Jump to content

72Jönsson

Medlemmar
  • Inlägg

    61
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av 72Jönsson

  1. Hej, Har ägt min 72:a Mach1 i tjugofem år men aldrig skänkt en tanke på att bilen bara är regad för en passagerare! Bilen är svensksåld på Hedbergs i Malmö men antal passagerare kan väl knappast skilja om bilen är import eller svensksåld? Är det samma för er övriga 71-73 ägare av FB eller M1? Hur är det med HT, skiljer det eller....? /Magnus
  2. Är nog tjugo år sedan jag monterade headers på min Mach1:a 351C 4V , nu skall det byggas tillbaka till original grenrör men givetvis hittar jag inte original pinnbultar. Jag kommer inte ens ihåg om det är skruv eller pinnbult original? När man tittar på tex CJ Pony Parts så är det ett kit med skruv 3/8. Är det någon som kan bringa klarhet i detta och kanske även tipsa om var man kan köpa i Sverige. Tack Magnus
  3. Tack, jo Magnaflow är fina grejor men det blir väl grövre dimension än OE?
  4. Ok, är du nöjd med kvalitén? Frakten blir väl dyr på skrymmande grejor?
  5. Har fått ett infall att bygga tillbaka till original på min Mach1 72:a med Cleveland. Idag sitter headers och ett ihopsnickrat tretums som jag är trött på. I Sverige hittar jag endast VP Autoparts som har OE system, 2 1/4 tums, Scott Drake är fabrikör och det företaget har jag fått en hel del skräp ifrån tidigare. Har ni andra tips på var man kan hitta ett orginalsystem från grenrör och bakåt. Har Competition Suspension så det måste ju också passa staggered shocks.
  6. http://www.429mustangcougarinfo.50megs.com/decoding.htm Här är lite info. Att det är en äkta CJ eller SCJ är osannolikt och skulle det vara så är det bara att gratulera. Om du plockar ventilkåpan så skall en CJ och SCJ ha Guide plates, övriga inte. Det mest sannolika är att det från början är en 429/460 truckmotor då dessa finns/fanns i drivor och är hyfsat biliga. Om det är en 429 eller 460 ser du inte från utsidan. Om du hissar upp och kryper under med en bra ficklampa och kanske en liten spegel så bör du kunna hitta casting nr på block och toppar. Du nämnde att original var 305, 305 är Chevy, 302 skall det vara isf. Lycka till!
  7. Jag kör med en stor Spal elfläkt och därmed är min kåpa borttagen. Tror att min kylare behöver en rensning. Jag var mest brydd gällande termostaten eftersom jag vet att det skall vara en speciell typ som tätar mot restriktorbrickan. Jag har beställt denna termostat av Hansen för ett par år sedan men den liknar inte alls den som visas om man söker på "Cleveland Thermostat" på nätet.
  8. Vilken typ av termostat kör ni andra Cleveland ägare? Jag kör med vad jag tror vara en felaktig 180 degree som ofta säljs men som egentligen är en Windsor typ. Finns original att köpa fortfarande, eller liknande? Vill uppgradera kylsystemet och skaffa en alu kylare och en bättre pump, någon som har bra tips på märke? Magnus
  9. Nu har jag pratat med Per på EKR, det skall bli en 408 eller 427W, det är lite leveranstid på en sådan men förhoppningsvis kommer den till hösten så att man har och göra i vinter. Tack för alla svar och kommentarer i denna tråd!!
  10. Ser fint ut! Får man fråga vad maskinen kostade ca? Byggde du själv eller köpte färdig?
  11. Ok, 351W block och CHI toppar, var köper man CHI toppar, hittar dom bara i Australien. Passar även CHI topparna rakt av på mitt Cleveland block utan modifiering?
  12. Nej hade bara för mig att det blir trångt uppe vid fjädertornen med 9,5 deck (351Windsor) Cleveland har ju 9,2 men är förvisso lite bredare. Har för mig att en Cleveland ligger lite lägre i motorrummet än en 351W i 71-73 men det kan jag bara fått för mig?
  13. Du har förvisso rätt! Man lever bara en gång och egentligen är det ju en Cleveland jag vill ha i den, men samtidigt så är jag sugen på en crate. Jag är kanske onödigt försiktig av mig men det känns bättre att betala till en svensk firma än att skicka eller betala med kreditkort till en handlare is USA. Ja 70 papp är kanske i minsta laget, man skulle kanske leta efter en Cleveland och satsa på CHI toppar. Shop USA verkar ju jäkla bra! Får suga på karamellen ett tag till.... sen finns ju alltid en 460, har funderat att gå den vägen också, en 460 med alutoppar och insug är inte så jäkla mycket tyngre än en Cleveland.Men det blir stort och trångt, skulle iofs vara trevligt med mycket vrid och låga varv, jag kör som en gubbe så det skulle egentligen passa mig bra. 450hk ur en 460 borde bli billigare än 400 ur en Cleveland?
