) som kan orsaka detta. På mussen går det inte att flytta "fjäderbenet" speciellt mycket i övre infästningen utan att börja fila i hålet i innerskärmen. Därför tippar jag att du bör eftersträva att få 1-2 mm negativ toe in genom att vrida på styrstagens gängor lika mycket på båda sidor om du skall behålla rattens inställning (så den står rakt).Har för mej att ena har vänstergäng och den andra har högergäng.Nu ska du få höra. Förr hade man så enkla metoder att kolla toe-in eller skränkningen som det heter på svenska. En kasserad teleskopradioantenn drogs ut mot de båda däcken helst så nära navhöjd som möjligt. Därefter flyttades antennen till bakkanten på däcken i samma höjd och läge. Där skulle det då vara ett litet spelrum som man kunde uppskatta till t,ex 2mm. Då är alltså toe-in 2mm negativ. På din musse skulle det kanske bli så att du börjar i bakkant och flyttar måttet försiktigt till framkanten och får ett litet glapp, vilket visar att du har positiv toe-in och sliter därmed däck på insidan. många kallar detta för toe-out vilket är felaktigt för toe -out är nämligen kurvtagningsvinkeln. (Innerhjulet vrider sig mer än ytterhjulet vid kurvtagning. Det kollas med graderade vridplattor som bilen ställs på. Så du kanske kan klara dej med endast ett vattenpass för camber och ett avvägt golv och radioantenn för toe-in. Förr fanns inte laserinstrument. Hälsn från en gammal bilmek 54år.
  13. Startgas kan man inte spruta på bensinslangar. Funkar bara vid insugningsrör m.m där undertryck på insugningsluften råder. Då kan man hitta om t.ex. en packning är otät.
  14. Tippar också på att det är bromsarna som låter eftersom det började låta på båda sidor nästan samtidigt. Hjullagerproblem låter med ett malande ljud. En del säger att det låter som en kaffekvarn, om man har hört en sådan nå'n gång. Sannolikheten att båda lagren pajar samtidigt är nära nog noll såvida man inte varit där och spännt lagren alldeles för hårt.
  15. Är det någon som vet vilken gas det är i en AC på en 92:a GT? Vet inte om den behöver byggas om till den nya miljövänligare gasen eller om den möjligen har det redan och bara behöver pumpas i lite nytt. AC:n har nämligen lagt av när den behövs som bäst. Hansen Racing har en ombyggnadssats till de med den äldre typen av gas ( freon ) för en överkomlig summa pengar.
×
×
  • Create New...