Jump to content

jödde

Klubbmedlem
  • Inlägg

    14
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av jödde

  1. Min musse fick en NY förgasare ,Edelbrock 500 , men det går åt mycket bränsle, 2 liter milen vid lugn körning Tips om hur jag kan få ner förbrukningen ? på denna eller ska jag försöka få tag på en original Autolite 450, och kommer det att hjälpa? Om dagens priser ligger kvar nästa sommar blir det inte mycket kört ! Tacksam för svar !
  2. Hej ! Jödde 4924 här. Någon som har erfarenhet av framruta till cab -68 från VP autoparts, dessa kommer väl från USA men var de tillverkas är väl en annan femma, har hört att det kan skilja i tjocklek, och det ska ju passa i gummilisten också. Veteranias rutor lär ju ska vara fina, (finland) de hade en ruta, men inga gummilister.
  3. Hej alla ! Tänkte kasta ut en fråga ang min förgasare, som sitter i min musse -68 289 otrimmad, vad jag vet iaf. Har upptäckt att sekundärportarna inte öppnar ja jag vet, det borde varit åtgärdat för länge sedan, har haft bilen ett år drygt, men den har gått fantastiskt bra och jag har inte haft behov av att burna. Men när den ju ändå sitter där vill man ju att det ska fungera som det är tänkt. Holley 600 mod 1850-9 (0778) man choke vacuumöppnade sekundärportar Jag har gjort följande inställningar, justerat bränsleblandningsskruvarna (2 st på min förgasare) till max vacuum 18 in/hg efter att jag ställt tändningen, står nu på 6 grader föd. Hur jag vet att secportarna inte öppnar? satt ett plastgem på dragaxeln, flyttar sig inte en my efter att jag varit ute och kört som sig bör med luftrenare på. Frågan gäller, vad skulle ni ha gjort i nästa läge? PW standard är förmodligen en 65a om man läser enl Holleys egen sida. Tacksam för svar! Jödde
  4. Hej alla glada Musseägare ! tänkte höra om det finns någon som har ett bra recept på hur man botar knarrande oljud från bakvagnen när man passerar en oljämnhet eller håla i vägen, det är väl bladfjädrarna och dess infästningar som låter antar jag. Måste jag kanske byta ut dessa, eller ev gummibussningar, vore trevligt med en bil som i det avseendet är så tyst som möjligt. Senast jag skrev höll jag på med att fixa rost på hästen, detta är nu klart, dessutom har elen fixats med dragning till reläer så att belysningen håller sig i shack. Servostyrning från Borgeson på plats, stort tack till Andrew CMC 315 för all support, nytt värmepaket, ny bakre vevaxeltätning, nytt oljetråg monterat eftersom tidigare ägare dragit sönder gängorna och monterat en gummiplugg . Mustangträff Huskvarnaparken Ons 13/5 Vi kanske ses Jödde!
  5. Tack Andrew! för snabbt svar ! Jödde.
  6. Hej ! Jödde här. Ska montera ett Borgesson servostyrningskit på min - 68 289" ska drivremmen löpa över både vattenpump och vevaxel ? Tacksam för svar!
  7. Hej Snorre ! Det verkar vara nån sorts body sprutat på insidan av skärmarna, och därefter svart matt färg och även underredsmassa kletat lite här och var, inte så fränt!! men eftersom jag nu fixar till rosten i baljorna och div annan rostangripen planplåt över rambalkarna, kommer jag nog att släta till så bra det går, och därefter lägga den röda färgen över alltsammans. Blir nog snyggast så. Ev en tunn body på insidan av skärmarna. Men först blir det nog JUL! ha det ! Jödde
  8. Tack för alla svar ang belysningen, får nog kolla på Biltema. Själv håller jag för tillfället på att laga ROST i baljorna bak på min Musse, inte vad jag räknat med, bara att bita i det sura äpplet och konstatera det faktum att man kan dölja mycket med underredsmassa i stora mängder, är det förresten nån som kan säga vad det ska vara för ytbehandling i bagageutrymmet original? Ha det ! Jödde.
  9. Tackar för infon, det var det svar jag misstänkte jag skulle få då jag vill minnas att samma problem uppstod på min allra första bil, en Fairlane 67 a. Den fick reläer, sen fungerade det bra. /J
  10. Hej igen! Jödde här. Börjar bli dags att skruva på en styrservo på 68:an. Har nog bestämt att det får bli en Borgesson ,då det verkar vara ett alternativ som ger bilen bra styregenskaper. Sonderat lite priser i Sverige och USA, minst pengar är ju från USA ca 6000 sek + frakt men isf plockar man ju med en del annat när man ändå beställer. Har inte plockat bort den gamla snäckan än och mätt på sektoraxeln, men troligtsvis är den 1 1/8 tum. Om någon ligger på en Borgesson styrning som skulle kunna passa min bil så är jag säkert intresserad! En annan fråga när jag ändå skriver. Under mörkerkörning i somras med helljuset på slocknade det helt plötsligt och fick snabbt koppla till halvljus som fungerar klanderfritt. Någon som känner till vilken komponent som strejkar? Ha det! alla musseälskare J
  11. Tack för det ! Ska försöka fixa in en bild .
  12. Någon som har en bra ide om hur och framförallt var man monterar en cd på ett snyggt sätt i denna bil? Såg nån som hade satt den där originalradion sitter, men det kräver väl att man gör ett förstörande ingrepp i konsolen, och det vill jag helst inte göra. För tillfället sitter den monterad innanför den lilla skjutluckan längre ner, men i det lilla hålet går det inte in en CD skiva. Jödde.
  13. Hej alla mustangälskare! jag heter Jörgen Oskarsson bor utanför Jönköpiing, och har under sommaren inhandlat en 68 cab sent om sider, har passerat 58, men hoppas få ha glädje av den ett bra tag än. Bilen är i bra skick men det finns ju alltid saker att åtgärda, kommer att återkomma på detta forum framöver. CMC 4924. /J;)
×
×
  • Create New...