Jump to content

Shelby Automobiles


AJ

Recommended Posts

Hade förmånen att vara i Las Vegas och besökte då Shelby Automobiles och gick med på en rundvandring i lokalerna. Dels hade dom ett litet museum med blandade Shelby Mustanger och Cobror. Den blåa Shelby Cobran, som var den första Cobran, hade en kul story; När Carrol åkte omkring på olika tävlingar så lackade han om bilen i olika färger så att det skulle framstå som om dom hade flera olika bilar och tävlade med men att det i själva verket var samma bil. Det sägs att dom idag blivit erbjudna 20 miljoner $ för bilen men den står där den står, i brukskick.

Att det vimlade av GT500KR och SuperSnake både inne och utanför lokalerna gjorde ju inte upplevelsen större. Vi fick inte fota inne i monteringshallarna men det var kul och se hur dom jobbade med bla en Cobra helt i aluminium, a 130.000 $. Tillkommer motor och drivlina.

I och med att man numera bygger SuperSnake och KR på GT500:an så har man på senare år utökat monteringshallen från 4 liftar till 18. Dock, vill man ha sin GT500 ombyggd så får man vänta i knappt ett år.

Trodde nog att det skulle va lite större men man inser ju nu att SS och KR är en ganska exklusiv samling bilar. Kul var det iallafall. Bifogar några bilder.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...