Jump to content

Hur få tillbaka originalfunktion på blinkers-positionsljus?


taxan
 Share

Recommended Posts

Jag har skaffat nya strålkastare till bilen men är inte så sugen på att borra sönder dom för att sätta in en positionslampa. Såg när jag hade bort dom gamla lyktorna att det satt en dubbeltrådig blinkerslampa i. Är det så att den original fungerar som både positionsljus och blinkers? Och hur får man isåfall det att fungera på det sättet igen? Hittade nämligen en lampa som skulle eliminera positionsljusproblemet. http://www.blocket.se/vasternorrland/Amerikansk_diodlampa_blink_positionsljus_3157_39605303.htm?ca=4&w=3 Har inte rotat nått djupare i hur det är kopplat men tror ni att dom har bytt blinkersrelä för att få bort den funktionen? Nån som är kunnig och vet hur man "brukar" konvertera blinkers och på så vis vet hur man konverterar tillbaka?

// Tommy

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Såg när jag hade bort dom gamla lyktorna att det satt en dubbeltrådig blinkerslampa i. Är det så att den original fungerar som både positionsljus och blinkers?

// Tommy

I grundutförandet så är det mycket riktigt en tvåpolig lampa, som lyser svagt som positionsljus och lyser starkare när blinkersen aktiveras. Lite som i baklyktorna med bromsljus/bakljus).

Men som alla med amerikanska bilar i Sverige vet, så är det farligaste som finns trafiken just röda bakblinkers och positionsljus med orange färg.

Det finns alltså ett flertal myndigheter som gör allt för att stoppa detta.

Men i Sverige där alla beslut kan ha ett lika bakvänt undantag, så är det inte lika farligt med röda blinkers och fast lysande oranga lampor i fram om bilen är en veteranbil eller flyttgods. Då förstår ju alla att dina medtrafikanter tänker ”bilen framför är flyttgods, så då förstår jag att den har för avsikt att svänga när en av de röda lamporna blinkar” osv men inte om det är en importerad bil ;)

För att lösa position/parkeringslljus på min bil tryckte jag dit 10cm ledlister mellan blinkershus och huvudstrålkastaren. Ibland får man tjafsa lite med dem på Bilprovningen men det har hittils gått bra.

Att jag sedan kopplar om efteråt är en annan historia…

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...