Jump to content

Chimera

Medlemmar
  • Inlägg

    55
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Chimera

  1. Tack, men mektipset från Grufmanbil gäller läckage fram. Dessa strutar har jag kollat. Alla mattor är torra förutom vänster bak. Mvh
  2. Jag har översvämning bakom förarsätet. Tips?
  3. Hade samma "problem" på min kärra. Tack för tipset!
  4. Hittade du felet, jag har samma problem (ej cab) dvs vatten bak, vänster sida. Fram är det torrt. Tips?!
  5. Den är duktigt krockad 2009 enligt Carfax USA. Är det någon har som har erfarenhet av att köpa smälld bil? Vad jag förstår kan den vara allt från OK till en helt annan bil med samma chassi och motor? Dvs årsmodell okänd...
  6. 2008 GT: Får man ut tempen på convetern via OBD eller måste man koppla in en tempgivare? Om så, hur gör man? /Kimmen
  7. Tjena, medan 71:an Mach 1 får lite kärlek i garaget i sommar, så tänkte jag skaffa ett subsitut. Ska kolla på en GT 2006 nästa torsdag. Tips på kontrollpunkter önskas! Snart är det gummibrännarsäsong igen... Tack på förhand! /Kimmen
  8. http://www.cranecams.com/product/cart.php?m=product_detail&p=24093
  9. Behöver byta kam då den är slut. Det finns en Crane 524421 hydralkam på blocket, är den lämplig till min 351C? Tack på förhand.
  10. Tack! Jag tolkar det som att förlänga hänkena inte är något bra lösning? Utan hellre köpa nya fjädrar/sveta på ett blad till på befintliga är bättre?
  11. Min Fastback 71 går för lågt bak. Bakaxeln sitter ovanför bladfjädrarna. Ska det vara så? Om jag vill höja den bak, kan jag flippa och sätt axeln under bladfjädrarna?
  12. Tack! visst går det att byta axeln med motorn på plats?
  13. Ok, blir till att lyfta insuget och plocka bort lyftarna och mäta om...
  14. Hm, från en glad amatör; är du säker på att den sitter fel? Skulle tro att du har den högt ställd. Vrid fördelaren motsols ett par cm, lägg stroben "från sidan" vid batterilådan (inte uppifrån) så är det lättare att se graderingen riktigt. Om det är otydliga markeringar på svängdämparen pga övermålning eller dyligt så ta en penna eller rits och dra ett sträck vid 15 grader. Vill absolut inte påstå att du kollar fel, men det kan vara svårt att se graderingen ibland. Vissa påstår att man kan montera fördelaren 180 grader fe (vet inte om det stämmer) med det skulle kunna vara "felet" även. Lycka till.
  15. OK, tack för råd Visst är kammen driven av kedja va? Det betyder väl inte steglös justering av kammen...? Mätte ventillyftet och fick knappa 7 mm på stötstången vilket indikerar orginalkammen (ska vara 6,7). Tyvärr var flera nockar historia, så det blir till att byta kamaxel.
  16. Kollade ventillyft ikväll. Kammen är tyvärr historia.
  17. Igår kväll körde jag ett automatiserat program för cylinderbalans, dvs kopplade in en makapär som sätter ut tändningen en cylinder i taget och beräknar effektbortfallet genom minskat varvtal på motorn. Någon som kan hjälpa mig att tolka resultatet (inte värdena utan orsaken till mätresultatet)? Har shiftat tändstift mellan cyl3 och cyl7 och kört testet igen utan nämnvärd ändring av resultatet. 351 C - ny förgasare, insug, tändsystem (ej tändstift). Komptest OK. /Kim
  18. Jag är nyfiken på vilken kam det sitter i min 351 c och om den är rätt installerad. Hur göra? Min plan är att sätta en klocka på vip-armen till ventilerna på en cylinder och kolla öppnings/stängningstider. Och lyfthöjd. det borde väl räcka att identifiera kammen med? Hur vet jag om den är kuggad rätt då? Ska den öppna och stänga symmetriskt? Hur drivs kammen i en 351 C? Kedja eller kugghjul? Förslag mottages
  19. Kollade kompet ikväll. Såg bra ut. Nu blir det till att skifta tändstift.
  20. Testade att rycka tändkabeln en efter en och lyssna om motorvarvet sjunk. Varvet sjunk på alla utom på cyl 7 & 8. Antar att det inte är normalt. ska prova att skifta tändstift och se om det blir någon skillnad. Ska kolla kompet även. Misstänker att det blir vibrationer om den inte går som den ska på två cylindrar. Kanhända att startsvårigheten kan bero på detta även, då det bra är ibland den är trög att kicka igång.
  21. Bra tips, på något sätt anar jag också att det är startmotorn som är inblandad. Om den "kör fast" så funkar det ofta att avbryta startförsöket och testa igen så går det oftast bra. Ställer jag tillbaka tändningen går motorn betydligt sämre. Ska prova att jorda om batteriet.
  22. Blev du något klokare på detta? Jag har samma problem...
  23. Nu står den på ca 15 grader på tomgång och 35 grader max.
  24. Motorn går bra, men jag upplever att startmotorn får kämpa onödigt hårt (orkar knappt dra runt). Är det så att om tändningen är högt ställd så kan motorn uppträda så?
  25. Kollade med startgas, och jag hade ett litet läckage. Nu har jag packat om enligt boken, och det är tätt och fint. (Ingen packning ovan aluplåten vilket var lite scary....) Momentdrag 20 lbs i rätt ordning.
×
×
  • Create New...