Jump to content

Lusth

Medlemmar
  • Inlägg

    77
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    2

Allt skrivet av Lusth

  1. Som sagt jag låter bli AN till servogrejerna. Tack för er info. Jo jag menade en pump till både styrservo och bromsservo. Troligen köper jag en ny pump när jag ändå håller på (som allt annat ) Såg att det finns en Borgeson-pump som har ett högre tryck lämpat för hydroboost. https://www.borgeson.com/Pumps-Brackets-Hoses-and-Adapters/Self-Contained-Power-Steering-Pumps-and-Brackets/P-S-Pump-for-Hydro-Boost-Brake-Applications.html Tyvärr blir trycket då lite för högt på styrservon så man behöver installera en reducerventil. Jag räknar dock med att den "vanliga" pumpen räcker för mina ändamål.
  2. Borgeson-pumpen kan tydligen tåla 1450 psi (ca 100 bar) så då går ju AN bort! (Operating pressure 1100 -1250 psi) Tack Per för din input.
  3. Ok men på tex speeding.nu anger dom för metallomspunnen AN8-slang ett arbetstryck på upp till 59 bar och en arbetstemperatur på upp till 150 grader. Rätt utfört ska det väl inte vara några problem? Hur menar du dubbla matningar?
  4. Verkar vara AN6-storlek på info jag sett. Någon som vet om AN8 möjligtvis skulle vara mer lämpligt då pumpen ska tillgodose 2 hydraulenheter?
  5. Ok så min pitman arm är korrekt och nu har jag fått dit den längre upp på splinesen. Låsbrickan tog i splinesen så den fick modifieras lite och en extra bricka har monterats för att kunna driva på armen längre. Bussningen på hjälpstyrarmen har pressats ur och sedan monterats från andra hållet. Detta gjorde att den armen kom längre ner och nu har jag ingen brytning på mittstaget längre. Tydligen är det ett lotteri när man köper denna hjälpstyrarm för bussningen kan vara monterad antingen åt ena eller andra hållet. Kan vara bra att ha koll på om någon tänker köpa :)
  6. Det börjar bli dags att montera dessa grejer (igen). Men jag är ffr fundersam över pitman-armen. Har googlat som en galning på dessa och jag tycker att den jag har ser ut att vara korrekt. Men vinkeln på "mittstaget" lutar uppåt om jag tvingar på den på hjälpstyrarmen. Kulleden på mittstaget som monteras på pitman-armen är ej ledad utan kan bara "snurra" vilket gör att det blir en brytning som ej känns okej. Hjälpstyrarmen heter K8106 och den ska ju vara korrekt. Får väl beställa en ny arm (pitman) och jämföra med befintlig, om nu någon inte kan säga att det är rätt arm jag har redan? Armen längst ner är verkar vara samma som min: http://www.stangerssite.com/pitmanarms.html
  7. Sorry det var jag som var inte tittade tillräckligt noggrant. Det fanns märkning. Fasningen nedåt på dessa.
  8. Köpte kolvringar via VP-autoparts. Följde med installationsinstruktioner. Dock är varken ring "1" eller ring "2" märkta med vilken sida som ska vara uppåt. Enligt Hastings hemsida har en ring ingen "uppsida" om den saknar märkning. Detta funkar ju på ring 1 men ring 2 har en avfasning på insidan. Tror att den ska vara neråt men vill såklart veta säkert. Någon som kan bistå?
  9. Verkar som att det gick bra iaf. Axeln snurrar lagom lätt efter åtdragning. Lär väl visa sig när motorn startas upp sen
  10. Tänkte montera vevaxeln men den bakre vevaxeltätningen ser onekligen för stor ut? Kan väl omöjligen gå att dra ihop det där utan att demolera tätningarna??
  11. Ok det fanns tydligen 2 varianter av detta system. Trodde inte det fanns på mina toppar då den ena är sen -65 (5K21) och den andra är tidig -66 (6D2). Från mitten på -66 kom den andra varianten om jag fattat rätt. Kanske enklast låta det se ut som det gör?
  12. Vad har detta hål haft för funktion? Jag vet att dessa toppar inte har det bästa flödet men man vill ju försöka göra dom så bra man bara kan. Tänker då att det där hålet borde man fylla ut för att inte störa flödet? Eller blir det ingen skillnad?
  13. Med korrekt avstånd mellan motorkuddarnas hål (ca 33,5cm) ser det ut som på bilden. Nästan bra, eller hur Det blir skapligt stora övre hål i fästena!
  14. Nu har jag, av ren nyfikenhet, köpt hem positive seals för att försöka fatta varför man behöver bearbeta toppen för att de ska passa. Dom jag köpt passar ytterdiametern på mina styrningar (0.502") och mina ventiler (11/32"). Kan jag använda dessa eller inte? Om inte, varför? Har även demonterat alla styrningar och har provmonterat en ny. Det gick bra men är osäker på hur mycket styrningen behöver sticka ut på ovansidan? Om dessa tätningar passar är väl det bästa om styrningarna bara sticker upp precis så mycket att tätningen nästan bottnar när den är monterad?
  15. Jo det kan mycket väl bli så. Vi får se när det är dags att lägga tid på den detaljen. Tanken är iaf att den ska hålla en låg profil. Den ska synas men inte synas
  16. Om du tänker på 'hood clearence" så håller jag på och laborerar med diverse alternativ ovanför filtret. Får väl köra utan huv annars
  17. Haha varför anade jag att du skulle gå igång på ordet HEI? Min har fungerat klanderfritt och enligt lite google-sökning verkar många vara nöjda med sina. I mitt fall var den gamla fördelaren bestyckad med Pertronix som jag lyckades kortsluta och bestämde då att byta till HEI-fördelare för att slippa separat tändspole. Och för att fördelaren var sliten. Jag vet att det blir lite justeringar med spacer men det är medtaget i beräkningarna. Tips på var man kan hitta en "öppen" spacer?
