Jump to content

Dodde

Medlemmar
  • Inlägg

    16
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Dodde

  1. Hej Har en mustang gt -96 coupe som handbromsen strular på. Det började förra våren då jag fick anmärkning på besiktningen om otillräklig bromsverkan på handbromsen. Smörjde och värmde oken utan resultat, lämnade in den på verkstad som sa att det var wiren. Verkstaden bytte den och sedan var jag och besiktade och blev inte godkänd, så körde tillbaka till verkstaden som skyllde på att wiren var trasig och beställde en ny och bytte. Då gick den igenom besiktningen men dagen efter var handbromsen värdelös igen. Jag körde med bilen över sommaren och försökte fixa problemet under tiden då med nya belägg och smörjda ok och wirerar. Men fick det aldrig att funka, verkstaden tittade på det igen och sa att det var oken som kärvade. sen fick bilen stå i garage över vintern. Besiktade bilen igår och handbromsen tog bara 5%. Drar jag nu i handbromsen och sedan lägger jag ur handbromsen vill inte armarna på okena gå tillbaka, så handbromsen ligger på lite grann. Men nu idag har jag hängt av wiren från oken och då löper armen på oken fint tillbaka till utgångsläget. Wiren verkar gå tungt när jag drar i den? har tagit bort mitt konsollen innut i bilen men kan inte se något fel på själva spaken. Kan någon hjälpa mig lösa detta?
  2. Har nu hittat felet, tog ur stereon och då gick inte säkringen. Tidigare ägare hade tagit tjuv ström från stereon till en kabel som bara var av klippt inne i kupen som låg mot karossen. Så enkelt var det, kortis bakom stereon.
  3. När jag bara har tändningen på och försöker slå på stereon så händer ingenting, stereon startar inte heller. Men om jag däremot startar bilen så går säkringen, vet inte ifall stereon är avslagen eller påslagen då den är helt död, ingen display eller ljud. vilka mer saker går på samma säkring som stereon? någon som vet? vet inte nummeret på den men en 15A i mitten av säkrings dosan. Allt på bilen fungerar i övrigt.
  4. Hej Har en mustang gt -96 manuell som stereon har dött på, har kollat säkringarna och det är en 15A som har gått, men när jag byter den och startar bilen så går den direkt igen. Är min stereo kapput? eller har jag en kortis någonstans? Tacksam för svar / Per
  5. Jajjemänn biltema hade vad jag behövde, lånade en likadan av min farbror så det löste sig. Tack för hjälpen
  6. Hej, jag har skruvat med bromsarna bak, men nu kan jag inte få tillbaka kolven in oket? Jag öppnar luft nippeln och klämmer ihop den med en polygrip men orkar inte trycka in kolven? Kan det vara så att när jag råkat trycka på bromspedalen så har kolven åkt ut och hamnat i fel läge? Hur skall den stå? Kolven är helt stum även när nippeln är öppen? Någon som har en sprängskiss kanske? Mustang GT -96 Tack på förhand /Per
  7. Passar det eller måste man göra om motorfästen mm? nån som har koll? är det samma växellåda? Kabelhärvan är kanske annorlunda? Tacksam för alla svar
  8. Hej Funderar på att sänka min mustang 1.5tum men vågar jag det utan att byta ut dämparna? dämparna kommer vell att ta stryk eftersom de aldrig får gå till max läge? Vill inte ställa mig och göra om samma jobb om 6 månader pga att dämparna pajat. hur hittar jag dämpare som passar ihop med de nya fjädrarna? rätt hård het och verkningslängd?
  9. den dekalen hittar du nog hos www.dekaltrim.nu dom har välldigt mycket dekaler så ge inte upp om du inte hittar den på en gång. lycka till
  10. Hej allihopa! Per heter jag och är 19år, jag blev vell biltokig nångång vid 14års åldern och fastnade rätt fort för gammla v8:or kom rätt fort på att det va roligare med bottendrag och v8:a muller än turbo och pysande dumpventil. Nyss skaffat min första mustang, tyvär så sa plånboken nej när jag igentligen ville ha en fastback -67:a men är hel nöjd med den här också. Att åka brett på bana är ju det roligaste som finns så den här bilen känns perfekt för det ändamålet. kön: Man 19år Yrke: Mackanställd Bilar: Mustang GT -96 volvo245:a -82 Fritid:Flickvännen, skruva bilar, motivlack. få höra nu? finns de nå fler yngre grabbar som fastnat för bilar som det inte står volvo på?
  11. japp då var det grejat fick kapa lite för att få det att passa, det va ganska dålig passform på lyktorna dock (från realcar.se) men nu sitter dem där, bytte även ut plast klämmorna mot muttrar, blev lättare att justera och montera/demontera då. tack för tips
  12. Tack De verkar som att jag va på rätt spår ändå. Får prova i helgen. Var rädd för att dra sönder plast mutrarna sist men i sådanafall får man vell byta ut dem mot vanliga mutrar.
  13. Hej har en mustang gt -96:a och nu sitter jag här med nya lysen men hur får jag bort orginal? Har tagit bort blinkers men hur tar jag bort huvudlyktan? Vad jag kan se finns det 3st pinnar (gängade) som går ut på baksidan från lyktan och det varkar vara både för att sätta fast den samt justera lyktorna. MEN är ju ett hellvette att komma åt och ens vrida på de plast "mutrar" som sitter på pinnarna utan att förstöra dem. på nån av de tre så roterar även pinnen? Är jag ute och cyklar eller är det så illa att jag måste ta bort hela fronten? Tack på förhand!
  14. nån som vet vart man får tag i kromade blinkerslampor?
  15. Okej Tack för era råd, jag har nu prov kört en v8:a och måste säga att jag är fast. Det blir helt klart en GT, inget slår ljudet. Tack för erbjudandet men tyvär går inte gröna bilar hem hos mig smaken är olika. Även om 99-04 mustang är snyggare så är det ju faktist så att för mig är det viktigaste att den är rolig att ratta.
  16. Hej Nu är det så att jag ska innförskaffa mig en ny bil. Men valet står mellan två mustanger. 1994-1998 GT 215hk 390nm ELLER 1999-2004 V6:a 190hk ?nm Någon som kört båda dessa modeller? Hur är skillnaden i effekt? Jag är som ett litet barn då det gäller bilar så det leks en hel del. Så effekten är viktig och nån trimmning av v6or ser jag som ganska meningslös. Vilka fler skillnader är det på bilarna? Kommer provköra båda modellerna innan köp självklart men kan ni hjälpa mig få en uppfattning redan nu om vad v6:an duger till? Släpper den lätt på tort? saknar man ljudet från v8:an eller glömmer man bort det eftersom den är så snygg? Alla råd är välkommna.
×
×
  • Create New...