Jump to content

Puttsnisse

Medlemmar
  • Inlägg

    83
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    1

Puttsnisse last won the day on 10 april 2018

Puttsnisse had the most liked content!

About Puttsnisse

  • Födelsedag 1973-11-21

Medlemsinformation

  • Stad
    Ulricehamn
  • Yrke
    Toyota Ulricehamn
  • Intressen
    Bilar och Motorcyklar.

Senaste Profilbesöken

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Puttsnisse's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

5

Omdömespoäng

  1. Min kom ju till livet i mars -64. Upptäckte ett problem när jag skulle renovera kardanen. Det var ju samma knutkors som Falcon och inte Musse -65 bland annat. Sen har man ju hittat massor som inte är lika.
  2. Pedalen är helt slapp innan det tar sig då är den stum direkt.
  3. Nu har jag även bytt trummor bak. Med tanke på att dessa var original. min tanke var att dessa var för slitna men nu med nya är ALLT i bromssystemet nytt! ändå tar pedalen typ 2cm från botten! Håller på att bli tokig detta är ju ingen raketforskning precis min sista tanke är utväxlingen på min så tidiga bil 31/3 64. Inte samma pedal som senare. Men vill ha ett tipps på det bästa man kan köpa när det gäller servo/huvudcylinder. Skiter i kostnaden bara det blir bra! Det ska ju bara olja ut till hjulen Måste ju gå att få till. Nästan som en nyare bil.
  4. Ja om jag drar handbromsen så kommer den lite längre upp. Men backarna är ända ute vid trumman så det skrapar i lite. Det ända jag kan tänka mig i så fall är om trummorna är slitna eller omsvarvade så dom är lite för stora ????
  5. Då har man varit i garaget hela dagen och byggt om allt samt monterat bromsvåg. Pedalen tar fortfarande några centimeter från golvet. Var även ute och provkörde i det fina vädret. Bromsen är stum och bra men tar ända nere. Börjar fundera på om den nya huvudcylindern är kass. Tyckte inte jag fick ner någon ståltråd i hålen där oljan ska åka ner. Har snart slitit ut luftskruvarna...………...
  6. Då har jag beställt en reduserare ( Ford Racing ) = lättast att få hem fort genom jobbet och alla nipplar mm Blir att bygga om nästa helg. Frågan är om en sådan bromsvågsventil måste stå upp eller kan den ligga ner? Tänkte om man kunde montera den på befintlig plåt under huvudcylindern. För att slippa massa prylar överallt i motorrummet.
  7. Lyfta upp skiten igen då och dra om rören Borde fungera med denna då eller? Från Hansen Racing
  8. Tror jag ger upp nu! Jag har trycksatt, sugit, pumpat, och kört med backventil. Inget hjälper. Dock har jag kvar ventilen som följer med systemet. Tycker att va fan om dom säljer det så måste det gå att få det att fungera.
  9. Vi har ju en behållare på typ 10liter på jobbet. beställer ett extra lock och fixar en övergång. Tack igen...... Eller vill du sälja ditt system ?????? Men har ju aldrig grejat med sådant här innan. Per hur viste du hur mycket du skulle strypa bak eller kände du dig för på vägen ? MVH Jerker
  10. Per vart köpte du locket för at trycksätta? Maskin har vi på jobbet men behöver ju ett lock. eller köpa ett vanligt lock och fixa i en nippel bara kanske ? Jag hämtar alla böcker jag hittar där till bilen. Ska ju ha den tills den följer mig i graven
  11. Grymt tack tur det inte är vår än
  12. Tycker ju själv det blir en knasig kompromiss ! ska ju vara ett spel på 0,7mm om jag fattat det rätt. Men var tvungen att prova nått och hittade på nätet att dom gjort så. Drog du frambromsen direkt till cylindern med ett T—stycke och en bromsvåg till bakbromsarna då? fins det inte fasta sådana att sätta på den bakre kretsen så man slipper blocket? Vart köpte du locket för att trycksätta ?
  13. Konstaterat att detta är ett skitsystem Men nu efter en del forskande tror jag att jag löst det. Känns dock inte som helt rätt men det verkar fungera " svårt att provköra nu " Ett av problemen är ju att det är en väldigt tidig 64a = inte samma pedal som en -65 och där med annan utväxling. Så lösningen jag hittade på nätet var helt enkelt att skruva ut justeringen till cylindern så långt ut som på bilderna. Detta gör att det alltid trycker lite på cylindern. Dock verkar det som enda sättet på detta system att få någon ordning på det. Men nu tar bromsen lite över hälften vilket man verkar få leva med. När man inte fått rådet att köpa bättre grejor. Sa dock till handlaren att jag ville ha bra grejor priset ÄR inte avgörande Hoppas att detta kommer fungera nu. Tack för alla idéer.
  14. Absolut ingen luft kvar. Kört med våran luftare på jobbet ”jobbar på bilfirma” luftat igenom 3l vätska. Pedalen är stum när jag håller den kvar. distansen sitter där! Så fort jag rör pedalen syns det i behållaren att det händer grejor. dock vad jag kan läsa mig till så måste man mäta spelet mellan klocka och cylinder men hu fan mäter man det? kittet har ju fått ruskigt dåligt omdöme på cjs sida. Läste tyvärr inte detta innan.
×
×
  • Create New...