  18. Då jag har en HEI-fördelare passar inte det runda 14" luftfiltret jag fick i present. Jag skulle behöva minst en 2" spacer mellan Edelbrock-förgasaren och Weiand-insuget. Några nackdelar med detta?
  19. Tänkte dela med mig av min pågående "utveckling" gällande kamlagermontering. Det blev ett inköp av ett billigt men fullt fungerande kamlagerverktyg. Beställde en kamlagersats från VP av märket ACL. Kikade på en drös videoklipp om hur diverse människor gjorde och skred sedan till verket. De 4 första gick galant och det sista (nr 1) hade jag sett att vissa monterade bakifrån för att få rätt styrning så då fick det bli det sättet. Tyckte att det gick lite väl trögt att knacka på plats men det gick till slut. Men när kammen skulle provmonteras visade det sig att nr 1 hade blivit aningen deformerat vid monteringen. Jaja det var ju första gången jag provade detta så det var väl bara att beställa en ny sats. Läropengar ni vet Nåja ny sats kom hem och nu tänkte jag montera nr 1 framifrån istället. Var ju lite svårt att hålla verktyget rakt men lagret gick in fint. Betydligt lättare än det förra. Jamen då tar jag väl och provmonterar kammen för att se så den glider runt fint. Men det sket sig ju! Gick bra ända till sista lagerbanan på kammen skulle in på lager 1 (främre alltså). Ville inte gå in! Nu började självförtroendet få sig en törn. Shit skulle jag ha lyssnat på Per B. och lämnat bort detta moment? Nåja måste ju iaf ut med lagret igen för kontroll. Efter kontroll av måtten visade det sig att innermåttet var fel. Det var samma innermått som lager nr 2! Klart som f"n att kammen vägrade gå in! Men inte nog med det för när jag kontrollerar måtten på nr 1 i första satsen jag köpte är yttermåttet ca 1 tiondel större än nr 1 i andra satsen (och det gamla som satt i från början). Troligtvis därför det lagret blev deformerat. Men vem hade sagt att det skulle vara lätt To be continued.....
  20. Tack för länken. Har inte sett just den förut gällande statisk/dynamisk komp. (Mina nuvarande verkar ha +12 cc)
  21. Jajemensan jag skrev väl kompressionen? Kanske skulle skrivit kompressionstest. (Och kompressionsförhållande i tidigare inlägg ) Som jag nämnde tidigare ska jag mäta och räkna fram kompressionsförhållandet. Någon har portat dessa tidigare så jag kommer inte göra så mycket mer än att snygga till mellan toppar och headers.
  22. Jag har ett 302 mexico-block med 289-vevaxel. Topparna är tidiga -66. Alltså dom med gjutna "push rod slots". (54cc?) Kompressionen har kontrollerats x antal gånger. Sista gången 10, 10, 10,5, 10,5, 8,5, 9,5, 9,5, 9,5.
  23. Kolvarna heter 1157. Hade funderingar på att köpa nya från VP-Autoparts men dom har bara "urtag" för ventiler. Ingen "skål" som på mina. https://vp-autoparts.se/sv/artiklar/kolvsats-ford-260-289-302-64-92-030.html Risken är kanske då att kompressionen blir för hög? Innan demonteringen låg den på upp till 10.5. Ska mäta upp allt och se vad kompressionen teoretiskt ska vara. Väntar bara på ett mätrör. Vilket spel ska det vara på ringgapet? Är det olika gap på övre och nedre? Hade också varit intressant att veta det exakta måttet på VP-kolvarna. Mina mäter 4.027". Om dom är större än det vore det ju en bonus då jag ligger på gränsen nu.
  24. Jag vet Per. Min kommentar var med glimten i ögat. Jag är tacksam för alla tips och trix. Såklart är det bästa att börja med bättre material men ibland ligger det bara fel i tiden att göra det. Om alla hade möjligheten skulle varenda bil ha helt nya motorer, växellådor bakaxlar etc. Jag har börjat gå igenom min bil och har startat framifrån och kommer jobba mig igenom den ända till baklysena. Det får ta den tid det tar men jag vill även ha möjligheten att köra med den. Ny motor får helt enkelt vänta. Denna motor har fungerat ok och hade säkerligen ångat på i många år till. Men man kan ju som vanligt inte låta bli att skruva isär prylarna Jag har redan alla lager, kam, lyftare, topplocksbultar etc. som bara ligger och väntar. (Och jag fick hem kamlagerverktyget idag) Status: Cylindrarna blev honade lite till idag. Bilden visar den som har lite defekter kvar. Denna gång noterade jag värden både uppe och ca 100 mm ner i loppen. Det skiljer ungefär en tusendel uppe och nere på 6 cylindrar. På de andra 2 är det mindre än en tusendel. Kolvarna är uppmätta i centrum av kolvbulten. Spelet mellan kolv och cylinder är mellan 5 till 6 tusendelar. Alltså gränsfall eller lite över. Tror dock att den kommer tuta på fint på mina söndagsutflykter . Om inte får ni såklart picka på mig med pekpinnen när den rasat!
  25. Du kan ju konsten att ta död på det lilla hoppet man har Men tänker hona lite mer så får jag se vart det slutar. Tyvärr blir väl spelet för stort men värt att testa. Vad menar du med avsmalning? Har mätt upp alla cylindrar och ingen mätbar differens så som ovalitet eller "konform". De gamla lagren till både veven och stakarna såg helt ok ut.
×
×
  • Create New...