Jump to content

Blaupunkt


JockeH

Recommended Posts

Satt o läste en gammal tråd om rally-pac (http://www.mustangclubsweden.com/phpBB2/viewtopic.php?t=71&highlight=rallypac)

Där nämns det att svensksålda Mustanger 65/66 för det mesta hade V8 och 4-vxl manuell låda samt rally pac och utrustade med Blaupunkt radio.

När jag var hemma på lunch idag pratade jag med farsan om detta och han sa att han hade en hyfsat unik blaupunktradio från början av 60-talet med FM/AM. Jag har tittat på en 66:a där orginalradion bytts mot cd-spelare och det skulle ju vara väldigt intressant att veta vad det var för typ av blaupunktradio som satt i orginal. Är det någon som har info om detta (modellnamn etc, kanske bild) ?

Link to comment
Share on other sites

Här finns en annan tråd där ljud var uppe på tapeten, och där det finns en bild på min radio (Philips, men med "kromplåt" som troligen är till en Blaupunkt): http://www.mustangclubsweden.com/phpBB2 ... highlight=

Dom europeiska radioapparaterna har inte samma avstånd mellan rattaxlarna som Mustangernas originalapparater, så nya hål måste borras, och det var därför som det ingick en speciell "kromplåt", i monteringssatsen för Mustang, som täcker dom ursprungliga hålen.

I bildgalleriet på denna hemsida finns också en bild på en bil med Blaupunktapparat: http://www.mustangclubsweden.com/picts/ ... 0/bil2.jpg

Jag vet inte riktigt vilka modeller av Blaupunkt som det fanns monteringssatser till Mustang framtagna till. En av Blaupunktmodellerna, med snabbvalsknappar under skalan, hette dock Frankfurt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i denna tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...