Jump to content

Magic

Medlemmar
  • Inlägg

    70
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Magic

  1. Bromsskivan blir het nå så jävulskt. Har försökt att rengöra pinnarna och så men det vill sig inte, den segar som fan när man försöker få den att glida fram å tillbaka, andra sidan är inte alls likadan. Undra om det går att byta bara glidpinnarna?
  2. Har en GT -99 som bromsoket vänster bak jävlas på. Det är själva glidpinnarna som inte vill glida så lätt som dom ska, nånting som måste vara fel eller liknande. Men det jag undrar är, när dessa tjorvar, måste jag byta både bromsok och bromsokshållare eller räcker det kanske att bara byta hållaren? Eller jag kanske rent utav kommer undan med att bara byta själva pinnarna? Nån som har någon koll på detta?
  3. Vilket pyssel! Men det blir säkert jävla bra! När hade du tänkt ha bilen rullande igen då? Till sommaren?
  4. Jäklar vad fränt! Hur drar man grenrören på en V-motor när man ska köra singelturbo? Hur funkar det?
  5. Jag har ingen tejp runt bakrutan på min GT -99.
  6. fast ärligt.. vaffan ska du med en farthållare till? det är ju en musse, ingen limo ;-) Tanken är att försöka sälja den till sommaren då jag ska bli husägare! Så då kan det vara skoj om allting funkar, så nu är bilen i toppskick!
  7. Ja nu fungerar farthållaren igen, snacka om att man kan vara blind...... Efter att ha felsökt allt man nästan kan tror jag om farthållaren så såg vi att "brake pressure switch" grejen hade lossnat från bromspedalen!! Så, fallet löst!
  8. Såja nu har jag varit i garaget och tittat lite. Tutan fungerar. Bromsljus fungerar. Det har ingenting med pedalerna att göra. Resume, accel och coast; alla dom knapparna fungerar. Tittade på ON och OFF, minns inte ifall vi lyckades mäta dessa ute vid hjulet. Vi tog iaf lös knappen och kollade och den var det inget fel på. Jag har tittat på kopplingsschemat och funderar lite över ciggtändaren, det finns ju 2st i bilen. Den som är vid armstödet fungerar.. Men, den vid växelspaken fungerar ej.. Undra om detta kan påverka? Tänkte eftersom ciggtändaren nämns med tutan på schemat. Imorgon trycker jag tillbaka knapparna till ratten och mäter ON och OFF igen, håller man in tutan och trycker på ON så ska det vara samma sak som att bara trycka på OFF. Men det står still i min skalle, vet inte vad mer jag ska kolla?
  9. Yes! Det ska jag ta och göra, det får bli morgondagens projekt! När man felsöker knapparna på ratten, det är bara att ha på tändningen då och sitta och trycka och mäta? Har för mig att jag läst nånstans om att man måste göra nåt annat också för att kunna kolla?
  10. Jo kopplingspedalen gick att lyfta upp lite, går dessa å spänna på nåt lätt sätt eller måste man sätta dit nån fjäder för att lyfta? Och den här farthållarmotorn, är det samma på alla eller är det speciella till alla årsmodeller, eller om det är automat eller manuell eller så? specifikt på modellerna. Funkar bilens tuta? Jo bilens tuta funkar utan problem.
  11. Jo kopplingspedalen gick att lyfta upp lite, går dessa å spänna på nåt lätt sätt eller måste man sätta dit nån fjäder för att lyfta? Och den här farthållarmotorn, är det samma på alla eller är det speciella till alla årsmodeller, eller om det är automat eller manuell eller så?
  12. Hur gör man för att felsöka farthållaren? Trodde att jag skulle hitta nån säkring innanför skärmen när jag öppnade, men där fanns bara en box som vajern från spjället går in i och sen nå kablar som går ut i kabelstammen. Öppnade boxen å allt såg ju frid å fröjd ut där, gissar jag, allt snurrade då på fint. Ska det finnas någon säkring nånstans till farthållaren? Och hur kan jag kolla ifall det är denna boxen det är något fel på?
  13. Magic

