Jump to content

Lite frågor inför bilköp.


Cato

Recommended Posts

Så efter att ha klarat av att skriva ner en liten presentation uppe i nya användare tråden dyker jag direkt in i mitt informationssökande.

Vi börjar med en fråga om skatt efter att ha tittat på ett antal Mustanger 2005-2008(GT alltså V8) så blir jag konfunderad, Hur kan det skilja så mycket i skattepremie mellan vissa bilar som är identiska motormässigt? allt från 2200 till uppemot 4000?

Är det helt och hållet subjektiv bedömning? lustigt minst sagt.

För mig Lite småintressanta objekt:

http://www.blocket.se/kristianstad/Ford_Mustang_GT_Coupe_20__Splitt_falgar_41223364.htm?ca=23_11&w=3

Snygg färg,snygg inredning,fula fälgar samt manuell men en carfax är nog en ide, har en mustang fantast på jobbet som sa att den bör kollas noga. Någon här kanske som vet något?

Tittar vi på nästa:

http://www.blocket.se/halland/Ford_Mustang_4_6_GT_V8_coupe_300hk_41032790.htm?ca=23_11&w=3

Verkar vara helt original men endast en ägare i Sverige intagen direkt från usa(1 månad efter tillverkning), tyvärr automat.

Att den är original gör inget leker gärna själv i garaget. Ägs av en privatperson lustigt nog.

Sist men inte minst dagens dummaste skojare!

http://www.blocket.se/stockholm/Ford_Mustang_GT_Premium_V8_Aut_40772169.htm?ca=23_11&w=3

Utannonseras med 2500 mil på mätaren, hade 7400mil på mätaren på senaste besiktningen.. suck..

Tackar på förhand för info/input etc

Mvh Charlie.

Link to comment
Share on other sites

Bilar generellt av årsmodell 2005 och troligen 2006 baseras skatten på bilens vikt. Sen blev det efter avgasvärderna. Så 2005:an är alltså billigare i fordonsskatt.

Jag kikade på länkarna som du la ut här. Jag hade börjat med den första bilen för den gav mig bra magkänsla. Den har en nyans som sticker ut i mängden samt snygg inredning. De övriga har samma färg som de flesta bilar i sverige. Svart färg är dessutom jobbigt att hålla ren. Det är bara min åsikt.

Link to comment
Share on other sites

Guest my little pony

Vad jag vet så är det inte många som vill ha röd inredning...

Lycka till med letandet..och köpet till en "modern" musse...

"my little pony"

Link to comment
Share on other sites

Smaken är som baken ! Limegrön med beige klädsel ? Nja, inte kanske den coolaste kombinationen. Den verkar inte heller vara en GT Premium och har inte heller Interior Upgrade Package med bla färddator och olika färger i instrumentklustret. Kanske jag har fel men värt att kolla upp, det är dom små små detaljerna som gör det. Har den sen skruvad mätare, nja...... Sen håller jag med my little pony, röd klädsel, går bort, det är märkligt hur en läderklädsel kan se ut som plast.

Carfax självklart men sen bör du kolla hur den är servad, är bärarmar bytta, är det gjort något åt tankproblemet(exclusive cars tog fram en specialare som hjälpte litegrann till dom första årsmodellerna) eller om tanken är bytt osv.

Link to comment
Share on other sites

Kollat den limegröna med en carfax, den har gått tusen mil mer än vad som uppges i övrigt ren.. inte gjort av nuvarande ägare dock. gjort innan import.

När jag reggade in min i höstas skrev de in mätarställningen i km direkt avläst från mi... Inte helt ovanligt att de blandar ihop begreppen tydligen. (I mitt fall blev det även en "automat" fastän det är en manuell låda *suck*).

Tyvärr så händer det att mätarställningar är fixade, kolla t.ex. den här tråden:

http://mustangclubsweden.org/showthread.php/15703-Skruvad-mätarställning/page2?highlight=m%C3%A4tarst%C3%A4llning

Carfax är alltid att rekommendera, men det vet du ju redan.

Några subjektiva reflektioner på dina tre annonser: Den limegröna verkar mest intressant specmässigt. Tycker fälgarna är snygga men inredningen sådär... lite plastig, men det kan man ju hyfsat enkelt piffa till. Svart läder känns mer stilrent än beige (som å andra sidan inte blir lika varmt i solen). Snygg färg på karossen, säkert ganska lättskött. Själv gillar jag svarta bilar lite extra men vartenda dammkorn syns så det är sällan min musse får glänsa fullt ut...

