Jump to content

Larbo

Medlemmar
  • Inlägg

    9
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Larbo

  1. Klart. Ingen av de fyra blandskruvarna stod lika. Allt från 1/8 - 1 1/2 varv från botten. Ställde alla ca 1 1 /2 varv ut och det blev skillnad både i svaret från tomgång och den stalar inte alls. Spjället på första och andra steget stod inte heller lika på tomgång. Skruvade ner tomgången till 750 RPM istället för upp. Lite pyssel att ställa allting då man måste montera bort förgasarhusets lock för att komma åt allting, men efter en 3-4 gånger går det rätt fort. Nu går det att köra fullt flås från stillastående upp genom 3an, släppa gasen och stanna utan att den dör!! Nu väntar jag bara på de mindre kompressorhjulen...
  2. Blir väl mindre problem när man lekt av sig, just nu med nymonterad kompressor är det svårt att köra lugnt, blir mest digitalt ... på eller av. Tomgången står på ca 800 RPM, men jag får väl prova att gå upp lite till. Funderar också på att ställa ner luftskruven så det går lite fetare på tomgång, misstänker att problemet är att soppan tar slut, eller är det luften som är problemet....?
  3. Tänkte också på dämparen (dachpot hette det tydligen). Har "dachpoten" betydelse även om det mesta i övrigt inte är original original kring förgasaren, d v s är det ett vanligt (Ford)problem att motorn kvävs om spjället stängs för fort?
  4. Har problem med att motorn dör och jag släpper av till tomgång efter fullgasväxling 1-2 eller efter att ha kört hårt på kickdown 3-2 eller 2-1. Inser att det kanske är en hopplös fråga ... men något tips?
  5. Körd på rullande landsväg. Inställningen blev 8,4 på tomgång och max 26 (inkl 21 advance) vid 2.500 rpm.
  6. Någon som har lite tips om inställning av tändning för Paxton. Har just monterat en Paxton 1200 med en Mighty Deamon förgasare på en relativt standard 302 (botten och toppar) med Holley Street Performer insug. Jag kör MSD Pro Billet fördelare med mekanisk advance, Blaster 2, MSD 6BTM med boost retard. Vilken grundinställnng bör man utgå ifrån? Hur bör fördelaren fjädersättas, långsam eller snabb advance? 21 eller 28 grader max advance? Kör nu grund på 7 grader, vilket ger 10 grader vid 1.000 rpm och max 28 grader vid 4.000 rpm (fördelaren är fabriksinställd på max 21 grader vid 4.000 rpm). Kan ställa om fördelaren till max 28 grader, d v s 28 + grundinställning, redan från ca 2.500 rpm. Tacksam för lite erfarenheter från er som kör Paxton.
  7. Tack för svar. Frågan kvarstår om någon vet om Ford lämnat några intyg om maxeffekter för Mustang 1965 och vilken dokumentation som kan behövas på motoreffekten? Är det ingen mer som registreringsbesiktigat med kompressor?
  8. Har en -65 fastback som passerat gränsen för ombyggt fordon. I samband med SFRO besiktningen funderar jag på att försöka få igenom Paxtonkompressorn. Någon som har några tips? Originaleffekten medger bara en ökning til ca 220 hk. Har Ford skrivit några generella intyg för max effekt och vrid för 5 bultad Mustang 1965? Utan intyg är maxeffekten för ombyggt fordon begränsad till 15 kw per 100 kilo tjänstevikt eller omräknat ca 295 hk. Shelbyn levererade väl ca 305 hk i gatbilarna? Vilken dokumentation behövs på motoreffekten?
  9. Tog nyligen hem en Fastback -65 från Texas. Bilen har en 302:a med (än så länge) okända toppar, Edelbrock Performance insug och Edelbrock 650 förgasare. Idag plockade jag bort startmotorn i blocket är det stansat: 34 E7TE CA och på datumblecket står det 9D27. Någon som vet årsmodell och var man kan hitta mer info om motorn?
×
×
  • Create New...