Jump to content

ChristianLB

Medlemmar
  • Inlägg

    31
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    1

Inlägg postat av ChristianLB

  1. Hej! jag är nog inte mycket till hjälp, men har en mustang 67 som jag hade planer att byta till skivbroms fram då det är trummor runt om nu. Jag har sökt runt på nätet och det finns en hel hög med olika delvis men också helt kompletta skivbromskit. Priserna varierar jättemycket så jag la ner den iden och kommer leda efter 5 bult trumbroms (har 4 bult nu) istället.

    Billigaste skivbromskit jag hittade va på Kentucky Mustang i Usa.

    Kan desvärre inte svara på dina resterande frågor då jag inte har tillräckligt med erfarenhet.

    M v H Christian

    • Like 1
  2. Ja biltemas är av väldigt varierande kvalite, ibland funkar de på många svetsar och ibland bara på ett par , oavsett kvalite kör långsamt och använd gärna kylpasta. Att skruva ihop gamla och nya plåten funkar bra om man ska skarva plåt kant i kant. Då kan man kapa bägge plåtarna samtidigt bredvid skruvarna för att få så liten springa som möjligt och punkta ihop på ett par ställen och sist kapa bort där skruvarna sitter

    Bra information! Tack så mycket för detta!

  3. Vet ju inte hur det ser ut på din bil, men jag hade ett antal ställen som var punktsvetsade och där var det lättare att fräsa bort punktsvetsen på den gamla plåten i stället för att slipa eller skära runtom, sen kan man bryta loss plåten med en lufthammare eller huggmejsel. Det är inte tvunget att använda fräs, men jag tyckte det underlättade . Falstängerna som man gör hål med i nya plåten brukar tyvärr ge för små hål så jag borrade hål mellan 6 och 8 mm istället för att verkligen veta att svetsen tar där den ska

    Ja de va så du tänkte. Försökte med biltemas dåliga borr för punktsvetsade plåtbitar. Men kan ladda upp en bild ikväll på hur det ser ut just nu.

    Såg ett klipp på youtube då en kille fäster självborrande plåtskruv genom den nya plåten in i den gamla för att få så bra passform som möjligt. Är det ett smart sätt?

  4. Skaffa några punktsvets fräsar av skaplig kvalitet, svetsprimer där plåtar ligger omlott (Volvo har en bra), rostskyddsfärg. Svetstänger i olika format, tvingar och klämmor.

    Innan du börjar kapa mät, mät, mät (Det är viktigt att du har koll på positionen av alla delar innan demontering)

    Ta bilder på ställen du ska demontera för att komma ihåg hur det såg ut (Jag fick ta många för mitt minne är sisådär)

    Stressa inte utan låt det ta den tid som behövs och svetsa inte för mycket åt gången utan att kontrollmäta

    Lycka till

    Tack så mycket för svar! Ja du mitt minne är inte det bästa heller, så bilder får det bli här med. Men oerfaren som jag är, vad skall jag ha punktsvets fräsar till? Fräsa upp hål i nya plåten?

    M v h

  5. Tjenare, Har precis börjat lite med golvbyte i min mustang. Men har inte vågat göra allt för mycket då jag har klen erfarenhet om vad som behövs till bytet. Har kollat lite youtube och google men blir så mycket olika informationer om hur man gör jobbet.

    Jag har alltså hela golvplåts längder Vä och Hö. (Kommer att behöva byta båda hela).

    Jag har vinkelslip, sliptrissor, svets och luftdriven falstång (med "göra hål funktion").

    Det som går runt i huvudet är vad man behöver runt detta? Typ rostskyddsfärg som man kan svetsa i eller någon massa man lägger mellan plåtarna så det inte rostar i skarven?

    För er erfarna rostlagare, nämn gärna några tips för att nå bästa resultat som nybörjare. (Inte ute efter utställningsskick då den måste ut till sommaren).

    M v h Christian

  6. Jag kan tyvärr inte regbesikta bilen då det är en tom kaross just nu. Har för mig att den måste vara komplett? Därför behöver jag så mycket info som möjligt för att veta vad som måste göras innan jag gör för mycket arbete med bilen.

  7. Klart du ska köpa ett komplett skivbroms kit när du ändå håller på.

    Begagnade trumbromsar är bara problem och medför ändå en massa extra kostnader.

    Sen när man är klar så är det ändå skitbromsar

    Jag har monterat flera kit och det är inga problem så länge man väljer ett "standard betonat" kit

    Framvagnsdelar i övrigt är inte mycket som skiljer..Bärarmar samma och även spindlarna.

    Vet du om att komponenterna i framvagnen är slitna så satsa även här på ett nytt komplett framvagnskit.

    Finns flera duktiga firmor i Sverige eller om du vill importera allt själv så finns även där en massa firmor i USA

    Får luska lite i allt. Massor av information är jättebra att få! Men har stått och tänkt på om det verkligen blir problem med inreggningen då det inprincip enbart står att det är en Mustang 67 i de papper jag fick med. (regbeviset från Usa)

  8. Håller med diskussionen på allfordmustangs. Leta upp trummor och sköldar till V8 spindlarna är de samma obs leta efter de stora trummorna. ska du tvunget ha skivor kommer mycket mer delar till som bromfördelare bromsservo + pedal och köper du dessa delar nya kan det bli problem vid regbes då de tror du byggt om bromssystemet och det får man inte så börja med trummor och bakaxeln Trummor med spindlar brukar man hitta för en 1000:-Lapp bakaxel 3000-6000 titta på bildelsbasen finns mycket där .........

    Hade ju tänkt byta till skivor men den är ju iof inte äns inreggad i Sverige ännu.. Mycket hjälpsam information så tack!

  9. Tack till snabbt svar! Nu kolla jag lite mer noga på cjponyparts, där står det ju V8 eller 6:a på de olika delarna.

    Problemet är att någon förmodligen bara slängt i en V8 i bilen utan att göra något åt det andra.

    Men tack iallafall för svar!

  10. Tjenare. Jag har ett litet dilemma som jag hoppas någon kan hjälpa mig med, och det är angående framvagnen på min 67a HT.

    Det har alltså förmodligen suttit en rak 6a i denna bil då det är 4 bultat fram och bak. Sen fick jag svar i en annan tråd att de skiljer sig på en V8 framvagn och en 6a framvagn.. Nu till problemet..

    Vad är då skillnaden mellan V8 och 6ans framvagn? Vet inte exakt vad jag har för grejer men kommer ju kunna kolla upp ifall någon här verkligen vet skillnaden?

    Skulle vara väldigt tacksam till svar då jag behöver planera in ifall jag blir illa tvungen att byta hela framvagnen med spindlar och skivor.

    Mvh Christian

×
×
  • Create New...