Jump to content

taxan

Medlemmar
  • Inlägg

    87
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av taxan

  1. RWM 877 Tack på förhand // Tommy
  2. Tjena. Vad anser ni om prissättningen på denna bil? Är den skälig? Har lite för dålig koll på vad dom brukar ligga på för att kunna avgöra själv. http://www.blocket.se/stockholm/Ford_Mustang_Shelby_GT500_SVT_PERFORMANCE_62163537.htm?aw=1
  3. Jag körde med Toyo R888 på min GT500 I sommras och jag tyckte då att det var bra grepp I dom och upplevde Inga konstigheter med dom efter vägen heller. Jag körde 285 bredd på 20". Var Inga problem att trycka fullt 2-3 utan hjulspinn när man fått lite temp på däcken. jag bör ha legat närmare 700hk med min setup.. På ettan finns det nog Inga däck I 20" som greppar..
  4. Körde med Royal Purple I min GT500, dock med 10w-40 I visk
  5. Jag tycker inte att man ska hänga upp sig på serviceboken, man måste se till bilens skick och finns det kvitton som visar att bilen är väl underhållen så duger det lika bra iaf för mig. En bil med fullkletad servicebok behöver inte betyda att bilen är väl underhållen. Jag sålde précis en GT500 -08 utan servicebok och med smutsig carfax utan problem. Men då var jag även 110% ärlig I annonsen ang carfaxen och jag hade en uppsjö med kvitton på vad som var påkostat på bilen.
  6. Kollade min GT500 som jag nyss sålde och den är tidigare krockad men den finns heller inte med så den där sidan ger jag inte mycket för..
  7. Självklart ska man vara extra noga o kolla upp en bil som har en anmärkning I carfaxen men jag tycker inte att man ska eller kan säga att bilen är skit bara för att den har varit med om en olycka tidigare. Man måste syna bilen för att kunna göra den bedömningen anser jag. Det finns ingen garanti om att bilen du köper med "ren carfax" är okrockad eller på annat sätt fixad tidigare heller. Chansen är kanske inte så stor men risken finns, det har jag själv fått erfara med min förra GT. Den hade "ren carfax" men när jag monterade sänkningsfjädrar på den så blev det uppenbart att den var något lägre på ena sidan fram och det konstaterades senare att den var sned i framvagnen. Jag fick även ett vattenläckage I det ena sidofönstret bak och vid tätning av detta så upptäcktes även att ena bakskärmen var utbytt tidigare. Vid noggrannare undersökning av bilen så syntes det att hela bilen var omlackad, så den hade definitivt varit med om en olycka utan att det syntes på carfaxen. Det jag vill säga är att man ska absolut vara försiktig och kolla upp den noga om man överväger att köpa en bil som enl papper tidigare varit med om en olycka. Men är bilen bara seriöst lagad och man kan få den till bra pris så, Why not? Sen finns det ju så klart skräckexempel som man inte förstår hur dom har fått bil av igen, så dom kanske man ska försöka hålla sig ifrån.
  8. Köpte 12L Royal Purple HPS 10W-40 till min GT500 från EBAY för 1413:- inkl frakt och importavgifter, Ford racing oljefilter köper jag från Hansen Racing fraktfritt.
  9. Samma här, ingen resonans överhuvudtaget och ett grymt ljud. Hade magnaflow innan och var tvungen att plocka av det pga olidligt resonansljud..
  10. Nästa steg känns som en större komressor och spridare samt ev BAP, porta originalkompressorn känns som bortkastade pengar... E85 konvertering var jag också inne på ett tag men struntade I det då det är för ojämn etanolhalt I bränslet. Jag monterade kompressor och spridare från 5,8:an samt 2,4" remhjul I fjol på min -08. Kör dock med original trottelhus och originalheaders fortfarande. har inte bromsat den men den går fruktansvärt bra jag skulle inte rekommendera breenspeed ang tune då jag fick felkoder om att min gick för magert med deras tune, dom lyckades heller inte få ordning på det. Jag kör numera med VMP tune som fungerar felfritt. Här finns info om vad jag gjort med min http://www.garaget.org/Boss302
  11. Haha ja det var lite blygsamt haha Lär bli bra snurr i rovan!
  12. Trevligt! Vad blev det för kompressor då? :-)
  13. "Nytt" Det har suttit på bil några veckor i sommar bara innan jag bytte kompressor...
  14. Jag har ett 2.5" remhjul liggandes om det skulle vara intressant? Ger 3-4 psi mer än original
  15. Ford Racing Handling Kit Justerbart panhard stag VMP 2.4" Remhjul Reische 170* Thermostat OE-Look GT500 Intercooler Reservoir 3x Capacity Tändstift NGK TR-7-IX GT500/GT FR500S "KR" Mufflers Shelby GT500KR Axle Reservoir Ford Racing krängningshämmarkit Kompressor TVS 2300 Värre koppling (Mc Leod RXT Twin Disc) Broms uppgradering borrade/slitsade foster k27 skivor med redstuffbelägg Större spridare 57lb Större trottelhus (nästa säsong) Större intercooler med dubbla fläktar (nästa säsong) Större insug JLT 123mm SCT Livewire handdator http://www.garaget.org/?car=331873
  16. Du skriver inte vad det är för märke på sakerna men sök på google på namnet så lär det finnas en uppsjö med bilder på det monterat..
  17. Dom har bra pris på oljemagasinet. Handlade där ja med. :-)
  18. Den innehåller redan friktionsmodifierare därav namnet "limited slip". Jag har kört denna olja i alla år utan problem. Man har två alternativ. Antingen köper man den av ford rekomenderade oljan och tillsätter själv friktonsmodifierare i oljan eller så köper man en limited slip olja som dessa tillsatser finns i redan... Hittade denna info på en limited slip olja från ett ennat märke (kendall). Den är speciellt utvecklad för att uppfylla smörjningsbehoven för de flesta bakaxlar med s.k. “limited-slip”. Oljan innehåller en speciell oljelöslig friktionsmodifierare för att eliminera det missljud som orsakas av kombinationen låg hastighet och högt vridmoment i “limited-slip”-mekanismer i vissa personbilar och lätta lastbilar vid kurvtagning.
  19. Ja den är ju avsedd för så kallade limited slip diffar så då får man ju utgå ifrån att den innehåller rätt mängd limited slip addetiv den rymmer 2L enligt tillverkaren. Jag köpte bara 2L och hade problem att få upp nivån till pluggen då det alltid blir kvar olja i verktyget man använder och fyller med. Så jag råder dig att köpa 3L så slipper du hålla på och försöka skrapa ihop varenda droppe.. Här finns all information.. http://www.fordservicecontent.com/Ford_Content/catalog/owner_guides/08mussg1e.pdf
  20. Jo det gör den. behöver inte hälla i någon modifierare. Jag kör den i min bakaxel...
  21. Äh jag tog och köpte en 2013 TVS istället. Mer effekt utan en massa joxande med bränsle hit o dit :-P
  22. Hahaha Nä jag har insett att det är alldeles för bökigt att köra etanol så det står jag över...
  23. Jäklar va snyggt det blev. passar klockrent mot den färgen
  24. Ok, då förstår jag. Jag funderar på om man kanske skulle ha konverterat GT500:an... Med drevad originalkompressor och ett Steeda insug så ska det tydligen räcka med att byta till större spridare och montera BAP och annat bränslefilter och då även en tune så klart. Men hur går det till rent praktiskt när man gör testet av bränslet? Suger du upp en skvätt ur tanken då eller tar du det direkt från pistolen?
×
×
  • Create New...