Jump to content

busse

Medlemmar
  • Inlägg

    47
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Senaste Profilbesöken

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

busse's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

0

Omdömespoäng

  1. Vi funderar på att sätta bälten bak i Mustangen för att kunna ha ungarna fastspännda under färd, midjeälten är ju säkert bättre än ingen om olyckan skulle vara framme. Nån som har tips på om man kan montera och i sånt fall var man skall fästa bältena? Har hört att man inte bara skall bulta fast dom hur som helst för att bälten kan få motsatt effekt vid en krock och dras år som en snara runt en. Nästa fråga är var man hittar bälten i rätt färg inredningen i mussen är en ponyinredningen i guldgrönaktig och vit färg, bilen är lackad i Honey gold men jag hittar inget om vad färgen på inredningen kallas. Orginalbältena fram är beige, grönaktiga som matchar inredningen. Nån som har tips på detta med bälten bak
  2. Japp klämman på bilden, finns den att köpa lös nånstans på närmare håll än USA eller har nån en över?
  3. En 65:a ht, 289, 2-portsförgasare orginal Fomoco.
  4. Nån som vet var man hittar clipset som håller fast staget från gaspedalen i förgasaren? Det är ett clips med en "plåt" med hål i på var sin sida om armen som sitter på spjällaxeln och som sen knäpps fast på staget, vilket gör att staget inte kan röra sig i sidled. Nån som var eller vet var man kan köpa såna clips, eller vad det korrekta namnet är så man kan söka?
  5. Skall tanken vara lackad i bagaget på en Mustang 66:a? På tjejens 65:a Mustang är den inte det men en kompis undrar då han skall fixa till bagaget i en 66:a Mustang till orginalskick.
  6. Tack för tipset, det var precis detta jag undrade över.
  7. Årsmodell 65, dörren är redan loss och ligger i källaren där det är varmt och skönt mot i kall garaget. Den är uppmärkt så gott det går för att fa tillbaka den på rätt ställe. Tänkte mest på detta med att få dit fjädern till dörrstopparen vid ihop monteringen. Man åker väl hur som helst att ta loss själva gångjärnet från karossen för att kunna slå ut sprintarna som behöver bytas.
  8. Nån som har tips på att renovera nedre dörrgångjärnet, det verkar ju vara bra kraft i fjädern till dörrstopparen i det nedre gångjärnet, hur får man enklast ihop det hela? Tänker då främs på fjädern. Gångjärnet sitter ihop änn så länge men är bra glappt men jag har en renoveringssats. Frågar innan jag tagit isär gångjärnet om nån kan tänkas ha lite tips på renovering.
  9. Håller på i tjejens Mustang 65:a och skall byta vevmekanismen till sidorutan i förar dörren. Är det nåt spelciellt man skall tänka på, frågar nu innan jag börjar skruva.
  10. Kontrollventilen är haft isär och rengjord så gott det går och bytt alla grejer som ingår i repsatsen. En sak som jag kommer på är att det inte hugger om jag har bilen uppallad, samma sak om man rullar lite fortare. Huggen kommer då bilen står still och man vrider åt höger eller rullar sakta, alltså verkar det som att det har att göra med hur mycket belastning som det är på styrningen.
  11. Har testat att ha justermuttern både dragen i botten och väldigt mycket släppt. Då den är mycket släppt så får jag ingen servoverkan åt vänster helt igendragen så verkar den fungera ungefär som den gör då den är släppt 1/4 varv, huggen åt höger kommer. Dessa hugg är ju inte så faligt egentligen men irriterande och så undrar jag vad bilprovningen tycker om dom vid en besiktning. Då vi körde hem bilen så kunde den komma in i "självsvängning" vilket inte var kul på enkelfil men vajerräcken på bägge sidorna, men detta fenomen har inte synts till sen jag repade kontrollventilen och då var kontrollventilens justerskruv dragen i botten.
  12. Har läst den, hade du problem åt bägge hållen? För mig så "hugger" det bara åt höger. Servotuben skall vara bytt ganska nyligt och det finns kvitto och den ser ut ny i alla fall sen om den är hel är ju en annan sak. Funderar på om det kan vara så att det är snäckan som tjorvar och hugger?
  13. Har haft isär det hela i dag men ingen skillnad, tog bort den "extra brickan" i kontrollventilen. Bytte hjälpstyrarmen och bronsbussingen, kulan och kontrollventilen är repad sen tidiigare men problemet kvarstår. Då man styr åt höger och bilen står stilla eller att den rullar väldigt sakta så "hugger" den ett par gånger, åt vänster går den den jämt och fint men inte åt höger. Testade även att "släppa" på snäckan men det gjorde ingen skillnad.
  14. Hur fungerar kontrollventilen till servon på en 65:a? Jag förstår principen att man flyttar sliden och leder om oljan på då det sättet, men vad gör de två små fjäderbelastade "sliderna" dom som sitter på var sin sida på kontrollventilen? Misstänker att dom har nån dämpande funktion för att få mjukare funktion på ventilen. Orsaken till att jag frågar är att jag hade isär kontrollventilen och bytte det som ingick i en repsats då bilen var nyköpt i juni och då upptäckte jag att det var två brickor mot fjädern på den ena av "små sliderna" medans det bara var en bricka på andra sidan. På alla sprängskisser är det ju bara en bricka mot fjädern, vad tror ni skall jag ta bort eller låta den extra brickan vara kvar? Skall byta bronsbussningen på bilen så allt skall ju isär då och då är det ju lämpligt att ta bort bricka om den skall bort. Narturligtvis är det dubbla brickor på "insidan" mot centerliken. Felet i styrningen som den är nu att den vill "hugga" åt höger men det kan ju ha att göra med en nött bronsbussning. Skall även byta hjälpstyrarmen som är smådålig för att se om den har nåt med saken att göra. Nån som har nåt tips?
  15. Skulle beställa lite delar till tjejens Mustang och råkade då göra ett misstag att skicka iväg beställningen utan att få reda på vad frakten kommer att bli? Trodde att det var ett steg till i betalningen där frakten skulle räkas ut men det var det inte. Det är små grejer som jag beställt, en hjälpstyrarm, en bronsbussing till kontrollventilen, ett kylarlock, säkringskit, fönstervevsmekanismen, dörrstoppen och givaren till tankmätaren. Nån som har koll på vad frakten kan tänkas bli? Har försökt maila CJ Ponyparts för att se vad dom säger. Nån som beställt där ifrån och vet mer?
×
×
  • Create New...