Jump to content

wadde

Medlemmar
  • Inlägg

    4
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av wadde

  1. Hej rolj. Jodå det var avgaser i kylsystemet, den blå vätskan blev grön. Vi har ju ett annat nyrenoverat block och köpt nya toppar i gjutjärn från VP- autoparts d.v.s ny motor och ändå... Skall nu sätta tryck på en cyl. i taget och kolla om det kommer bubblor i kylaren, om inte då vet jag inte. Enda som inte är bytt är insuget, men det verkar långsökt. M.v.h Wadde.
  2. Hej Rolj. Skall få detta testat den 7/8 2013 av en kompis på bilteknik i gävle. Har ställt kamvinkeln och tändning. Fördelaren var konv.till brytarlöst men var felmonterat så kamvinkeln(dwell) gick ej att ställa rätt, och iochmed detta hög förtändning när vacum var anslutet. efter at ha fixat detta (dwell 26gr) gick motorn 40 min på tomgang utan att koka!! Har ej provat på väg ännu. M.v.h Wadde.
  3. Hej har samma problem, jag har t.om Bytt block som vi har totalrenoverat, ny kamdrivning, nya toppar, dragit alla bultar föreskrivt moment (kollat med "olika skaft). Ändå kokar den. Det enda som vi inte har bytt är insugsröret. Det är monterat ett edelbrok med en 4p förgasare. Skall nu kolla om det är avgaser i kylvattnet. jag är förtvivlad. En dum fråga bara, skall topplocksbultarna ha brickor? fanns inga på gamla motor och inga följde med topplocksbultsatsen som vi köpte. se även mitt inlägg Ford som kokar (wadde)
  4. Hej jag är ny medlem på forumet och jag är chefskruvare åt min kompis som har en Mustang Cab. 1966. saken är den att när han köpte bilen så gick den varm flera ggr på hemvägen. Sedan startade cirkusen. Vi bytte kylare och vattenpump (den förde ändå oväsen) toppackningar. Ingen skillnad. Har provat luftat elementet, ställt tändning 6 grad, provat 8 grad Föd. Ingen skillnad. Då skaffade vi nytt block som borrades, slipade vevaxeln nya ram o vevlager, köpte toppar ifrån Vp-autoparts. Har satt i eländet och provat, samma resultat. Har följt anvisningarna ang hur packningarna skall monteras (fläbbarna "a" i front på båda sidor och hålen för vatten kanalerna i bakkant). Motorn har från början varit utrustad med Edelbrook insugsrör och en edelbrook 4 ports förgasare (det står 8867 på flottörlocket vet ej om det är modellen). Eftersom detta är det enda som återstår att byta så undrar jag om någon har varit utsatt för nåt liknande. Det blir tryck i kylaren men känns ingen avgasdoft och motorn går helt klanderfritt. jag hänger mig snart i fläktremmen. m.v.h Roland W.
×
×
  • Create New...