Jump to content

mondeost220

Medlemmar
  • Inlägg

    3
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av mondeost220

  1. MAF är rengjord och ingen skillnad. Går det att på något sätt styra lockupen med omprogrammering eller liknande? Jag har haft ett par lika Mustanger tidigare som inte upplevs på detta sätt så nånting är inte som det ska. Vore kanske inte något stort problem att den låser men problemet är att den inte släpper förrän vid onödigt stort gaspådrag.
  2. Vad är det som styr lockup funktionen, växellådan eller turbinen? eller en kombination av båda? I min 95 5.0 GT åker lockupen i nästan omedelbart efter att lådan växlat till 2:an. Sedan vill den inte koppla ur förrän jag ger en hel del gas. Att köra mer "aggresivt" är ju ingen lösning. Verkar inte riktigt ok. Är det fel på lådan eller turbinen? Finns inga felkoder på någonting, är kollat. Oljan och filter är bytt, ingen skillnad och gamla oljan såg inte speciellt konstig ut heller. Läste någonstans att lockup funktionen i turbinen kan bli sliten och byte till ny turbin skulle hjälpa. Är ju ändå billigare med ny turbin än renovering av låda. Några ideér om problemet?
  3. Har en 1995 5.0 GT Japan import som växlar konstigt. Den har en tendens att växla upp väldigt fort, slänger i växlarna under 1000 rpm och sedan vill den inte växla ner förrän man trycker ganska hårt på gasen. Detta är speciellt påtagligt i uppförsbackar då den inte vill växla ner som den bör, man får trycka en hel del på gasen. Nu finns det ju ingen TV kabel att justera, sitter någon slags elektrisk givare på trottelaxeln på motsatta sidan mot gasen och det sitter en givare på växellådan. Är det något som kan justeras bort eller är lådan rökt. Har bytt olja och filter och ingen skillnad. Kan skicka bilder på hur det ser ut vid insuget.
×
×
  • Create New...