Jump to content

71Baker

Medlemmar
  • Inlägg

    7
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

71Baker's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

0

Omdömespoäng

  1. Det är inte hur skarp bilden är , utan hur 'snabb' den är , eller hur snabbt den kan uppdatera , som styr hur mjuka svepande rörelser blir. I början hade LCD problem för att Plasma var snabbare , och de första LCD som kom med 'prediction' (det som kallas tex Motion Plus hos Samsung) funkade sådär , en processor i tv'n 'gissade' hur bilden skulle se ut , det kunde innebära att man såg skuggor o annat i bilden om den 'bytte' scen ofta. Hade även problem med smala vertikala linjer , Sagan om ringen , 3'an med ryttarna som håller spjut vertikalt i slutet , ser kass ut på polarens 1'a generations Samsung. Spjuten 'blixtrar' och blir dubbla/försvinner... Nu funkar det mkt bättre. Dock kan det ta lite tid att vänja sig vid bilden. I början kändes det som att man tittade på en dokumentär eller nåt , kliniskt rent typ... svårt att förklara. Sen att LCD käns lika varma , kanske för att Plasman har fläkt och LCD'n inte ? Plasma drar ju , eller drog iaf. mer ström. Vet inte hur det är idag. Känns dock som att Plasman håller på att ersättas med LED.
  2. Ser grymt bra ut !! Hoppas att jag kommer upp i 5% av detta om en 10-20 år
  3. 71Baker

    Finbesök

    Clarksson i Top Gear verkar inte gilla den , eller , svårt att säga , enligt honom så funkar den aldrig mer än några minuter i taget ? Dock , MYCKET snygg att titta på , drömvinst = en GT att ha som bilspels-simulator
  4. Jag har en likadan som samsungen i den ena av länkarna , fast 40tummare. Helnöjd med den. Mycket viktigt dock är , ta inte råd av någon annan , det kan vara väldigt subjektivt vilken du tycker är bäst. Åkt ut och kolla på tvn , och fråga om du kan få se både vanlig DVD , TV och olika HD-Material , antar att du (som jag) har en massa gamla DVD/andra filmer , då kan det vara bra om det ser bra ut fortfarande. Det skiljer en hel del på hur bra tv'n kan få en sämre signal att se bra ut. Hd-bild är ju rent upplösningsmässigt i princip samma , men där gäller det att se hur bra 'fart' det är i tv'n , jag tyckte att 100Hz är nys i en LCD , men när man vant sig vid att det bitvis kan kännas som en dokumentär i filmer o så.. hooked. Som sagt , det viktigaste är att DU tycker att det är bra efter att ha tittat på den. Skulle inte rekommendera någon att köpa utan att ha sett tv'n igång , och helst med flera olika källor.
  5. 71Baker

    Nyregistrerad

    Haha , tjena Mats. Jo , vem vet , kanske blir riktigt blodad tand nu. Jag måste fixa nåt bra mekställe dock. Har ju bara en timme ljus när jag kommer hem från jobb... Tack för länken iaf. Ah , såg på din länk att du hade bild på motorn , bra att ha som referens var saker SKA sitta när de inte hänger lite halvlöst i plattjärn.
  6. 71Baker

    Nyregistrerad

    Tackar Pelle , och tack för svaret du också Nenne. Jag ska söka runt lite till , sen gör jag nog en allmän post om sakerna jag undrar över.
  7. 71Baker

    Nyregistrerad

    Hejsan alla. Tänkte bara slänga in en liten hälsning , och ställa några snabba frågor. Jag har för drygt 2 veckor sedan blivit med jänkare. En gammal barndomsdröm som jag blev tvungen att uppfylla. Har inte jättestora kunskaper om hur allt fungerar , men man kan ju hitta väldigt mycket på nätet som tur är. Nu har jag visserligen inte köpt en Mustang egentligen, men motor och växellåda i min Ford F100 ska komma från en Mustang. Är det ok att ställa frågor om motor och växellåda ändå? Jag har läst en del trådar om Vevhusventilation och PCV-ventiler osv. Är 'kutymen' här att man skriver vidare i redan gjorda trådar , eller gör en egen. Jag vill ställa lite frågor om hur jag vet vilken PCV-ventil jag ska ha till min motor , och var jag kan köpa den. Bilen är som sagt en Ford F100 1966 , har en Ford 289'a som ska ha suttit i en Mustang , var original en 225hk fyrportare. Nu sitter det ett Edelbrockinsug och en Holley 1850 på. Det är det enda som är gjort med motorn (vad jag vet). Nåja , jag väntar med att ställa fler frågor osv tills jag har fått lite svar , begränsar 'skadan' så att säga om jag är out of line. /B
×
×
  • Create New...