Jump to content

Nena

Klubbmedlem
  • Inlägg

    118
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Nena

  1. Ja, det sitter ett nytt kort mid x-rör på nu iom bytet till long tube headerserna och de har mycket mindre kattar (skrev precis om det till AJ så se det svaret). Hoppas verkligen inte att det är något fel på de nya bara... :/
  2. Tack för ditt tips AJ, det låter som en trolig orsak. Det låter sådar tunnplåtsskramligt och med tanke på att racekattarna är betydligt mindre än originalburkarna så kan jag tänka mig att det lämnar en del rörelseutrymme för isoleringsplåtarna. Hur mycket kladd satte du på dem? Runtom kanterna eller mer/mindre?
  3. Ni som följde mina trådar ”Headersproblem…”, som jag startade i ren frustration, såg att de urartade. Det var delvis mitt fel och jag beklagar det. Tack till Daniel som var klok nog att stänga tråden här. Jag har nu bett Admin att deleta. Det hela startade ju egentligen med en teknisk fråga som jag behövde få svar på och nu vill jag tacka för era synpunkter och idéer. Jag testade Daniels tips om att lossa på motorfästena och trycka motorn bort från rattstången. Det gick att få en glipa på ca 5 mm till headersröret som låg emot och nu är det bara skavmärken kvar där stången och headersröret nötte emot varann och det kan man ju leva med. Jag är mycket lättad över att detta på ett så pass enkelt sätt löste "headersproblemet" och att jag slapp svetsning o dyl. "Skrammelproblemet" löstes delvis; missljudet försvann från framvagnen men det är något annat, troligtvis ej headersrelaterat, "lättare" rassel kvar underifrån så jag får väl forska vidare om vad det kan vara. Kanske är det nåt med nya fjädringen eller nån liten plåtdel el dyl som vibrerar/slår emot någonstans (vilda gissningar bara); det är bara när jag åker på dåliga vägar i låga hastigheter som man hör det. Hur som så löser det sig nog nån gång. Om någon vill posta ett svar här så ber jag er att inte ta upp något av grållet från den gamla tråden, utan istället låta denna handla om det rent tekniska perspektivet, tack. =)
  4. Tack snälla, tänkte inte på att gräva i Mustangarkivet men där fanns ju en hel del matnyttigt!
  5. Jag ska byta vinge på bilen men får inte loss originalvingen; den sitter som berget. Har såklart skruvat bort skruvarna så det är klistret som sitter så hårt. Har försökt peta undan geggan med en plastskrapa (sån som man har till dekaler) bl.a. och fått bort en del. Vill inte dra för hårt i vingen om det finns risk att det blir bucklor i bakluckan där fästet trycks ner. Någon som fått bort vingen och har tips på hur den ska tas??? Finns tips på medel att tvätta rent luckan från resten av klistret, när (om) vingen kommer bort...? Tacksam för tips!!
  6. AM är bra men jag har även handlat från Cjponyparts.com. De skickar till Sverige så du kan ju kolla fraktkostnad med dem också. Anmäl dig till deras emailutskick el beställ katalogen gratis hem så mejlar de en rabattkod (5% på ett köp).
  7. http://www.shelbystore.com/product-p/s8ms-16606.htm De skickar till Sverige o du kommer inte upp i tullavgiftsgräns för bokstäverna.
  8. ...ända tills den möter en kompressormatad manuell Mustang med högre utväxling... (Sorry Ronis, men jag lystrar ju inte till "Broder"... )
  9. Smaken är olika; har personligen svårt att tänka mig en automat...
  10. Nena

