Jump to content

65 rangoon red

Medlemmar
  • Inlägg

    32
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Inlägg postat av 65 rangoon red

  1. Om du har bilen i tält eller kallförråd, Se till att skydda bilen från möss som kan gnaga sönder kablar och inredning. 
    Hissa upp bilen på pallbockar och hitta på nåt sätt att hindra möss att klättra upp. Smeta in pallbockarna med fett eller nåt illaluktande ämne ?

  2. Jag skulle misstänka tändningsproblem. Fördelarlock, tändkabel, tändstift. 

    Biltema har en "tändningsprovare". Ingen kvalitetsprodukt kanske men kan vara till hjälp.

    https://www.biltema.se/bil---mc/verkstadsutrustning/testinstrument/elektroniska-testinstrument/tandningsprovare-2000017037

     

     

  3. Att det rostar hål och läcker innanför luftintagen framför framrutan är tyvärr ett vanligt fel på gamla mustanger. 

    Tyvärr också ett jäkla jobb att fixa (har jag hört) eftersom det är ett väldans svåråtkomligt ställe att svetsa på.  Har aldrig gjort det själv dock. Kanske nån annan som har beskrivning på hur man gör ?

    Ulf

  4. Ett riktigt garage måste du skaffa. De flesta entusiastbils-försäkringar kräver att bilen står i enskilt garage och absolut inte på gatan. Våra gamla pärlor är dessutom ganska lättstulna. Rattlås, startspärr och såna nymodigheter var inte uppfunnet på 60-talet.

    Good luck

    Ulf

  5. När jag renoverade min förgasare så tog jag ett foto med digitalkameran för varje detalj som jag plockade loss. Sen var det bara att titta på bilderna och sätta ihop allt i omvänd ordning. Ett enkelt sätt att få tillbaka allt på rätt plats.

    Ulf

  6. För fet bränsleblandning kan ge sotavlagringar i förbränningsrummen som i sin tur kan orsaka glödtändning. Kolla stiften, de kan ge en indikation på om bränsleblandningen är för fet.

    Ulf

  7. Försök inte dra loss svängningsdämparen med skruvmejslar och bräckjärn. Då är risken stor att man bänder sönder transmissionskåpan.

    Jag köpte en rejäl 3-armad avdragare på Jula. Jag var lite orolig att jag skulle dra sönder gummit på svängningsdämparen men det funkade bra.

    Ulf

  8. Om du har en "vanlig" helförsäkring med Länsförsäkringar, glöm inte att läsa kapitel 7, avsnitt 713 i försäkringsvilkoren

    713 Bil och motorcykel av årsmodell 1964 och äldre

    För personbil och lättlastbil av årsmodell 1964 och äldre är

    ersättningen från kaskoförsäkringen maximerad till 150 000

    kronor och för motorcykel till 75 000 kronor om inte annat

    avtalats med Länsförsäkringar.

    För årsmodell 1965 och nyare sägs inget, men man ska nog inte räkna med att få ut mycket mer än 150000.

    Och en mustang är ju som vi alla vet en ovärderlig klenod.

    Ulf

  9. Min förgasare läckte bensin lite här och där. Köpte en renoveringssats och plockade ner förgasaren i alla delar. Tog foto med en digitalkamera för varje del jag monterade isär (många foton blev det). Rengjorde allt noga i avfettningsmedel.

    Sen var det bara att sätta ihop allt efter fotona i omvämd ordning. Gör grundinställningar enligt beskrivning som medföljde renoveringssatsen.

    Sen startade motorn direkt, lite finjustering av tomgången sen går den som en klocka.

    Lätt jobb, inga problem. Renoveringsatsen kostade ca. 250 kr.

    Ulf

  10. En interesant sak som du tar upp. Cabbar 65-66 kan vara registrerade för 1,2 eller 3 passagerare, det tycks vara slumpmässigt.

    Enligt ny lag från förra året får man inte lov att vara fler passagerare i bilen än vad den är registrerad för.

    Men att få bilprovningen att ändra i regbeviset bara för att du ber snällt verkar för bra för att vara sant. Det krävs säkert massor av blanketter och intyg. :evil:

    Nån som har någon erfarenhet av detta ?

    Ulf

    http://www.vv.se/passagerare

×
×
  • Create New...