  14. Det har du rätt i, ingen vits att låta tex EKR ta in en motor, det jag är ute efter är mer säkerheten att kunna betala till en svensk firma när det handlar om en större summa. Min tanke är att lite både ha kakan och äta den, min förhållandevis lågmilade Cleveland skulle ur bilen och få sig en översyn och kanske få vila sig i några år och en crate skulle i stället. Jag är en stor fan av Cleveland men jag inser också att vässa den och köra mycket med den innebär alltid risker och delar till Cleveland är ju riktigt svårt att få tag i nuförtiden, inte minst ett oborrat block i bra skick. Därför hade jag tänkt vila originalmotorn och köpa mig en crate och kunna njuta av bilen och köra den mycket utan att behöva bry sig om att skjuta originalmotorn. Bilen kommer inte att bli till salu under min livstid iaf och alla originaldelar har jag sparade. Att jag fastnat för Ford Racing 351 Boss var egentligen bara för att jag fick tillfälle att prova en i en Cougar som en fd arbetskamrat hade, den gick syndigt bra! Hade tankar på en 347 Windsor som annars är ett alternativ och finns överallt, kanske lite för lite motor i en 71-73 med C6 och 3.50 utv? Fyller inte ut motorrummet så bra heller:) Sen finns ju 408W också, vet inte om den finns med 9.2 deckhöjd dock? Vill också att det skall se tidsenligt ut och inte för mycket bling med serpentine belt och annat, med det brukar man väl kunna välja bort. Det finns ju en uppsjö med alternativ, för min del räcker 350-400hk gott och budget är ca 70000:-. Vad är Shop USA? är det en importfirma med anknytning till klubben eller....?
  15. Tack föt tipset med Dalhems, trodde inte de sålde delar till amerikanare! En gång i tiden började dom med folkadelar så där har man handlat mycket när man åkte bubbla. NPD har ju ett fint sortiment och jag har beställt en hel del från dem när jag varit över i US och där har det fungerat perfekt, till adress i USA förvisso. Finns det någon i klubben som har tips om lämplig svensk firma som kan ta hem en crate engine? Har funderingar på att köpa på mig en 351 Boss från Ford Racing. Vågar inte beställa direkt från USA. Race Shop och Engine Kit Racing är de jag hittar i Sverige och de verkar ha gott rykte.
  16. Skulle önska höra var och hur ni andra handlar reservdelar, standard och trimdelar till era bilar. Har ägt Mustang i 30 år men de senaste tio åren har intresset varit vilande men nu är jag på gång igen. På 80-90 talet tycker jag det var lättare att köpa delar i Sverige, utbudet var större. Det jag i första hand tänker på är motordelar, men även slitdelar, el och chassie tycker jag det är svårt att få tag på. Visst, plockar man från olika firmor så kan man få tag i det mesta. Jag brukade beställa mycket från Mustangs Unlimited och Mustangs Plus förr och det fungerade bra, dock var dollarkursen en helt annan än nu. CJ Pony Parts gör ju reklam för sina leveranser till Sverige, hur fungerar dom? Summit finns ju alltid förstås med ett enormt utbud. Har handlat lite delar från VP Autoparts nyligen och är väldigt nöjd, dock finns ju inte allt man behöver där. Just nu skulle jag behöva en uppsättning Manley Racemaster rostfria till Cleveland 4V, fjädrar, knaster och retainers. Hittar inte detta hos någon firma i Sverige. Tar tacksamt emot tips! /Magnus
  17. Tackar för alla svar! Det blir en ministarter från Hansen..
  18. Hej, Någon som kan rekommendera en bra startmotor (inte original) med lite mer kräm än original samt var man kan köpa den i Sverige. Skall sitta i min Mach1 72:a, 351C/C6. /Magnus
  19. Jaha, du menar så. Resistor/motståndet alltså. Jo det vet jag. Tack!
  20. Tack för tipsen! Hur menar du att MSD behöver 12 volt? Elsystemet i bilen är väl 12 volt?
  21. Efter en tio år i dvala med mycket sporadisk körning så tänkte jag börja bruka min Mach1, 72:a, 351C 4V Q-code, C6 igen och verkligen göra en riktig upprustning. Tar tacksamt emot tips och råd kring följande. vill uppgradera elsystemet med bättre generator och startmotor som ger lite mer kräm och bättra på driftsäkerheten. Vill montera relä till de nya H4 lyktorna som är införskaffade. Tips på detta? Maskinen går knackigt och är svåstartad när den är varm, tjuvstannar ibland på tomgång och dör helt vid fullt rattutslag på tomgång. Kör med Edelbrock 600 1405,Performer insug och Pertronix som jag tycker fungerat bra i snart tjugo år. Tänker att uppdatera till MSD fördelare och 6A. Kör sedan många år med en stor Flex-Lite elfäkt som jag startar manuellt, har egentligen aldrig haft problem med överhettning men nu sticker tempen fort från stabila 180 degrees till över 200 så fort jag stannar, visst startar jag fläkten går den ner igen men jag tycker att den överhettar väldigt lätt och snabbt. Igensatt kylare, termostat eller vattenpump? Har en ny Flow Cooler högvolyms liggande så den skall i. Restriktorbrickan finns och är rätt monterad. Styrningen är ju som den är, finns det en bra uppgradering förutom kuggstång som gör styrningen lite bättre? Har i många år kört med några billiga headers ( Coyote tror jag) läcker mest tycker jag och jag upplevde egentligen ingen skillnad vad jag minns mot original gjutjärn så de skall på igen.med den milda effekten jag har borde det inte göra någon stor skillnad tycker jag? Erfarenheter kring headers kontra original? Kör med Koni Classics runt om, grövre krängare och jag tror framfjädrar 620lbs?Är väldigt nöjd med väghållningen men vill ha nya fjädrar bak också. Tänker att Mid-eye 4 1/2 blad skulle bli bra och rätt höjd? Åker med 15" Shelby Mags och 245/60 bak. Tänker gå upp till 16" och bra europeiska däck istället för tjugo år gamla Firestone som är som såpa när det är vått. Någon som rekommendera en bra hjuluppsättning med däckdimension som fyller ut husen och. Är barnsligt förtjust i Vintage Wheel Works V50 och V60. Kan man köpa dessa från någon i Sverige. Tackar på förhand för tips och tricks! Magnus
×
×
  • Create New...