Jump to content

Anders N

Medlemmar
  • Inlägg

    6
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Anders N

  1. Sitter och trummar på köpknappen hos CJ-Ponyparts nu till Black Friday. Men jag blir inte klok på deras höga fraktpriser. Är tax och moms inkluderat i det fraktpris som man kan kalkylera fram på deras sida? Hur har det funkat för er som handlat av dem?
  2. Vad använder du för prylar till den hydrauliska servon? På min satt det en-krets utan servo och trummor runt om, vilka delar rekommenderar du att jag ska skaffa?
  3. Jag har min -65 cab i tusen bitar och ska handla skoningslöst mycket delar nu i det närmaste. Slutsumman blir ju minst sagt kännbar så det blir en rejäl slant för varje procent man kan få ned priserna. Så, var/hur brukar ni handla för att få vettiga priser och dessutom hyfsad kvalitet på delarna? Att beställa direkt från USA är ju frestande, men kommer man inte undan alla skatter och frakter så blir ju de Svenska handlarna konkurrenskraftiga. Det pratas ibland om att man kan skicka delar med bilar som ska hit och man kan slippa undan avgifter, är det en myt eller funkar det? Finns det någon vits med att slå sig ihop några stycken och göra sambeställningar, eller blir det bara struligt?
  4. Det är läge att göra något rejält med bromsarna på min -65. Har slitna trummor utan servo, bedrövliga ledningar och kass bromscylinder idag. Jag har tittat lite på de kit som finns och ska man ändå byta allt så känner jag att jag vill löpa linan ut och han ha skivor runt om. De kit jag hittat känns skoningslöst dyra, är det någon av er som har rekommendationer till kompletta kit till rätt pris och bra funktion? En annan tanke som slår mig är om jag skulle bygga ett eget system med delar från någon Svensson-bil. Kunskap och tid finns, så det kan vi utelämna i diskussionen... Är det någon som har erfarenhet eller har koll på länkar till folk som gjort ett bromsbygge?
  5. Jag vet inte om ni missförstått mig, men jag har renoverat och lackat två och fyrhjuliga fordon sedan början av 80-talet så jag behöver ingen historielektion. När det gäller att scanna färgkoder har jag sett att lackfirman använt scanningar som gått galet, så man ska använda den metoden med respekt som allt annat. Varför jag ställer frågan är för att jag vill köpa färg med en kod så jag kan bättra bilen om något skulle hända. Då jag sett nylackade bilar med exakt samma två nyanser som sitter som originalfärger under huv och lucka på min bil så måste det finnas någon som lyckas finna färgkoder som överensstämmer riktigt bra med originalet. Jag har hittat Fords egen kod och DuPonts motsvarighet, men tyvärr kan man inte köpa färgprover från färgleverantörerna och jag vill inte köpa färg för flera tusen och det är den grönare färgen som kommer. Därför undrade jag om någon i klubben kunde sitta på någon kunskap om just HoneyGold färgens nyanser.
  6. Jag ska lacka min -65a i HoneyGold. Under åren har jag noterat att det finns två nyanser man kallar HoneyGold, en lite grönare och en mer i guld. Dessutom har jag båda dessa nyanser på insidan av baklucka och motorhuv. När jag letar färgkod blir jag inte klok på vem som är vem av de två eller varför det överhuvudtaget finns två. Min bil har förutom insidan av motorhuven den färgen som går mer i guld. Är det någon i klubben som själv vet eller känner till någon som vet hur det hänger ihop så jag kan komma rätt?
×
×
  • Create New...