Jump to content

riddaren

Medlemmar
  • Inlägg

    10
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av riddaren

  1. Tjena! Har samma problem med min musse. Den skrapar i på innersidan av skärmkanten bak. Jag har samma dimension 235/60x15 på alla 4 hjulen och har nya fjädrar och stötdämpare runt om, det är för breda däck helt enkelt. Visserligen har jag en -65:a. Men det handlar bara om ca 0,5cm. Vill du ha en enkel lösning så tycker jag du ska köpa hi-jackers istället för vanliga stötdämpare, då är det bara att pumpa i mer luft när det behövs så blir det hårdare och högre dämpare. En kompis gjorde så på sin Firebird, blev perfekt! Den är original i övrigt. Lycka till! P.S Din bil blev ruskigt fin efter putsen och nya hjulen! D.S
  2. Låter som det kan stämma det där, det borde ju vara ungefär samma sak om man kopplar ur vacuumet. Förställningen tror jag är betydligt högre än så, på min är det rejäl skillnad i alla fall.
  3. Om du har, eller kan låna, en stroboskoplampa (sån man har för att ställa tändningen) kan du ju alltid kolla hur mycket tändningen förställs med vaccumet inkopplat och med vacuumet urkopplat. Om det inte är någon större skillnad så är det antagligen fel på klockan. Du får först måla ett streck på svängdämparen på det gradantal som tändningen ska stå på, sen ser du hur det flyttas beroende på hur mycket gas du ger. Lycka till.
  4. Hej, Kan meddela att en kompis hade liknande problem med en Oldsmobile, men den dog när man gasade. Det problemet kom och gick lite som det ville. I hans fall var det vaccumklockan på fördelaren som var slut, den ställde inte om tändningen som den skulle vid gaspådrag. Kolla det! Har du automat kanske du också ska kolla att kickdown reglagen till lådan är rätt ställda så att den växlar ner ordentligt. Lycka till.
  5. Din musse cab är döläcker!!! Den är den perfekta kombinationen med den där mach1 spoilern, avgassystemet osv. Snyggt med svart lack och beige inredning och cab...riktigt snyggt! Du måste vara nöjd.
  6. Hej, Jag tittade på dina bilder och la märke till att oljetråget var rätt så intryckt på motorn. Det kan vara bra att se över, för om sugtratten inuti tråget kommer för nära botten kan det bli för dåligt flöde eller luft i oljan som ger dålig smörjning enligt vad jag hört. Motorn skär säkerligen inte för det men den kan nog slitas onödigt. Ville bara tipsa om det. Lycka till med bilen framöver!
  7. Jag frågade tidigare om ungefär samma saker på 96-98, men jag vill nu också veta mer om 99-04. Jag skulle vilja få lite tips och råd från de som har erfarenhet av dessa mustanger, både cab och coupé då jag funderar på att skaffa en sådan. Jag har redan en -65 Ht men är intressrad av att skaffa en nyare musse som jag tänkte använda som bruksbil. Det kommer bli endel vinterkörning så frågan är hur bra vinterbilar det är. Någon som har provat? Sen skulle jag vilja veta om det finns någon vettig försäkring, gärna för en i min ålder (22år),. Jag undrar också vart man vänder sig om något går sönder på bilen och om det går att skruva själv utan att det är för avancerat. Vissa nya bilar går ju knappt att byta tändstift på själv. (jag är van att mecka endel, har själv satt ihop och lyft i motorn osv. i 65:an) Hur är kvaliteten allmänt på dessa årsmodeller? Jag vill helst ha manuell låda, men vilken är bäst kvalitet/ekonomi med? Några vanliga fel, brister eller fallgropar man bör tänka på vid köp? Hoppas ni orkar hjälpa mig med några rader jag är tacksam för all info jag kan få.
  8. Tack för svaren David_Gävle och MrV8! Kul att höra att de verkar så pass bra ändå, det är alltid trevligt med info från några som har erfarenhet av en sån här bil. Det är ju den ärligaste informationen, jag är verkligen tacksam för alla som tar sig tid att svara. Lycka till med era Mustanger!
  9. Jag tänkte bara förtydliga lite, jag kan mycket väl tänka mig att ha en coupé men undrar om någon har kört på vintern med en cab och hur det funkar i så fall.
  10. Jag skulle vilja få lite tips och råd från de som har erfarenhet av 96-98 mustangerna, framförallt cabbarna då jag går i köpetankar. Jag har redan en -65 Ht men är intressrad av att skaffa en nyare musse som jag tänkte använda som bruksbil. Det kommer bli endel vinterkörning så frågan är om det går att använda en cab den årstiden? Någon som har provat? Sen skulle jag vilja veta om det finns någon vettig försäkring, gärna för en i min ålder (22år), annars får väl pappa stå som ägare. Jag undrar också vart man vänder sig om något går sönder på bilen och om det går att skruva själv utan att det är för avancerat. (jag är van att mecka endel, har själv satt ihop och lyft i motorn osv. i 65:an) Hur mycket drar 4.6:an blandad körning? Hur är kvaliteten allmänt på dessa årsmodeller? Jag vill helst ha manuell låda, men vilken är bäst kvalitet/ekonomi med? Några vanliga fel, brister eller fallgropar man bör tänka på vid köp? Hoppas ni orkar hjälpa mig med några rader, suget efter en cab bara ökar, jag är tacksam för all info jag kan få. Jag bor i en förort till Stockholm.
×
×
  • Create New...