Jump to content

holme CMC175

Medlemmar
  • Inlägg

    7
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

About holme CMC175

  • Födelsedag 1970-09-03

Medlemsinformation

  • Stad
    Stockholm
  • Yrke
    Egen företagare
  • Intressen
    Mustang

Kontaktvägar

holme CMC175's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

0

Omdömespoäng

  1. Tack för bra input, är dock ganska säker på att det är packningen kring kardan som det gäller. Ska dock kolla så att det inte blivit fler läckor på de områden du nämner. Det är dock röd växellådsolja som kommer ut och inget annat.
  2. Jag har en 1970 Mustang Cab med en 302-2V motor och C-4 automatlåda. Har haft bilen i snart 13 år och den har alltid fungerat bra men läckt lite växellådsolja. Detta har den gjort sen jag köpte den och det var ett fel som dåvarande säljare uppmärksammade mig på. Han hade valt att bara fylla på olja allteftersom då det var ett så litet läckage. Jag har valt att göra detsamma under årens lopp. Denna säsong tog jag ut bilen för en sväng och märkte att bilen nu läckte ganska mkt mer växellådsolja än förut. Har nu börjat fundera på att åtgärda detta läckage och undrar därför hur man byter denna packbox på enklast sätt? Behöver lådan tas ur bilen eller går det att byta packningen på plats?
  3. Inför den besiktning som ska göras för att få MHRF-försäkring så krävs det någon typ av batteriavskiljare, har dock problem med att hitta någon sådan. Någon som kan tipsa om inköpsställe?
  4. Hej, Jag undrar om någon kan rekommendera ett överdrag till min Mustang 70 conv. av bra kvalitet. Har sett att biltema säljer olika typer av överdrag men är något tveksam till deras utbud. Någon som har några erfarenheter och tips?
  5. Hej, Intressant diskussion, håller dock med Lars om att högtryckstvätt inte hör hemma på en klassiker. Inte heller diskmedel bör användas då allt eventuellt vax försvinner vid en sådan behandling. Avfettning av olika slag ska inte heller användas av samma anledning. Mitt råd är att använda en hink med ljummet vatten och ett bilshampo av gott märke. Skölj ofta och byt vatten med jämna mellanrum. Torka av bilen med ett skinn väldigt försiktigt. Jag vill även tillägga att jag tror att diskussionen har handlat om olika grader av smuts på bilen. Lars metod är nog avsedd för att få bort vägdammet från en cruising-tur, medan andra metoder avser mer smutsiga bilar, är jag på rätt spår eller har jag helt fel
  6. Ska följa era råd och tips och börja med att se om det inte blir bättre efter vinterns avställning och bilen har fått chans att röra på sig något. Blir det inte bättre får jag gå vidare med era övriga tips. Tack för hjälpen!
  7. Jag har en 1970 års Mustang Cab med en 302:a som efter körning har någon eller några droppar olja under motorn när bilen stått en stund. Är detta normalt för denna typ av motorer eller har jag en dålig packning? Jag har hört att man med gammla amerikanska V8:or får vara beredd på lite oljeläckage, stämmer detta?
×
×
  • Create New...