    Mustanger i snön

    Körde min musse en vinter, gick hur fint som helst! Körde runt med 235 breda Michelin X-Ice(dubbfria) och det gick kanon. Mustangen är en riktigt kul bil att sladda med på vintern, man har total kontroll! Bifogar en bild från en isbanekörning då jag testade mustangen, gick inte så bra, men nu har man gjort det också!
  14. Vad hamnade priset på för alla grejer?
  15. Det här ämnet har säkert diskuterats många gånger, men istället för att söka igenom massa trådar för att få svar på alla mina frågor så är det lättare för mig att skapa ett nytt inlägg. Först, bilen: 1999 GT V8 med manuell låda. Vad ska jag ha för kit? Vilket är det bästa kittet på marknaden? Jag är ute efter något som är lätt att montera, där allting medföljer och gärna ger vettigt med effekt. Har kikat på Vortechs kit, dom finns ju med V-3, intern smörjning, detta låter jäkligt vettigt. MEN, då finns det bara från 2000 till 2004, kan jag lägga ett sådant i min bil, trots att det är en 1999, eller måste jag skaffa ett kit för just 1999? Finns det andra kit med typ intern smörjning? Nåt man bör tänka på vid kompressormatning? Grufman kanske tar hem kompressorkit och kan ge mig tips och priser? I det här fallet hade det varit smidigt att handla via en svensk handlare då jag eventuellt köper via en firma för att komma undan momsen! Tacksam för svar!
  16. Ja det har inte hänt mycket på växellådsfronten men nu är iaf lite grejer beställda från The Gear Box. http://www.thegearbox.org/catalog/item/ ... 222352.htm $336 inkl. frakt!
  17. Dom här lådorna borde passa på min bil va? http://www.lagabasen.se/resultat.aspx?d ... ilkod=2343
  18. Är det någonsin det? Nja nje njo.. Kanske inte, men man hoppas ju alltid! Blir ett fint projekt under helgen å försöka få ihop den där soppan
  19. Ja det här var ju inte det lättaste, det var ju inte precis bara att öppna och titta och sen sätta ihop igen
  20. Okej så jag har en T-45. Problemet var att jag har haft ett missljud, ett typ rasslande lagerljud. Detta har uppstått när man kör med bilen, på alla växlar vid alla varvtal. Direkt man har tryckt in kopplingen och frihjulat så har ljudet försvunnit. På tomgång så hörs det ingenting, utan det hörs enbart när man kör. Har nu rivit lådan och allting verkar faktiskt sjysst, men det jag märkte var att urtrampningslagret verkar vara slut, undra om det kan ha varit den som har orsakat missljudet?
  21. Har plockat ner min växellåda för att jag har nåt missljud från den, så jag tänkte öppna den och kolla om allt står rätt till.. Men nu till min stora fråga, vad är detta för låda? Har kommit fram till att det står TREMEC på den samt att jag har en Steeda shortshifter Detta står iaf på den lilla plåten: XR3R-7003-AA RES-ABA1491 1381-011 015431 Två bilder att beskåda: http://nife.no-ip.org/ftp/magic/DSC00104.JPG http://nife.no-ip.org/ftp/magic/DSC00106.JPG
  22. Undra om orginalvingen passar i samma bulthål som mina "Cobra R" vinge suttit i? Har grufman kanske en bild på vingen att bifoga?
  23. Var någonstans kan jag hitta en orginalvinge till min GT?
  24. Gemensam nämnare för samtliga som du listar är Turbo. Inte riktigt, M3 och M5 har ej turbo.
  25. Jag öppnade säkringsboxen och tyckte det saknades säkringar? Jag har ingen instruktionsbok till min bil, så om det är nån som vet hur stora säkringar det ska sitta på dom tomma platserna får gärna skriva det hit. Hade även varit kul å veta vad säkringarna går till? Lättaste är väl kanske bara att kopiera in hela säkringssidan från instruktionsboken å slänga upp hit? Bilen är en GT v8 -99....
×
×
  • Create New...