Sen kan jag tycka rent generellt att det är konstigt att man i bilannonser sällan visar en bild på motorrummet; om nu bilen har ett annat luftintag så vill man kanske se hur det ser ut t.ex. Såg förresten en företagsannons tidigare om en Mustang som var kompressormatad; ja, men visa det på bild då åtminstone! Mycket prat om självklara saker annars i företagens Mustangannonser så ibland kan man undra om de kan så mycket egentligen... Nä, nu var jag kanske orättvis, men lite för mycket blaj om basic ibland (t.ex. spoiler bak, det har väl alla GT, men vet man som potentiell köpare inte det och inte kan se det på bilderna så är det väl relevant info ändå då, antar jag...) och för lite om det där extra som nämns och som inte är stock. Kan kännas lite seriösare med privatannonser, men inte alltid såklart.

(Jag sålde fö en bil på Blocket för några år sen och de hade/har en försäkring som säljaren kan köpa till som en slags initial garanti till kunden, kanske ett tips om du tycker att det är tryggare att köpa från firma.)

Lite om mitt personliga tyckande så ta det med en nypa salt... :)

OCH, smaken är olika och tur är väl det! Tänk vad boring om alla mussar hade sett likadana ut... Hoppas att du hittar just den som passar för dig - Lycka till!!

Link to comment
Share on other sites

Tack för svaren, och Nena den är redan läst mkt bra.

Hittade en intressant punkt i usa carfaxen ang den limegröna

Betyder detta att växellådan är bytt.. verkar lite konstigt?

Sen misstänker jag mer o mer att svb kladdat till det med miles/km.

[TABLE=width: 100%]

[TR=class: oddrow]

[TD]06/12/2006 [/TD]

[TD=class: mileage]19,523 [/TD]

[TD]Able Ford, Inc.

Rockville Centre, NY

516-766-8710

ableford.com [/TD]

[TD]State safety inspection completed

Battery/charging system checked

Brakes checked

Maintenance inspection completed

Tire condition and pressure checked

Manual transmission replaced

Transmission replaced

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

Link to comment
Share on other sites

Hittade en intressant punkt i usa carfaxen ang den limegröna

Betyder detta att växellådan är bytt.. verkar lite konstigt?

Av infon du har så är växellådan utbytt, kanske nåt som gått på garanti eftersom det är registrerat redan 2006. Eftersom det ska vara en komplett ifylld servicebok med så kanske säljaren kan upplysa om det är någon notering om lådan i den (ifall olja etc är bytt i samband med det t.ex.)? Om det är gjort så pass tidigt i bilens liv så verkar det långsökt att man byggt om en automat till en manuell så en gissning är att det var något fel från början. Du kan ju kontakta Ford i USA och se om de kan kolla upp VIN-numret för info om specen från början, garantiärenden etc.

Tips: Om du kollar in lite nyare Mustanger (från 2007?) så kan du få en kopia på den "Window Sticker" som fanns när bilen var ny och där basinfo samt tillval finns noterade. Det är CMC-49 som tipsar om det: http://mustangclubsweden.org/showthread.php/16932-chassinummer , se inlägg #7.

BTW: Du har kollat upp reg-numret på https://www21.vv.se/Fordonsfraga/FragaPaAnnatFordon.aspx antar jag? Det är ganska många tidigare ägare i Sverige, kan vara en varningsklocka alt. ett förhandlingsargument.

Link to comment
Share on other sites

Hej Nena reg nr är uppkollat etc tror jag skippar den.

Har nu även kollat den silvriga och den är så clean som en sån här bil kan bli en ägare sedan ny mer eller mindre, visst inte super utrustning och allt original men ägd av en o samma person.(och automat tyvärr).

Anledningen att jag kollar från bilhandlare är att jag har två fina bilar jag vill bli av med. dvs byte.

Annars hade jag givetvis breddat till privata säljare med.

En varning angående en bil jag även kollat upp:

http://www.blocket.se/helsingborg/Ford_Mustang_GT___AUTOMAT___1_ARS_GARANTI_41436867.htm?ca=23_11&w=3

Den är Salvage/airbag deployed i usa med 5 ägare, inte ens påställd här i sverige.

Gör folk en god gärning och delar med mig:

http://www.carfax.se/show-report/f95d25f6ae61132868525b425bb7de3d

Trist med sådant skojeri.

Link to comment
Share on other sites

Om du kan fixa lite själv med bilen som du nämnde så kan du ju hotta upp den, då är det väl bara plånboken som sätter gränserna, antar jag... I USA är det ganska vanligt att bilkunniga köper en "Stock Mustang", dvs basic från "hyllan" hos en handlare och sen lägger sin personliga prägel på den med allt vad det innebär.

