Jump to content

Guztav

Medlemmar
  • Inlägg

    94
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Guztav

  1. Baklyktorna på 2013 tycker jag är rätt snygga och skulle gärna ha dessa på min 2010. Kör man okonverterade lyktor USA style med dom stegrande blinkningarna etc så funkar allt plug and play enligt filmen nedan. Men hur blir det om man har EU-lyktor? Nån som testat?
  2. Det som inte är stulet kommer åter! Nyckeln är alltså efter många om och men upphittad i en vinterjacka! Men nej, när jag testade med den andra "okodade" nyckeln så blinkade ingen lampa, den ville bara inte starta. På vilket sätt skulle du kunna ordna ett sånt problem CMC-49? Jag funderar på att låta koda reservnyckeln så den blir användbar, någon som har koll på kostnaden för det hos Ford?
  3. Tjollahopp! Skulle ta fram Mustangen idag men det slutade med en vild jakt på att hitta nyckeln till den. Efter timmar av letande och ca 15 mil bilkörning för att leta på olika ställen så hittar vi den inte. Jag hade dock en reservnyckel som kunde öppna dörren och vrida om tändningslåset men bilen går inte igång. Hur gör jag nu? Går det att beställa en ny nyckel av Ford utan att ta bilen till dom? Den står nu i skogen ca 7 mil bort :-/
  4. Ringde till firman igen, och fick prata med en annan herre. Han skulle skicka splittern för 875:-, och det är väl mer acceptabelt, så så fick det bli. Men, varför skulle den förste ha 2-3000? hmm.... Åja, nu löste det ju sig hyffsat iaf. Kan förresten även säga att det är en Boss splitter som dom eg tar 8820:- för men som dom säljer ut för 999:-.
  5. Ja, fråga inte mig. Jag tycker också det låter knäppt.
  6. Jag gjorde ett impulsköp på en frontsplitter från en känd svensk Mustangfirma som hade rea. Däremot så var dom inte så hjälpsamma när det gällde att skicka den på ett vettigt sätt till mig, det skulle kosta 2-3000:-. Jag föreslog att skicka den med bussgods men det gick inte för sig eftersom dom då var tvungen att ta den till ett bussgodsombud. Iaf så undrar jag om någon vänlig själ som är kring Stockholmstrakten skulle ha vägarna förbi och som skulle kunna ta frontsplittern från firman och till ett bussgodsombud och skicka den till mig. Eller ännu bättre, ifall någon via tex jobbet skulle råka köra Stockholm - Norrland och har plats för en splitter. Jag vet att det är ett longshot men prova kan man ju :-)
  7. Jag lossade bara där dom nya skulle anslutas. Fr500S dämparna... Gick rätt smärtfritt.
  8. Har varit under igen och försökt kolla. Skruvat loss dämparna på bägge sidor men jag hittar inte riktigt åt klonket. Det enda jag kan framställa är genom att dra pinnbultarna som håller hjulet in och ut, där glappar det. Men jag gissar att det ska göra så? Eller? Spelar ingen roll om jag drar åt dom eller inte, det glappar ändå in och ut.
  9. Nja, jag har försökt vara under bilen, rycka i hjulet samtidigt som jag ska känna och se, men det är lite klurigt när man inte haft hjälp. Tycker mig höra att det kommer uppifrån stötdämparfästet. Är det ett vanligt problem? Hur ser det ut, sprängskisser?
  10. Hejsan! Har under sommaren slitit ut någon bussning i bakvagnen så det klonkar sådär otrevligt när man kör i gropar etc. När jag är under bilen och rycker i bakhjulet så låter det som att det kommer uppifrån där stötdämparen är monterad längst upp, men det är lite svårt att se. Har någon erfarenheter av detta, finns det sprängskisser att kika på? Finns det tex vissa bussningar som ryker fortare än andra? Om det nu är en bussning... 2010 GT med 6000 mil på mätaren iaf...
  11. Att få den godkänd genom besiktningen är ju inga problem, en cykeldator för hastighet och en ny tuta från typ biltema blir en billig lösning som är godkänd. Men jag hade också varit skeptisk. Men, det kan ju vara ett enkelt "repobjekt" som kan bli fin. Kolla Carfax!
