Jump to content

hasco

Medlemmar
  • Inlägg

    20
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av hasco

  1. hasco

    351C

    Dom topparna har jag inte provat men skulle vilja Hade jag haft så mycket godis liggande så hade jag ställt mig under tallarna o meckat:P
  2. Har du hydraliska lyftare så skall du absolut inte ha något spel.
  3. summit racing brukar jag handla.ca 210 dollar kostar den.32-246-4 heter kammen.Det är många som säger att dom topparna är för stora,jag tycker dom är välldigt trevliga jämfört med dom små 2v topparna. men en turbin med hyfsat stall är ett måste om skall få riv i maskinen. www.summitracing.com
  4. Jag skulle sätta i en kam ifrån comp cams som heter xe 274 samt byta utväxlingen till 3,50.Det blir en pigg maskin med rimliga medel. Givet att allt övrigt är i bra skick. Och är topparna ifrån 1970 så är det closed champer vilket är+++
  5. Ford´s motorer i marinutförande går under benämningen Mercrusier. Jag har skruvat på 2st Fordmarin, en 351W och en 460 och de var väldigt lika bilmotorerna. Avgas, förgasare + tänddelar skiljde, samt naturligtvis övergången mot drevet. Ford i marinutförande går under namnet omc Gm i marinutförande går under namnet Mercrusier=penta
  6. Ja man kan ju skylla på att bakbromsen tar för bra Eller så inser man fakta,att det är för lite pulver i maskinen
  7. Jag har länge undrat vad det beror på.Frugan har en Buick med en 401 och en holly 600 vacum och den brölar som....... Men Mach1 med holly 750dp som är ngt vässad hörs inget förgasarljud alls.
  8. Då skall jag nog klara av det. Jag tackar så mycket för all info.
  9. OK du tror att det räcker att lossa tråget,jag blev lite orolig att man fick skruva ner halva lådan för att komma åt
  10. Jag har n c6 där kickdownen har slutat fungera. Har konstateratt att armen som sitter på lådan som vajern är kopplad till är helt slapp går att dra ut och in hur som helst,antar att det är något inne i lådan som har lossnat.Är det någon som har efarenhet av detta?
  11. Det bästa är givetvis att allt är optimalt från början,men nu är det inte så alltid av olika anledningar.Sitter det nu en för vass kam i motorn och man inte har lust,ork,mm.så hjälper dessa lyftare. Kapa lyftet?Ja det är ju det som är meningen på låga varv. Över 3000 varv fungerar dom som vilka lyftare som helst.Gamla grejer javisst men dom fungerar
  12. Jag skall göra ett försök att förklara. Jag kör själv med dom lyftarna.Tanken med dessa är att dom pumpar inte upp sig lika mycket som standard lyftare på låga varv.,vilket i sin tur gör att man kan använda sig utav en vassare kam än med standard lyftare. Med en standard kam är det ingen större vits att använda sig utav dessa. Visst låter dom på tomgång. Slutsats Rhodal med vass kam=Lungnare tomgång bättre lågvarvsegenskaper.
  13. Du nämner inget om tomgången är den ok?
  14. Storlek 70 på en 600 inte konstigt stiften blir svarta det är alldeles för mycket. Om man skall bestycka förgasarn på känn ,utgå ifrån orginal bestyckningen kolla om den går bra på jämn landsvägsfart utan ryckningar kör i så fall på den bestyckningen,Känner du att den rycker vid jämn fart öka max 2 storlekar den skall inte behöva mer. om den stönar vid pådrag kan du öka accmunstyckena ganska rejält ev även större pump(ar)
  15. Hejsan Jag hade valt följande om man skall behålla orginal turbin samt utväxling. En kam ifrån comp cams xe268 Ett edelbrock performer insug En 600 cfm förgasare ev ett par hedders. Kanske inte fullt 350hk men väl 300+ är min uppskattning.
  16. Hejsan Att den skjuter ur förgasaren vid belastning kan bero på för lite soppa titta över bestyckningen så den är lämplig.
  17. Det är svårt att råda dig att köra motorn lite till när jag inte vet hur det låter.Är lyftarna gamla och slitna kan dom ochså låta i början om motorn stått still ett tag dom tappar trycket. Så via tangenterna blir rådet att lyft ventilkåporna.ta ett spärrskaft med passande hylsa direkt på vevaxeln,du ser bulten om du tittar in vid svängningddämparen,lite onödigt kanske att plocka ut stiften.det går bra ändå, lite tyngre bara. vrid runt motorn titta på vipporna så borde du se om det blivit ngt fel.
  18. Jag hade lyft på ventilkåporna kört runt motorn för hand.Då bör du se vad som felar. Hur länge var motorn igång?
  19. Hejsan.Det blir ett kraftigt tickande innan lyftarna har fått upp trycket fösta gången (som en gammal ford sierra)men skall gå över ganska snart.en halv minut på sin höjd. men jag vet inte om du bytt dom ochså?om du bara har bytt topp packningar så skall det inte låta.
×
×
  • Create New...