Jump to content

Färger på interiören


William
 Share

Recommended Posts

Hej!

Min 65 conv. har int. trimcode 29=Palomino Vinyl w/Palomino Trim, sätena, caben och dörrtrim är i brunt vilket då såklart är=palomino, men "dashpaden" är

i mörkare brunt och instrumentbrädan, insidan på dörrarna och de s.k. quarterpanels är betydligt ljusare, nästan ljusgula, någon som kan hjälpa mig att reda ut begreppen?

Mvh Peter

Link to comment
Share on other sites

Det finns inget direkt svar på din fråga. Men din bil skall vara som du skriver "trimcode 29=Palomino Vinyl w/Palomino appointments".

Att sen nyanserna på färgerna inte är lika finns finns ett antal varianter på. Det kan vara olika tillverkare på instrumentbrädan och quarterpanels om bilen inte är orörd. Är det en original bil så kan färgerna vara blekta i solen eftersom du har en conv. Den FD. Ägaren har kanske inte haft rätt färgkod när han renoverade bilen. Eller så har någon ändrat färgerna genom åren för att han tycker att det snyggare. Svårare än så behöver det inte vara. Men palamino är en brun nyans så det låter skumt att qp's skulle vara ljusgula, låter nästan som parchment = beige/tan (sen 65 + 66 färg).

Och sen måste du tänka på att det är skillnad på färger och färger när det kommer till olika materiel. Så du kommer inte att få samma nyans på färgen på tex. Instrumentbrädan och metalen på dörrarna.

Men nu när du skall renovera bilen så se till att du får så mycket som möjligt ifrån samma tillverkare till din inredning, som tex. TMI. När du betämt vem du skall handla av så FRÅGA vad dom har ifrån samma tillverkare när det kommer till qp vinyl, solskydd, dörrsidor etc.

Henrik.

Link to comment
Share on other sites

Det brukar vara två olika kulörer i inredningen på 65/66. Instrumentpanelstoppningen, listerna kring vindrutan (på HT/FB i alla fall), högtalargallret och mattan ingår i "appointments" och brukar vara mörkare än resten.

Jag skriver "brukar" eftersom jag inte är helt säker på att det är likadant för alla inredningskulörer, men jag skulle tro att det är det.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...