    Sct x3

    Korta eller långa? Och hur känner men skillnaden?
  11. Hej, vad kul, välkommen! Jag var i samma sits för ett år sen och reggade in min GT-08 en bit in i november så jag kom igång med träffar etc först i somras, men det har varit jätteroligt och intensivt! Hoppas att allt går smidigt för dig; lycka till!
  12. Det gör du rätt i! Å vad roligt för dig, då blir din vinter inte så lång när du får pilla med det där roliga (Fast gissningsvis väääldigt lång när du väl är klar!)
  13. Vad blev det; Hotrodsen eller Brenspeed? Tänker du byta själv?
  14. I samband med att min bil stått på verkstad fick jag veta att mekanikern haft inne tre Mustanger där magneterna i elmotorn till trottelhuset fallerat med påföljande, definitivt motorstopp som följd. Det gällde en -05, -06 resp -07 (någon var en V6). Vi jämförde med min -08:a och det var samma typ av elmotor (fast min fungerar fortfarande). Är det någon som vet hur pass vanligt det här är, om det är ett känt problem och om det är något man kan/bör förebygga? Och vad beror det på? Helt enkelt dålig kvalité?
  15. No problem; hope to see you some other time! A suggestion: if you want to ask technical questions about your car, post the questions in the 2005+ forum; you'll probably get most attention there: http://mustangclubsweden.org/forumdisplay.php/26-Teknik-Mustang-2005 Use the upper button "+ Posta nytt ämne" (well, it just hit me that you might already know that since you started this thread, haha... )
  16. Vad bra att du kollade upp det. Ja, det är ett skönt sound... Vi bor tyvärr så att man redan nu typ väcker folk när man ska iväg på meets i ottan (är det för tidigt startar jag med garageporten stängd...) och Hot Rod-kammarna känns lite för smattriga och högljudda ur den aspekten, så när jag hörde det något mindre "vassa" ljudet från Brenspeed så tändes hoppet ett tag... och släcktes. Eller så får man kavla upp ärmarna och lära sig att mecka av och på, kan ju vara lite kul det med förstås!
  17. Bara ett kort tips ang oljetyp; det var en intensiv diskussion kring detta i somras, se http://mustangclubsweden.org/showthread.php/17158-Varf%C3%B6r-har-Ford-valt-en-5W-20-olja-till-V8-an-MY2005-gt? (Själv bytte jag olja för första gången i aug och skulle fixat 5W-20 innan servicen men glömde och fick köpa på OKQ8 på vägen... fanns inte 5W-20 men de påstod att jag skulle ha 5W-40 (Q8 Formula Excel, en helsyntet) efter att ha knappat in regnumret och eftersom jag visste att bilmeken körde med 5W-40 i en annan musse (06:a) så fick det bli det, hade inget annat val just då. Har funkat bra so far iaf och jag kommer inte att byta innan vintervilan, har inte gjort det de senaste två vintrarna, och nu är det ju ändå så nyss jag bytte.) Jo, en sak till: en C-tek batteriladdare kan vara ett hett tips inför vintern; inte så kul med urladdat batteri när man ska ut på vårpremiär så småningom...
  18. Men emissionskrav kan ju definieras olika så vilka hänvisade de till? T.ex. i USA är det hårdare krav i CA än i andra stater. Och har de koll på våra nivåer här? Tycker att det verkar lite konstigt om det inte skulle gå här, för det finns ju en och annan som monterat på Hot Rod Cams och jag har lite svårt att tro att man pillar av dem inför besiktning om man inte tycker att det är superkul att hålla på att skruva på samma del några timmar i motorn varje år... (Fast här gällde det ju Brenspeed så det är kanske skillnad??) Antingen så funkar det eller så finns det kanske någon smart tune eller annat att tillgå...?? Jag har också funderat på kammar men har sen tidigare en del tekniska frågetecken att räta ut, förutom de som poppade upp nu då...
  19. Nena

    V8 Power Shirt...

    Fick den här bilden på Facebook från http://www.musclemustangfastfords.com/ . Störtskön, tycker jag; skulle vara kul att se hur folk här i Sverige skulle reagera om man kom med en sån...
  20. Kammarna sitter ju under ventilkåpan, eller menar du om man måste uppgradera andra delar för att helheten ska funka optimalt?
  21. Det spelar ingen roll, det är innehållet i den som räknas, dvs den tune du lägger in i själva tunern och som innehåller info om kammarna etc.
  22. Hi, welcome to Sweden - your Mustang looks awesome!! If you look at the start page, there is a map at the bottom where you can find your region and get information about who to contact (well, in Swedish though...). BTW - Why don't you come to Borås this Saturday 15th to "End of Summer", a big Mustang meet from 9am to 4pm? You're not too far away, road 40 westbound will take you from Jönköping directly to Borås (about 80 km and 1 hr drive)! If you want more information, I can translate the Swedish invitation for you, just tell me. Kind regards// Magdalena
  23. Om du vill ha ut maximal effekt så är det bästa att investera i en tuner som programmeras för specen på just din bil. Då kan du också få nya programslingor att lägga in om/när du gör uppgraderingar/förändringar på bilen. Tunern funkar då enbart på din bil då den har bilens datorboxs identitet. Billigast är att beställa från USA om man känner sig bekväm med support därifrån, annars finns de även i Sverige.
  24. Ja, pleasepleaseplease gör det, jag är sååå nyfiken!
  25. Härlig bild; två vackra objekt som kompletterar varandra! Välkommen hit - vilken tur att du slant på tangenterna!
×
×
  • Create New...