Manuell låda är ju alltid lite roligare att köra även om automat är bekvämt... Om du t.ex. skaffar en tuner kommer du att få tydligare shifts vid automatväxlingarna och ihop med högre utväxling, extra luft etc så kan det nog bli riktigt roligt!

Håller med om salvagebilen; om en bilfirma, som man hoppas ska agera professionellt, köper in såna bilar och säljer utan den infon så är det inte seriöst. För jag kan inte tänka mig att de importerar utan att kolla upp bakgrunden... I USA finns firmor som specialiserar sig på att köpa upp nyare, krockade bilar som de sedan säljer billigt till folk/firmor som fixar upp dem och ev säljer vidare. Men där är ju Carfax ett begrepp så att det i princip alltid är standard att kolla upp bakrunden så att man inte råkar ut för en "Lemon", medan här kanske de flesta inte tänker på att checka historiken från USA om bilen är importerad därifrån.

Du får väl åka och känna lite på bilen och se vad du får för vibbar och sen kanske jobba fram en deal som ger utrymme för lite bildelsshopping framöver! :D

Link to comment
Share on other sites

Guest my little pony

Hej..om silver mussen gäller nu...så pruta ordentligt ....så har den ej rätt blinkers/parkeringsljus fram...men rätt baklysen för vår reg.bes men den är väl gjord förmodar jag...men bakre sidopositionlysen är ju fel färg...ska vara vitt glas med orange lampa..om de skall lysa lagligt...men de har väl tagit ur originallampan så det blev mörkt o lagligt...

Lycka till med ett köp av en "modern" musse..

Mvh "my little pony"

Link to comment
Share on other sites

Hej Nena reg nr är uppkollat etc tror jag skippar den.

Har nu även kollat den silvriga och den är så clean som en sån här bil kan bli en ägare sedan ny mer eller mindre, visst inte super utrustning och allt original men ägd av en o samma person.(och automat tyvärr).

Anledningen att jag kollar från bilhandlare är att jag har två fina bilar jag vill bli av med. dvs byte.

Annars hade jag givetvis breddat till privata säljare med.

En varning angående en bil jag även kollat upp:

http://www.blocket.se/helsingborg/Ford_Mustang_GT___AUTOMAT___1_ARS_GARANTI_41436867.htm?ca=23_11&w=3

Den är Salvage/airbag deployed i usa med 5 ägare, inte ens påställd här i sverige.

Gör folk en god gärning och delar med mig:

http://www.carfax.se/show-report/f95d25f6ae61132868525b425bb7de3d

Trist med sådant skojeri.

Jag kollade bilen på länken. Den verkar ha varit krockad i fronten för den har inte original GT stötfångare som är monterad nu. Den kommer egentligen från California Special-modellen. Att jag vet detta, är för att jag har exakt likadan stötfångare på min bil som råkar vara en California Special.

Link to comment
Share on other sites

Hej Nena reg nr är uppkollat etc tror jag skippar den.

Har nu även kollat den silvriga och den är så clean som en sån här bil kan bli en ägare sedan ny mer eller mindre, visst inte super utrustning och allt original men ägd av en o samma person.(och automat tyvärr).

Anledningen att jag kollar från bilhandlare är att jag har två fina bilar jag vill bli av med. dvs byte.

Annars hade jag givetvis breddat till privata säljare med.

En varning angående en bil jag även kollat upp:

http://www.blocket.se/helsingborg/Ford_Mustang_GT___AUTOMAT___1_ARS_GARANTI_41436867.htm?ca=23_11&w=3

Den är Salvage/airbag deployed i usa med 5 ägare, inte ens påställd här i sverige.

Gör folk en god gärning och delar med mig:

http://www.carfax.se/show-report/f95d25f6ae61132868525b425bb7de3d

Trist med sådant skojeri.

Ännu en gång kan man se vilken nytta man har av carfax, alla som läst detta rekommenderar ju absolut inte denna firma.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Återkopplar i tråden, Det har blivit en mustang! dock ingen av ovanstående utan en 2007 GT premium i färgen Alloy(en mörk mörk grå metallic).

Bilen är flyttgods och kom in 08 med ursprunglig köpare. Enbart sommarkörd och med 2400 mil på mätaren(carfaxad etc).

Blev snäppet dyrare än resten men väl värt det..

Känner mig som ett litet barn!

Bilder kommer givetvis inom kort.

Tack för all respons, ser framemot framtida snack!

/Charlie

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...