Jump to content

danne77

Medlemmar
  • Inlägg

    118
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av danne77

  1. Enligt registreringsbeviset är det 187 hk i motorn som kommer från vanen... Kanske inte är alls den motor jag läst mig till att det är då? Någon som vet? Det roliga i kråksången är att föregående ägare inte heller visste vad det var för motor utan de uppgifter jag hittat säger alla att det ska vara en 302:a
  2. Planen var nog mer att ersätta motor och låda helt... Jo motor och låda kommer från en van F150. Tänkte däremot plocka ventilkåpor från min gamla motor och montera på den nyare men detta kanske inte passar då?... Rullkam sade du att det var i den nya? Hur skiljer sig denna mot den jag har i min 70:a? Får ursäkta min okunskap... men jag antar att planen på att flytta över kammen från 70:an till 89:an gick i stöpet med andra ord?
  3. Nej jag tycker inte de borde se detta som något negativt?? Jag skulle gärna vilja veta vad det är för skillnad på rullkam och den sittandes i en 70:a??? är det mer som skiljer sig mellan motorerna eller ska det gå att byta lite fram och tillbaka mellan dem?
  4. Jag har kommit över en EFI styrning till Fords 302:a Nu är frågan om man måste typa om bilen eller liknande eller om det bara är att bulta dit och köra? Är det någon som vet vad som gäller? Gällande själva motorn så undrar jag om någon vet om det är samma block/liknande block på en Ford 89:a 302 med en C4 som det är på en 70:a 302 med C4? Tacksam för svar eller åsikter om det hela.
  5. Tänkte höra mig för om det är svårt att bli av med en motor 302 och tillhörande växellåda? Motor och låda går att vid ett ev. köp provköra i bilen. Motorn säljes utan grenrör, insug, förgasare och allt annat löst tjafs... Någon som kanske även kan ge mig en priside på dessa saker??? Både motor och låda går bra även om lådan när den blir varm gör en liten paus mellan 2-3:an...
  6. Om den var omöjlig att få till innan som du skrev varför lägga mer pengar på den? Var den ny eller är den i mycket gott skick? Den är ju för stor den också så känns lite som lotteri att du ska få till det. Sälj båda och köp nytt så slipper du allt trixande. Det är ju kul att renovera och vet ej om jag har plånbok till nytt. Vilket förgasare rekommenderas då? Fabrikat / Storlek?
  7. Tacka för bra och förklarande svar! Jag ska med andra ord ge mig itu med att renovera min 600.
  8. Man lär ju fråga om man något ska veta. Jag kan börja med att berätta orsaken till att jag bytte förgasare. Den äldre 600 jag hade på bilen byttes då tomgång var helt omöjligt att få till. Viss gick det att få den att stå på ett lågt och konstant varv men så snart man tryckte på gasen så dog bilen då den ramlade ner till tomgång igen. Efter att jag hört mig för lite här och där och folk kollade på eländet så misstänkte de även att vakuum styrning till förtändningen inte fungerade som den skulle i förgasaren. Jag fick nu tag på en bättre begagnad 750 och har nu monterat denna på bilen med glädjande resultat, tomgången är stadig och jag behöver inte chooka i en evighet för att kunna ta mig från parkeringen utan att den dör. Den går helt klart mycket säkrare på tomgång och jag har inga som helst problem med att den tjuvdör längre. FRÅGA 1: Jag skulle gärna vilja höra mig fr hur jag märker utav att förgasaren är förstor eller inte? Jag tycker den beter sig ganska likt vad den gjorde med 600 förutom att den nu går bra på tomgång. Vad jag saknar och har saknat med båda förgasarna är bottenvrid. FRÅGA 2: Jag har iof heller ingen aning om hur mycket en bil ska släppa med hårda! 275:or i bak.... Blött ute så släpper den ettan och tvåan och ibland trean... torrt släpper den enbart i samband med att man svänger till lite. FRÅGA 3: Vad ska topphastigheten på en sådan här bil vara och när ska den börja krokna i axet? Slutligen: Jag önskar helt enkelt att den vore lite ettrigare (bottenvrid?) någon som har något tips? ( Jag vet ej vad det är för kam i bilen men ingen jag stött på tror det är orginal.)
  9. Samtliga punkter är kontrollerade förutom vattenpumpen, lock och termostat köptes nytt förra hösten på grund av problemet och kularen har fått tre doser kylarrens och jag får inte ur något alls mer ut vare sig motor eller kyl. Jag misstänker att det kan vara en spricka i blocket.
  10. Läste för ett tag sedan att det gick att få tag på relativt billiga kylare passande mustang 302 i aluminium och med mer rader om jag förstod rätt.... Någon som känner till vart men kan finna sådant.... Min är i ganska hyfsat skick men håller fortfarande inte motorn kall. Dessa nyare kyl, finns det oljekyl i dessa eller får man montera ett nytt separat´?
  11. Nej läste just detta i går på Holleys sida... Men tack andå!.... Du kanske vet hur man nu märker om förgasaren är för stor eller för liten... jag har som sagt monterat in 750 nu men märker inte så värst stor skillnad, mindre effekt vid höga varv men tror detta beror på att sekundären mycket riktigt inte öppnar annars går den mycket mycket renare på tomgång och låga varvtal... Men som sagt jag kan inte den här biten...
  12. Jag är säkert ute på hal is nu, men det där med att det ska kännas som en kick down då sekundärspjället öppnar beror enligt holleys beskrivning av sekundärjustering på att bränslet till de primära spjället inte riktigt räcker till???? Those who feel a “kick in the pants” when the secondaries kick in are actually feeling a flat spot during initial acceleration. This happens because the secondaries have already begun to open and have weakened the fuel delivery signal to the primary boosters. The engine struggles to increase speed and what they actually feel are the secondary nozzles “crashing in” as the engine finally reaches the speed where it pulls enough airflow to provide the proper fuel delivery signal to the primary and secondary venturii.
  13. Ja. Ser ut så: http://www.holley.com/20-13.asp Om du kör 750 cfm på en liten motor, vill du ha spjällen som öppnar långsamt och relativt sent, så lägg inte i den kortaste (gula) fjädern, ej heller den vita, utan du vill ha violett, natur eller brun. Tackar!!.... Hur får jag bort locket?? Såg just att det sitter skruv under luftburkens "säte"..
  14. Har inte kollat om spjällen öppnar då man kör på gatan men såg ett knep har på forumet med lite ståltråd för att se om det rört sig under resans gång. Ang storleken på den så förstår jag att det är stort men enl. holleys hemsida så är finns det med som alternativ då man fyller i vad man har för motor...?? Nåväl ska se till att spjällen verkligen öppnar sig som de ska i övrigt tycker jag att den går ngefär som med min tidigare 600 om inte renare till och med (framför allt på tomgång)... De fjädrar som bestämmer när sekundär spjällen ska öppna, sitter dessa i klockan?
  15. Hej, köpte mig häromdagen en bättre begagnad holley 750 men jag har ännu inte lyckats få sekundären att öppna sig? Vad kan detta bero på? Den går inte trögt eller något sådant utan går lätt att öppna med fingrarna men vill inte öppna sig på fullt gaspådrag. Ideer någon?
  16. danne77

