Jump to content

Leif TH

Medlemmar
  • Inlägg

    15
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Leif TH's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

0

Omdömespoäng

  1. Hej Jocke ! Har liknande problem och tror att mitt fel också sitter i ABSblocket. Har kollat alla hjul ang. motsånd och de ändrar spänning och motstånd när man snurrar på dem. Har också skaffat en ABS-läsare som pekar på Höger Fram sensor, men denna uppför sig lika som de andra 3 hjulens. Var hittade du ett beg. ABS-block ? Tacksam för svar.
  2. Hej igen ! Har nu skaffat ABS reader och denna pekar på 3 st hjul. Har även noga mätt resistans och spänning till jord utan problem. Jag är nu ganska säker på att det är Speed ring vid dessa hjul som ger problemen. Jag tror också att detta hänger ihop med transporten av bilen från USA. Min fråga är : Hur mycket måste man plocka ner för att kunna rengöra speed ring så att sensor får rätt information ?
  3. Hej igen Grufman och övriga ! Jag bor i Karlshamn och har 55 mil till Stockholm, så att svänga inom är inte så lätt. Jag åker snart till USA och kommer att köpa en ABS reader i vilket fall som helst. Denna reader är ju bara ett hjälpmedel och hänvisar till specifikt område som har problemet, så om någon har ett tips om ABS lampan är jag tacksam. Vet nu också var ABS-enheten sitter ( på höger sida vid fötterna på passagerare ) så endera dagen kommer jag att kolla kontakter och ledningar dit. Nej min Track Off lampa lyser inte.
  4. Hej Igen ! Har nu kollat sensorer vid alla hjul och de ligger på 1500 ohm och vid snurrande av hjul ökar denna resistans. Dessutom varit hos Leffes Bil i Karlshamn som kopplade in sitt IDS - diagnosverktyg, men ack inte kunde de läsa ut några koder ( mjukvara i verktyg är inte uppdaterad med rätt lösning ). Enda lösningen blir nog att köpa en ABS läsare till sommaren i USA: köpte ju AutoTap i somras och detta fungerar jättebra, men kan inte läsa ABS - koder. Fördelen med allt detta är ju att man lär sig hur bilen fungerar. För alla andra så sitter delningen av sensorer fram i innerskärmar och bak kommer man åt sensorer om man lyfter baksätesdynan. Om någon har några tips så är jag tacksam. Vi hörs / TH
  5. Hejsan ! Har haft kontakt med Grufman och 2001 GT har inte denna senor i bakaxeln. Finns det någon annan som har ett gott råd till mig? Grufman säger att det är ung. 30 cm kabel på sensorn. Jag kan inte se var denna delning finns. Please help !!
  6. Hejsan ! Min ABS lampa lyser och jag har kollat sensorer vid hjul etc. Jag förstår inte var kabeln och sensorn delas någonstans. Jag tror att det felet måste sitta vid någon sensor. Kan man inte mäta spänning etc. vid sensorer om man snurrar på hjulet ? Vilka värden skall det i så fall vara och var delar man som sagt sensorn från kabeln ? Bil funkar utmärkt för övrigt.
  7. Hejsan ! Jag bytte bensinpump med hjälp av en trevlig reparatör. Man måste kunna hissa upp bil eller ha en rep-grop att jobba från. Jag hade felsökt ända fram med spänning på pumpen, men den drog ingen ström. När vi plockar bort pumpen visade det sig den pump jag köpt i USA inte passade så nu har jag en pump för Musse 99-00 liggande om någon är intresserad. Bilder finns som jag kan skicka. Orginalpumpen hade skurit fullständigt. Jag har t.o.m. ett PC-program där jag kunde se att pumpen inte skapar något tryck när jag försöker starta bilen. Allt prat om vevaxelsensor som jag bytte i onödan var helt fel spår. Mitt tips efter många timmars felsökning : Använd sunt förnuft och lita inte för mycket på experter. Att bilen måste ha soppa är väl självklart och använd den lilla ventilen på soppa-railsen för att lyssna på bensinpumpen kräver att någon lyssnar direkt vid bensinpåfyllning och detta lilla surrande varar högst 1 sekund. P.S. jag har nu ett förträffligt PC-program som heter AutoTap som jag kanske kan hjälpa andra med. Jag bor i Karlshamn.
  8. Hejsan ! Jag har kollat och det kommer ingen soppa. Har även mätt ström och spänning vid Inertia-switch till pumpen och den drar ingen ström. Hur går jag vidare ?
  9. Har fortfarande problem med min ”döda” Mustang GT-01. Efter förslag från Grufman att byta vevaxel-sensor så gjorde jag detta, men ack Mussen vägrar starta. Startmotor snurrar på som den ska. Jag tror att det är något fel med soppa-tillförseln, Jag kan t.ex inte höra att bränslepump surra vid tändningstillslag. Spänning finns på Inertia – switch som jag jag har byglat över. Inertia-switch fungerar väl bara som en ren switch ? Jag undrar nu hur man går vidare med att kolla om bränslepump fungerar och hur man tar ut den ( och var ) ? Tacksam för svar.
  10. Har problem att starta min Mustang 2001-GT. Grufman tror att det är vevaxel-sensorn ( Crankshaftsensor) och ny är beställd. Hur får man bort sensorn? Har tagit bort kabel och skruv som håller sensor, men det går inte ändå. Undrar också hur mycket spänning man skall ha på sensorkabeln när tändningen slås på?
  11. Hjälp ! Har en Musse 2001 GT och plötsligt dog bilen när jag nyss vägt den för registreringsbesiktning. Trodde att inertia-switchen var problemet och har byglat denna. Har kopplat batteri parallellt för att få mer kräm. Har spänning till bränslepumpen , men tycker att spänning är låg ( 12 volt ) och startmotorn drar runt motorn, men tänder inte. Försöker lyssna efter ljud som skall höras när pump arbeter, men kan inte höra något ljud. PCM måste tydligen lämna pulser för att bränslepump skall leverera bensin. Skall reg-besiktiga om 2 veckor och börjar bli stressad. Finns det någon som har lite goda råd ?
  12. Jag har ABS - lampan tänd på instrumentbrädan när jag kör och enligt instruktionsboken kan det vara för låg olje nivå, men detta är OK och alla säkringar är hela. Har någon erfarenhet av detta ? Hur kolla man sensorerna vid hjulen ?
  13. Hejsan igen ! Har beställt buller-intyg hos Dekra. Nu undrar jag om någon har erfarenget från Sweden Autolights i Karlskrona som har insatser fram för 2995 SEK och bak för 2795 SEK. Priserna är per par.
  14. Hej igen ! Hur är det med sidoblinkers ? Har sett många Mustanger på blocket till salu utan sidoblinkers. Är det någon ide att åka upp till bilprovningen och visa bilen innan man reg-besiktigar ? Tack för tidigare svar.
  15. Hejsan ! Jag kommer att bli mustangfreak om några veckor när min Ford Mustang Bullit GT-01 kommer från USA. Är det någon som kan ge mig lite goda råd inför reg-besiktning. Tycker inte jag fått vettiga svar från vägverket. Allt beror på vem man pratar med. Jag hoppas och tror att Title är med bilen. Skeppad via Nordtrafik i Göteborg. mvh / Thomas
×
×
  • Create New...