Jump to content

Lite problem med MII 75a 302


AndersErlandsson
 Share

Recommended Posts

Ikväll när jag gasa på lite så började det väsa från motorn. Det kommer från ena sidan nånstans. Hörs i princip nästan bara på tomgång eller vid gas. Cruisande så märks inget. Den går som vanligt vad jag kan erfara. Kan det vara grenröret som spruckit eller nåt?

Sen har jag lite småproblem med vxllådan också. Den kan inte riktigt bestämma sig ibland vilken växel som ska användas. Gör bara så vid accelleration från stillastående. Tex vid start på ettan, trycker jag lite hårdare på gasen så flippar den mellan 1-2-1-2 nån sekund, och sen likadant mellan 2-3-2-3. Men bara ibland. Gör likadant vid kickdown.

Nu har jag inte testat så noga med att växla manuellt, men det verkar gå bättre.

Link to comment
Share on other sites

Hej Anders!

Väsandet kan nog vara en blåst/trasig grenrörspackning.

Vet du vad det är det för växellåda? Kolla så att växellådans vaccum slang (ar?) är anslutna och hela, utan vaccum blir den lite "snurrig". Jag missade att ansluta vaccumet till min C6a och då kunde den inte riktigt bestämma sig för vilken växel den skulle ta vid låg å mellan gas samt växlade "hårdare" och senare.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...