  12. Stämde jättebra, lamphållaren satt där den skulle, det var bara lamporna som var bortplockade så det blev ju en jättesnygg lösning på positionsljus utan dessa skräpiga led-lyktor!
  13. Ahaa, så det sitter alltså en lampa i den oreanga från början? Då blir det ju enkelt, hoppas dom bara plockat glödlamporna när den eu-konverterades och inte förstörde elen. Måste utforskas!
  14. Ska byta ut mina trista oreanga reflexer på kofångaren fram till klara glas samt använda dom som positionslykta så slipper jag ha mina tråkiga ledlampor i framdelen som skämmer. Har af beställt och fått hem dom nya lyktorna som passar 2010 och uppåt men vad är det för lampa jag ska ha? Såhär ser fästet ut.
  15. Man SKA använda avfettning enligt den firman jag lämnat in bilen hos. Duschar alltid mina bilar med avfettning innan jag tvättar dom. Oftast kör jag bara avfettning plus högtrycken och det blir oftast mycket bra resultat, sällan jag använder svamp faktiskt...
  16. Jag är lite sugen på att skaffa lustgas. Fundera på ZEX kompletta kit som verkar vettigt. http://www.zex.com/zx/05-10-ford-mustang-gt-nitrous-system.html Min bil har öppet luftfilter och tune från Brenspeed och jag är lite fundersam över om jag kan köra lustgas tillsammans med det eller inte. Enligt Brenspeed så måste jag köpa lustgaskitet från dom så dom kan ändra min tune. Men enligt Zexs kundservice så behöver jag inte ändra min nuvarane Brenspeed tune. Vem ska jag tro på, båda vill ju förstås sälja? Nackdelen med att köpa från Brenspeed är att dom vägrar sänka värdet på paketet vilket ger hög moms och tullavgift. Vad tror ni? Någon som kör med lustgas?
  17. Tar era olja? Min är otroligt tät och behåller nivån fruktansvärt bra. Har inte behövt fylla på något nån gång, den har haft nivån i överkanten hela tiden. Ska snart byta olja för andra gången under min tid.
  18. Hur kan man ta reda på om man har M10 konvertering? Min bil byggdes om till EU innan den nådde mig så jag vet inte hur dom löst det hela. För jag antar att M10 är någon slags omvandlare så ljusen gör som EU vill?
  19. Vart kan man köpa reservdelar till våra mustanger? Har Ford återförsäljare så dom kan ta hem? Jag skulle behöva ny plast till konsolen mellan stolarna som har blivit lite ful.
  20. Hände något idag som gjorde mig nervös för en stund. Jag startade mussen för dagen, backade ut ur carporten och körde runt huset och stängde av den. Stod där bara för en väldigt kort tid (ca30-60 sek) och när jag vred på nyckeln igen så bluddrade den nå fruktansvärt, gick ojämnt och dog. Försökte igen, med lite gas, men den bara dog. Lät som den gick på någon enstaka cylinder bara. Testade starta igen, bluddrade, hackade dog. Försökte ytterligare nån gång innan jag stampade full gas och testade. Den varvade tillslut ovilligt 2-3000 bluddrande varv innan det började explodera och svart rök kom från avgassystemet, och alla cylindrar kom igång igen. Fick stå på tomgång ett tag, när jag sen körde iväg så tvärgick den dåligt vid gaspådrag men sen har den varit som vanligt. Första gången detta hänt mig, har det hänt någon annan? Vad beror det på?
  21. Ja detklart det där funkar ju! Snyggt med text. Men jag skulle nog inte vilja lägga dom pengarna på utséendet på oken. Tror att jag la ut ca 20:- för en pensel och tog lite överbliven färg till mina. Besiktningen bryr sig nog föga om hur oken ser ut, bara bromsarna fungerar, vilket är knappt på en mustang tyvärr :-p
  22. Kan också vara intresserad om premien blir lägre men håller samma, eller bättre klass än det jag har idag, Ford försäkring.
  23. Tack så mycket! :-) Ja dom har jag målat. Många påstår att man måste ha speciell bromsoks färg för att klara värmen, men jag kör med vanliga Hammerite. Har funkat i många år på min andra bil.
  24. Såhär blev iaf resultatet. Boyd Coddington Smoothie II. 20x10" med 275/35 bak och 8.5" med 255/35 fram.
×
×
  • Create New...