Jump to content

TQL

Medlemmar
  • Inlägg

    27
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Senaste Profilbesöken

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TQL's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

10

Omdömespoäng

  1. Skulle absolut rekommendera v8 njuter dagligen av ljudet det är helt underbart. Jag har kört min denna vinter, inte några stora problem, men du måste självklart vara lite mer uppmärksam än i en "vanlig bil" Då du behöver kontrollera gasfoten för den gillar att slira. Stora utmaningen är att hantera större snömängder eller slask/vatten, du känner av att det är 275 bak. Gick till och med så långt att jag köpte min med motorvärmare. Har haka 8 som vinterdäck och de tenderar som sagt att släppa om du inte passar gasfoten, saknar sommardäcken.
  2. Men vilka bra priser ni får på försäkringarna. Jag bor i Nacka i brf med egen garageplats och är 41 år med 10 prickfria år av bilägande. Innan det hade jag firmabil utan incidenter. Ford original ville ha 15tkr/år, på if kunde jag gå ner till 12tk, då jag har en hemförsäkring där och rabatt. Moderna som jag har andra hemförsäkring hos ville inte ens försäkra bilen. Länsförsäkringar fick jag 9tkr. När jag går in med hemförsäkringen hos Länsförsäkringar om 8 månader får jag en rabatt som nästan är lika stor som hemförsäkringen. Angående bytet var det inga problem, ringde upp ford väntade 3 min i kö och sa att jag inte kommer fortsätta hos de, -Ford frågade varför? -jag priset. -ford frågade vet du skillnaden på försäkringarna -jag ja. Föreslog att de skulle se över sin prisbild. -ford mustang är dyra att försäkra länsförsäkringarna förlorar nog pengar på din försäkring. -jag låter som en konstig affärsplan men bra för mig. du får ha en trevlig helg. -ford, tack du också.
  3. Verkar sitta med plastpinns som verkar vara gjorda att gå sönder då du tar bort emblemet. Om de inte hittat på en annan lösning för EU modellen. Antar att du skulle kunna bryta av dessa och fästa märket med valfritt alternativ. Såg denna video på att ta bort och byta gt märket.
  4. Angående stenskottsfilm satt jag och funderade på det. Fick veta att det finns en riktigt bra film med 7 års garanti. Men den kostade från 15tkr, alternativ ca 40tkr om du ville ha denna film över hela bilen. Sitter nu och funderar på om jag var dumsnål som inte tog den. Hur har ni andra tänkt?
  5. Vill pusha Prime Movers fråga då jag har samma undran. Är Dr colorchip eller chepex något att ha?
  6. Har likväl som du otroligt svårt med "fundamentalister" som kräver att andra minsann ska följa deras regler men själva skiter de i detta. Känns som MP har många såna ledare. Hon var ju i nyheterna även tidigare under året. Då hon i någon debatt om bevattningsförbudet under torkan tidigare i år slängde ur sig "att det inte finns ett enda grönt grässtrå kvar på min gräsmatta" varav någon undersökande journalist presenterade en bild på en mycket fin grön gräsmatta vid hennes hus på Värmdö. Tydligen krävde hon att vi det vanliga packet ska följa reglerna med hon står ju över.
  7. Tack för svaren! Vad är det som avgör om man ska köra med traditionell färg från tillverkaren eller någon av alternativlösningarna. Har sett Chipex och det Hårdrock tipsade om dr colorchip. Vad är fördelarna med de olika lösningarna? Om det inte är lackstift, du rekommenderar vilken av dessa två rekommenderas? Eller är det något annat?
  8. Har fått ett hyfsat stort stenskott i motorhuven ca 3*3mm. Då det är något nytt för mig att ha en bil jag faktiskt bryr mig om och vill hålla efter, vill jag gå ut och fråga vad rekommendation är för att hantera denna och framtida lackskador. Hört talas om bland annat lackstift chipex osv. Vad är rekommendationen? Vad ska man köpa och vart köper jag rätt saker är det hos ford eller någon annan stans. Har en 18 i magnetic färg.
  9. Ett stort tack!!! Det löste mitt problem . Har fortfarande inte kunnat få ett vettigt svar från säljaren i hur jag löser detta. Bedrövligt service. Personen var otroligt serviceinriktat tills dess att jag hämtat bilen, då slutade han helt att svara.
  10. Har svårt att få ett svar från säljaren. Köpte och hämtade min mustang hos upplands motor för ca 2 veckor sedan. Min första fråga var då jag startade upp bilen varför står det "reservdäckets driftpaket" som första sak och något jag måste klicka bort varje gång jag startat bilen. Första svaret var, "men så ser det ut på alla bilar vi levererat. Men jag kan fråga Ford vad de säger" Når jag jagat de om detta de sista veckorna får jag bara svaret vi väntar på svar från ford. När jag googlade "reservdäckets driftpaket" hittar jag endast servis råd för en annan ford där det står att det " Reservdäckets driftpaket. Visas när satsen behöver service. Vänd dig till en auktoriserad återförsäljare." Men innan jag fortsätter tjafsa med upplands motor ville jag kolla om någon annan har samma problem?
  11. Nej fick inte protokollet. Vad mer än kylarvätskan står med? Vet du vad för typ av glykol det är man ska ha i Mustangen?
  12. Hämtade ut min v8 för ca en vecka sedan. Är mer brukare än något då det kommer till bilar, så har några funderingar som ni kanske kan hjälpa mig med. 1, såg att kylarvätskan var väldigt låg, en bra bit under min, med kan inte hitta i manualen vad för glykol jag ska fylla på med. Ser på sid 218, att den tar 12.9l, men kan inte finna vilken sort det är. Är det försten någon annan som har haft detta problem? Tycker att de borde kollat glykolen innan de släppte iväg bilen. 2. Hade fått för mig att bilen hade fjäderbensstag, men min verkar inte ha det. Har inte eu varianten detta? 3. När jag hämtat bilen såg jag att garantiintygsdelen av serviceboken inte var ifylld av återförsäljaren, upplands motor, när jag ringde säljaren påstod han att de aldrig fyllde i detta nu för tiden. Hur ser det ut i era serviceböcker?
  13. Ska hämta min nya Mustang nästa vecka, valde att köpa vinterdäck då rabatt på bilen var svårt men det blev en bra rabatt på vinterdäcken. Så till min fråga, kan jag få in en uppsättning vinterdäck i bakluckan på Mustangen om jag fäller sätena? Eller är det bättre att fixa skjuts åt däcken?
  14. Vad säljaren sa till mig, var att bilarna skulle gå till Tyskland för montering av bla eu-backspeglar, för att sedan gå till Sverige där de skulle underredsbehandlas. Kändes konstigt att det första de ska göra med en ny bil är att byta delar men tydligen var det så de gjorde.
×
×
  • Create New...