Jump to content

puffen_83

Medlemmar
  • Inlägg

    15
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av puffen_83

  1. den där kortare pumpen från ford racing lät väldigt intressant.. nån som säljer den i sverige?
  2. behöver en kortare vattenpump än den som sitter på nu. den är 15cm lång. finns det något alternativ? är det krångligt att köra med elektrisk vattenpump?
  3. har kollat som en idiot under history men hittar den inte, antar att den inte finns med där då jag klickade på en länk på en frame sida..
  4. igår satt jag o studera en sida om 289/302 som innehöll en massa tabeller om hur mkt effekt som krävs för att köra olika tider på strippen med olika vikter. det förklarades trimningsgraden i steg (stage 1, stage 2, stage3 osv..) och vilka motordelar som bäst passade ihop med varann beroende på vilken trimningsgrad man strävar efter. även vilken kompression, tändläge, elektrodavstånd, stallvarv o allt möjligt.. allt i lättlästa tabeller. ganska generella saker men jag vill hitta sidan iaf. det var i engelska, och jag tror det var nån länk ifrån www.classicmustang.com men kan inte hitta igen den.. nån som känner igen den sidan?
  5. man tackar, det här var ett svar jag ville ha. enligt förra ägaren till motorn så skulle det va en orginalmotor från en mustang -66 så det verkar ju stämma då för en gångs skull.. är det nån som har nå effektuppgifter på en sån? och hur mycket skulle det ge att tex kasta på ett edelbrock 4ports insug och en lämplig holley 4-ports förgasare?
  6. OBS ta en titt på första inlägget igen, har ändrat hela texten, var nog trött igår så jag tyckte det stod C3AE när det egentligen skulle vara C5AE på blocket.. därför blev det hela ett pinsamt misstag ' bilder har jag nu om det fortfarande behövs...
  7. jag kan gå ut å knäppa en bild på motorn nu.. den har en tråkig 2ports holly iaf.. ska även kolla upp fler nummer och se om jag hittar nån orange märkning (förstår inte riktigt hur den ska se ut men en orange färgklick kanske?) men har jag rätt i att det är 6bultat mot lådan om hålen är som jag beskrev i första inlägget?
  8. detta är alla nummer jag hittat på motorn: på insuget står det: C6OE 9425-A och 289 med en 8a under 289 och 5L11 (5LII?) på vänster grenrör: C3OE 9431-A* och 4L1* på höger grenrör: C6OE 9430-G och 5L8 på blocket bakom startmotorn: 0-C5AE 6015E och 5L10 OBS! stjärnorna ovanför betyder att det är nån krumelur som jag inte kan tolka, kanske inte ens är nån siffra/bokstav men nåt var det iaf. vad är detta nu för motor och vad står alla nummer för? visst är det 6-bultat mot lådan om det är 2 hål uppe och 2 hål på vardera sida?
  9. undrar om det finns några lätta sätt att identifiera en 400 och 460 motorn? den sitter i en mercury -76 så det kanske inte fanns någon 460 orginal i den?
  10. undrar om man kan byta ut min 390 mot en 400 eller 460 utan större problem i min galaxie xl -70?
  11. jo jag ska prova att tanka E85 och har jag tur kanske det blir bra det men hursomhelst så vill jag gärna köra på sprutet.. det händer titt som tätt att man håller plattan i mattan men i huvudsak landsväg o cruising..
  12. hakar på denna tråd.. jag har rätt mycket komp i kylsystemet, jag vet att det ska vara lite tryck för att det ska cirkulera och kyla som det ska men jag undrar om det kanske kan vara locket som spökar. värmen har jag inga problem med och motorn går som den ska. går det att testa på nåt sätt förutom att byta lock från nån annan bil? sen undrar jag om det är normalt att vattennivån sjunker i takt med varven, dvs om jag fyller upp kylaren max på tomgång och sen ju mer jag varvar ju mer sjunger nivån för att sedan komma tillbaka när jag släpper gasen? lite brukar brukar ju nivån ändra men det här är ganska mycket..
  13. jo, jag vet inte art.nr på det men det verkar vara ett sånt iaf. det blir nog byte. men frågan är om det räcker till? vet itne hur mycket effekt som lurar i min maskin, nån som vet? har inte planer på att trimma nånting utan bara få snurran att gå som den ska utan att dra onödigt med bränsle, just nu ligger den på ca 2liter/mil snäll körning.. sen kan det ju vara smidigt att konvertera till E85 med ett sådant sprut Edit, kom på att ja inte skrivit att bilen är en ford galaxie xl cab -70, hoppas ni inte tar illa upp för att jag inte har en pony men här verkar alla ford v8 vänner hänga
  14. det är ett holley pro-jection system, (det är väl en form av tbi som jag förstått det?) hursomhelst så ställer man ju tomgång, mellanreg, fullgas, acc, choke, bränsletryck osv elektroniskt med små vridpottar och kräver endast en vattentemp-givare. det funkar kanon på bilen som det sitter på nu men han som äger det litar inte på annat är fögasare (som visserligen är pålitliga o driftsäkra) men själv byter jag gärna, frågan är bara vad det finns för för och nackdelar med det? den fördelen jag ser är att man har lite mer finjusteringsmöjligheter gällande bränsleblandningen och slipper labba med munstycken, nålar, choke osv och på så sätt få mer kontroll över bränsleförbrukningen... eller är jag fel ute? motorn är orginal i övrigt & går som den ska bortsett från bränsleblandningen. vet dock inte hur mkt effekt som gömmer sig däri..
  15. mitt första inlägg här så ta det varsamt har fått erbjudandet att byta min Holley 650 vacum mot ett TBI-system motorn är en 390 -70. som det är idag så är fuggen grymt felbestyckad, får på tok för mycket soppa över hela registret.. vad har jag för för/nack-delar med att byta mot TBI-sprutet?
×
×
  • Create New...