Jump to content

orås cmc 2332

Medlemmar
  • Inlägg

    14
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av orås cmc 2332

  1. På min 66:a ämnar jag taga bort kompressorn till AC:n, men den rem som driver går runt en annan grej som jag inte vet vad är. Så frågan är om jag måste ha den kvar eller jag kan ta bort även den ? Verkar som den tar in luft och för in det någonstans, bif. bild. Det finns så mycket duktigt folk på detta bra forum så det finns säkert många som vet.
  2. Här kommer en bild på " burken "
  3. Funderar på att ta bort AC kompressorn då jag inte andvänder den på min 66:a Nu har jag sett att den rem som driver kompressorn går om något som jag inte vet vad är, det är en rund burk som tydligen tar in luft och för den någonstans bak i motorn. Kan man ta bort denna burk också eller den måste vara kvar ?
  4. Tack för tipset, det har hjälpt. Låter bara lite simpelt att det endast fattades lite olja, för jag hade ju kollat oljenivån innan och den stod på normal nivå, men efter jag slog på en halv liter har det funkat normalt Tacksam !
  5. Har en 66:a med C4 låda. Vid kall motor/automatlåda om jag lägger in back eller drive händer inget, vid ökat gaspådrag (utan att behöva rusa motorn ) hoppar den in i drivläge med ett litet ryck därefter går den helt normalt tills jag ändrar på väljaren då kan det komma igen men den kan också gå normalt. Har aldrig märkt felet vid normal arbetstemp. Har märkt att det finns mycket duktigt folk på forumet så det är säkert någon som kan råda mig.
  6. Jag har haft samma fel på min 66 :a i dag, där var felet i kontakterna som sitter på växelväljaren Den är lätt att byta, men jag hade ingen ny tillhands så jag öppnade brytaren och gjorde ren oxiderade kontakter som blev helt blanka igen och nu funkar det . Men pricis som det skrevs tidigare får man justera in den igen efter man har haft den loss, men det gör man enklast med en testlampa.
  7. Har nu efterdragit bultar till insuget, och för tillfället har den slutat att taga vatten. Hoppas det håller sig där, men har vatten med ett tag till för att se om det håller.
  8. Har en 66:a med en 302 motor som för 3 år sedan helrenoverats. Vattennivån i kylaren har hela tiden varit konstant, men för ett tag sedan märkte jag att vattennivån var låg fyllde på c.a 1- 1 1/2 liter har sedan kört c:a 15 mil och fick då fylla på 3 liter vatten igen. Har nu vid kontroll märkt att det kommer vattenånga ur bägge avgasrören, och om den står och går på tomgång blir det små pölar bak. Det märks inget speciellt på gången på motorn. I min värld lutar det åt skadad insugningspackning kan det vara rätt att börja där ?
  9. Om det nu är givaren som är def. så har jag öppnat min i botten och inne i den sitter en fjäder som oftast är för dåligt spänd, efter att spänt fjädern så funkar det igen
  10. Min kunskap är begränsad på detta område men om det varit spänningsregulatorn så skulle problemet väl varit på fler av instrumenten, de andra fungerar normalt, frånsett tankmätaren som fort går mot tom, men det är kanske andra orsaker
  11. PÅ min 66:a med 289 motor, får jag inte upp temperaturen mer än 2 mm över C . har bytat termostat 2 ggr samma fel kvarstår, har även kopplat in en elektrisk tempgivare för att se så instrumentet visar ok. och det gör det tydligen för temperaturen går inte upp mer än till 65-70 grader. Någon som känner till vad det kan bero på.
  12. Hej , det kan du säkert, men jag skall försöka få av den först, när jag känner mig redo att ge mig på det.
  13. Har en cab 66:a som det sitter en ny svart cab på, men vill gärna byta till en vit. Är det något som man kan själv kan utföra med normal händighet ? eller du som har gjort ett byte avråder.
×
×
  • Create New...