    Ej aktuell

    Förhastade mig redigt, ledsen!
  17. Jag har inte funnit ngot som läcker, till och med bytt mnga slangar bara för att vara säker. Det är ju inte mång slangar som löper från förgasare och insug... Tändning, vev-vent (som jag testat att plugga), och tändning. I dag bytte jag även tändspole men ingen skillnad trotts att denna ska ge mer gnista. Just nu får jag ställa motorn så den går väldigt snällt/lätt med tändningen (dålig på vad detta kallas men hoppas ni förstår) ökad tomgång via tändning i alla fall.. Då går den bättre på höga varv men så fort jag vrider tillbaka börjar den bluddra och hosta även tidigare.. Förr har man kunnat justera "mycket" utan att man fått några extrema resultat men nu är det bara lite som krävs mellan att den går hyfsat och inte alls....
  18. Har nu bytt brytare och kondensator samt sett till att plattan rör sig i fördelaren utan att kärva. Efter det att jag nu fått ihop bilen går den bra i både motor och låda men i dag skulle jag gasa på och motorn började "bluddra" och blev helt orkeslös då jag kom upp i lite högre varv. Jag försökte då givetvis att justera tändningen men inget resultat i någon större utträckning... Jag har tidigare alltid justerat utan lampa och det har fungerat bra men nu går det inte alls... Brytaravståndet är just nu ca 0,5 både testat att minsa och öka men utan större resultat... Kan tillägga att om jag flyttar fördearen en kugg åt något håll så går det ej längre justera den för klockan tar emot så fördelare står som den tidigare gjorde... Vad göra?
  19. Vad bra att allt funkar, då kan du få svara på en massa dumma frågor från mig under min renovering... Jag har en 70:a HT med 302 jag med. Lycka till och njut av kärran, det är ju 2 månader kavar att kunna åka. Minst. Absolut!! Bara att fråga på! Jo visst har det vart skönt att kunna åka ut och som du säger ä det ju en stund kvar!!
  20. Vet ej vad det kom sig men det blev samma inlägg två gånger... Ändrade detta men vet ej om man kan ta bort något man skrivet?
  21. Jag bytte filter och olja i lådan häromdagen, jag fyllde olja och när jag fått i sex liter (stillastående motor) så hörde jag ett "glurp" under bilen och olja rann ut på backen. Vad jag kan se så kom oljan från övre bakkant på växellådan och undrar nu om det ska vara möjligt? Och vart kan det vara ett så stort hål? Det droppade inte utan rann... Efter det jag startat bilen fick jag i mer olja och inget mer läckage har visat sig sedan dess och lådan fungerar alldeles utmärkt!!
  22. Tackar! Nu är allt ihopsatt (har ju haft ur motor och allt vad det drar med sig. (Allt för att jag skulle vara duktig och göra rent fördelaren som kärva..)
  23. Vill ge alla ett stort tack som stått ut med alla dumma frågor här på forumet, det har vart ett riktigt äventyr att skruva ihop bilen men nu i dag har jag äntligen vritt på nyckeln och ALLT (ta i trä) fungerar som det ska nu. Det är tydligen inte helt dumt att ta ur motorn och kolla hur det är ställt ibland!!! Tusen tack!! (Återigen en glad mustangägare!)
  24. Jag hörde mig för här på forumet om det bara är att byta filter och om man skulle tänka på något.. Men det var bara att byta.. Nu flög det ur en fjäder och en metallpinne då jag lossade filtret.. tror jag vet vart det ska tillbaka men inte om fjädern ska vara först eller om pinnen ska vara det? Ska det rent utav vara mer delar som flugit sin kos? Tacksam för snabbt svar!
×
×
  • Create New...