Jump to content

hasco

Medlemmar
  • Inlägg

    20
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Inlägg postat av hasco

  1. Dom topparna har jag inte provat men skulle vilja :twisted:

    Hade jag haft så mycket godis liggande så hade jag ställt mig under tallarna o meckat:P

  2. Tack för svaren!

    Lars....det finns två små "väggar" på varje sida om området där vipparm ligger mot skaft, det är alltså guidningen!?

    Jag ska alltså skruva ner muttern till botten och då är det väl viktigt att det ändå finns något slags spel? för annars är det väl risk för att ventilen blir bränd? i så fall är det ju viktigt att gängan på pinnbulten från toppen är av rätt längd.

    Jag måste i verje fall gänga ner pinnbulten för treans insugsvipparm och det gör jag med två stycken muttrar som låses mor varann?

    Mvh:Esa

    Ps, det var ca 15 år sen jag mekade V8 :)

    Har du hydraliska lyftare så skall du absolut inte ha något spel.

  3. Ford´s motorer i marinutförande går under benämningen Mercrusier. Jag har skruvat på 2st Fordmarin, en 351W och en 460 och de var väldigt lika bilmotorerna. Avgas, förgasare + tänddelar skiljde, samt naturligtvis övergången mot drevet.

    Ford i marinutförande går under namnet omc

    Gm i marinutförande går under namnet Mercrusier=penta 8)

  4. Det bästa är givetvis att allt är optimalt från början,men nu är det inte så alltid av olika anledningar.Sitter det nu en för vass kam i motorn och man inte har lust,ork,mm.så hjälper dessa lyftare. Kapa lyftet?Ja det är ju det som är meningen på låga varv. Över 3000 varv fungerar dom som vilka lyftare som helst.Gamla grejer javisst men dom fungerar :lol:

  5. Jag skall göra ett försök att förklara.

    Jag kör själv med dom lyftarna.Tanken med dessa är att dom pumpar inte upp sig lika mycket som standard lyftare på låga varv.,vilket i sin tur gör att man kan använda sig utav en vassare kam än med standard lyftare.

    Med en standard kam är det ingen större vits att använda sig utav dessa.

    Visst låter dom på tomgång.

    Slutsats Rhodal med vass kam=Lungnare tomgång bättre lågvarvsegenskaper.

  6. Storlek 70 på en 600 inte konstigt stiften blir svarta det är alldeles för mycket.

    Om man skall bestycka förgasarn på känn ,utgå ifrån orginal bestyckningen kolla om den går bra på jämn landsvägsfart utan ryckningar kör i så fall på den bestyckningen,Känner du att den rycker vid jämn fart öka max 2 storlekar den skall inte behöva mer.

    om den stönar vid pådrag kan du öka accmunstyckena ganska rejält ev

    även större pump(ar)

  7. Det är svårt att råda dig att köra motorn lite till när jag inte vet hur det låter.Är lyftarna gamla och slitna kan dom ochså låta i början om motorn stått still ett tag dom tappar trycket. Så via tangenterna blir rådet att lyft ventilkåporna.ta ett spärrskaft med passande hylsa direkt på vevaxeln,du ser bulten om du tittar in vid svängningddämparen,lite onödigt kanske att plocka ut stiften.det går bra ändå, lite tyngre bara. vrid runt motorn titta på vipporna så borde du se om det blivit ngt fel.

  8. Hejsan.Det blir ett kraftigt tickande innan lyftarna har fått upp trycket fösta gången (som en gammal ford sierra)men skall gå över ganska snart.en halv minut på sin höjd.

    men jag vet inte om du bytt dom ochså?om du bara har bytt topp packningar så skall det inte låta.

×
×
  • Create New...